Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

BTUNALI ' Alıntı:
ortada şöyle bir durumda var 2009 senesinde 2 sorunun cevabı işcilik ayırmadan doğru kabul edildiyse bu da doğru kabul edilmelidir bilimsel olarak kabul görüyorsa bir yöntem ben kabul etmiyorum diyemezsin

2009 senesinde 2 sorunun cevabını nasıl kabul ettiklerini bilmiyorum. Forumda Türmob açıklaması diye bir açıklama dolaştı ve açıklamanın türmob tarafından yapıldığına dair bir ibareye rastlamadım.

Ancak aşağıda sayfa numaraları ile belirttiğim kaynak kitapların ilgili sayfalarına baklıbilir. DİG de her hangi bir ayrım yapılmadan formuller verilmiştir. Bu öğretilere göre DİG tamamının üretim maliyetine verilmesi durumunda cevabın doğru kabul edilmesi gerekir. Ki buda yeteli değildir bence soru iptal edilmeli ve doğru kabul edilmelidir. Çünkü Staja başlama sınavlarında da bu gibi sorular iptal edilmekte ve herkese doğru kabul edilmektedir.

Kapsamına göre maliyet sistemlerinde DİG'nin tamamın alındığını anlatan, öğreten kaynaklar.

? Yrd. Doç. Dr. Volkan Demir, Arş. Gör. Oğuzhan Bahadır, SMMM Staja Başlama ve Yeterlilik Sınavlarına Hazırlık İçin Muhasebe, 2?inci Baskı 2010, Sayfa 687, 688, 689, 690 İSMMM Yayınları

? Prof. Dr. Yıldız Özerhan, Yrd. Doç. Dr. Serap Yanık, TMS/TFRS Açıklamalı ve Örnek Uygulamalı Türkiye Muhasebe Standartları Türkiye Finansal Raporlama Standartları, 2010 Baskı, Sayfa 136, 137, 138, 139 TÜRMOB Yayınları

? Prof. Dr. Yurdakul ÇALDAĞ, Maliyet ve Yönetim Muhasebesi Uygulamaları, 7. Baskı Sayfa 162 Gazi Kitapevi

? Prof. Dr. Nalan AKDOĞAN, Tek Düzen Muhasebe Sisteminde Maliyet Muhasebesi Uygulamaları, 7. Baskı, Sayfa 40, 41, 42, 43 Gazi Kitapevi

? Prof. Dr. H. Kamil BÜYÜKMİRZA, Maliyet ve Yönetim Muhasebesi, 15. Baskı, Sayfa 496, 500, 506, 507 Gazi Kitapevi

? Prof. Dr. Osman Altuğ, Maliyet Muhasebesi, 14. Baskı Sayfa 28, Türkmen Kitapevi

? İslam Çankaya, Mali Müşavirlik Tamamlama Sınavları, 2006, 2. Baskı, Sayfa 233, 234, 235 Meslek Yapıtları

? Prof. Dr. Atila Bağrıaçık, Muhsin Yıldırım, Maliyet Muhasebesi Ar-Ge Destekleri ve Muhasebe Uygulama Örnekleri, 2008 Baskı, Sayfa 19, 20 Yaklaşım Yayıncılık

? Prof. Dr. Ali KARTAL, Yrd. Doç. Dr. Adnan SEVİM, Yrd. Doç. Dr. H. Erdin GÜNDÜZ, Maliyet Muhasebesi, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Sayfa, 11

? Deha Yayınları, SMMM Yeterlilik, Maliyet Muhasebesi, Sayfa 183

? İslam Çankaya, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Staja Başlama, 2003, 5. Baskı, Sayfa 893, 894, Meslek Yapıtları

? Mali Çözüm Dergisi Makale, Ali Haydar GÜNGÖRMÜŞ, Ender BOYAR, TMS-2 Stoklar Standardına Göre Standart Maliyet Yönteminin Uygulanması, Sayfa,111, 112

? TMS-2 Stoklar, Türkiye Muhasebe Standardı, http://www.tmsk.org.tr/tms_seti/tmstfrs2011ktp/TMS_2.pdf
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

İdari davalar ile ilgili birkaç bilgi.

Kaynak: http://www.hukukiyardim.gov.tr/sayfalar/idaridava.htm


İdari Dava Nedir?
Devlet kurumları tarafından yapılan işlere karşı dava açılması demektir.


İdari Dava Hangi Mahkemede Açılır?
İdari davalar idare mahkemesinde, vergi mahkemesinde veya Danıştay?da açılır.


İdari Dava Nerede Açılır? Dava konusu olan idari işlemin yapıldığı yerdeki mahkemede açılır (Özel kanunlarla yetki verilen durumlarda farklılıklar olabilir).


Dava Dilekçeleri Nereye Verilir?
Bulunduğunuz yerde idare ve vergi mahkemesi varsa doğrudan mahkemeye giderek elden teslim etmelisiniz. Dava harcı ve posta gideri alınacağını hesap ederek hazırlıklı gidiniz. Önceden mahkemeye başvurup harç ve posta giderinin ne kadar tutacağını öğrenmeniz yararlı olacaktır.


Bulunduğum Yerde İdare/Vergi Mahkemesi Yoksa Ne Yapmalıyım? Dilekçenizi asliye hukuk hakimliğine verebilirsiniz. Açacağınız dava Danıştay?ın yetki alanına giriyor ise, dilekçenizi varsa idare ve vergi mahkemesi başkanlıklarına, yoksa asliye hukuk hâkimliklerine verebilirsiniz.


Yurtdışındayım; Dilekçe Vermek İçin Türkiye?ye Gelmek Zorunda mıyım?
Hayır. Türk konsolosluklarına dilekçenizi verebilirsiniz.


İdari Dava Hangi İşlere Karşı Açılır?
İdarenin gerçekleştirdiği işve işlemlere karşı açılır. Dava açılması için ilgili işin idare (bir kamu kurumu) tarafından yapılmışolması gerekir. Ayrıca bu işlemin kesin olarak tamamlanmış olması gerekir. Eğer idari işlem devam ediyorsa, başka bir makamın onayına ihtiyaç varsa, veya verilen karara karşı başvuru yaparak kararın değiştirilmesini talep etmek imkanı varsa o işlem kesin olarak tamamlanmamış demektir. Önce idari yolların tamamının bitirilmesi gerekir.
İdari eylemlerden hakkınız ihlal edilmiş ise idari dava açmadan önce, bu eylemleri yazılı bildirim üzerine veya başka suretle öğrendiğiniz tarihten itibaren bir yıl ve her halde eylem tarihinden itibaren beş yıl içinde ilgili idareye başvurarak haklarınızın yerine getirilmesini istemeniz gerekir.

İdari Dava Hangi Sürede Açılır? İdare tarafından size yazılı bildirim (tebligat) yapılmasını takiben vergi mahkemelerinde 30, idare mahkemelerinde 60 gün içerisinde dava açmanız gerekir.

Bana Tebligat Yapılmadı, Ne Olacak?

Eğer idareye başvurduğunuz halde size 60 gün içinde cevap verilmez ise talebiniz reddedilmiş gibi hareket etmeniz gerekir. Dava açma süreniz idareye başvurunuzun üzerinden 60 gün geçtikten sonra işlemeye başlayacaktır.

Talebime Net Bir Cevap Alamadım, Ne Olacak? İdare, yaptığınız başvuruya 60 gün içerisinde cevap verdiği halde cevabın kabul veya red anlamını taşıyacak açıklıkta olmadığı hallerde, doğrudan dava açabilir veya idarenin işlemi tamamlaması için bekleyebilirsiniz. Bekleme süresi 6 ayı geçemez. 6 aylık süre tamamlandıktan sonra 60 gün içinde dava açmazsanız dava açma hakkınızı kaybedersiniz.

Tebligat Elime Geçmedi, Ne Olacak?
Adresiniz bulunamadığı için ilan yoluyla tebligat yapılmış olabilir. İlan tarihinden sonra 15 gün içerisinde dava açmanız gerekir. Bu durumun aleyhinizde sonuçlar doğurmasını önlemek için adres bilgilerinizi mutlaka nüfus müdürlüklerine bildiriniz.

Tamamlanmamış Bir İşlem Aleyhine Dava Açarsanız Ne Olur?
Eğer tamamlanmamış bir işlem aleyhine idari yargıda dava açarsanız mahkeme bu eksikliği tespit ederek dava dilekçenizi ilgili kuruma gönderir. Diğer bir deyişle dilekçeniz dava dileçesi değil, ilgili idari merciye başvuru dilekçesi olarak işlem görecektir.

Dava Dilekçenizde Bulunması Gerekenler Nelerdir? 1. Adınız soyadınız, T.C. kimlik numaranız, açık adresiniz
2. Karşı tarafın adı, adresi
3. Mümkün olduğunca açık ve öz şekilde yazılmak kaydıyla;
a. Davanızın konusu
b. Davayı açma nedeniniz
c. Talebiniz (dava sonucu elde etmek istediğiniz sonuç)
d. Yasal dayanaklarınız
e. Delilleriniz:
i. Dilekçeniz arkasına delil listesi ekleyerek tüm delillerinizi sıra ile yazınız
ii. Elinizde olan delilleri dilekçeniz ekinde sıra numarası vererek sununuz
iii. Elinizde olmayan delillerin nereden temin edileceğini açık şekilde yazınız
f. Dava konusu işlemin tarafınıza yazılı bildirim tarihi
g. Vergi davalarında davanın ilgili bulunduğu verginin veya vergi cezasının türü ve yılı tebliğ edilen ihbarnamenin tarihi ve numarası ve varsa mükellef hesap numarası h. Varsa dava konusu ile ilgili içtihatlar (önceki kesinleşmiş mahkeme kararlarından örnekler)


Dilekçe Nasıl Hazırlanmalıdır?
Dilekçeniz davada en önemli aracınızdır. Gereğinden uzun yazılması, gereksiz ayrıntılara boğulması, çok eski ve davayla ilgisiz geçmişten başlayarak olayın anlatılması davanıza zarar verebilir. Aynı şekilde gereğinden kısa yazılmış, önemli hukuki noktaları atlanmış bir dilekçe de davanıza zarar verebilir. Bu nedenle dilekçenizin özenle hazırlanmasını sağlamak sizin sorumluluğunuzdur. Bir avukatın/ hukukçunun yardımını almanız yararlı olacaktır.

Avukat Tutmak Zorunlu mudur?
Avukat tutmak zorunlu değildir. Herkes kendisini ilgilendiren konularda dava açmak hakkına sahiptir. Ancak dava açmanın ciddi sonuçlar doğurabileceğini göz önünde tutmanız gerekir. Mali durumunuz avukat tutmaya uygun değilse bulunduğunuz il Barosuna başvurarak ?Adli Yardım? kapsamında ücret ödemeksizin avukat atanmasını talep etme hakkına sahip olduğunuzu unutmayınız. Bu konuda lütfen ?Adli Yardım? broşürüne bakınız.

Dava Nasıl Açılır?
Yukarıda maddeler halinde sayılan hususları içeren dilekçenizle ilgili mahkemeye başvurunuz. Mahkeme görevlileri yatırmanız gereken harç tutarını ve vermeniz gereken posta giderini hesaplayarak size bildireceklerdir. Harcı yatırdığınıza dair makbuzu ve gereken tutarda posta pulunu dilekçeniz ile birlikte teslim ettiğinizde davanız açılmıştır. Size teslim edilecek belgede davanızın görüleceği mahkeme (Örneğin; Ankara 2. İdare Mahkemesi) ve davanıza ait ?esas numarası? bulunacaktır. Esas numarası davanın açıldığı yıl ve dosyanın o yıl içinde açılan kaçıncı dava olduğunu gösteren iki bölümden oluşmaktadır (Örneğin; 2009/198). Bu aşamadan sonra yapacağınız tüm işlemleri o mahkeme ile ve belirtilen ?esas numarası? ile yapmanız gerekir. (Örneğin; Ankara 2. İdare Mahkemesi Esas No: 2009/198)

Adresim Değişirse Ne Olur? Mahkeme sizinle posta aracılığı ile iletişim kuracaktır. Bu nedenle adresiniz değiştiğinde vakit kaybetmeksizin yeni adresinizi bir dilekçe ile mahkemeye vermeniz gerekir. Adresinizde bulunamadığınız takdirde mahkemenin olası taleplerinden haberdar olamayacağınız için bu talepleri yerine getirmeniz mümkün olmayacaktır. Bu durumda davanızı takip etmemiş sayılacağınızdan davanız işlemden kaldırılacaktır.

Dava Açtığımda İlgili İşlem Kendiliğinden Durur mu? Bir hakkınızın ihlal edildiğini düşünerek idare mahkemesine dava açtığınızda idarenin o işlemi durmaz. Bunu mahkemeden ayrıca talep etmeniz gerekir. Mahkeme idarenin o işleminin hukuka açıkça aykırı olduğunu ve telafi edilmesi imkansız zararlar doğuracağını tespit ederse bu sonuçların doğmasını önleyecek bir tedbir olarak ?yürütmenin durdurulması? yoluna gider.

?Yürütmenin Durdurulması? Ne Demektir?
İdarenin dava konusu ettiğiniz işleminin dava sonuçlanıncaya kadar dondurulması anlamına gelir. Örneğin; evinizin yıkılmasına kararverilmişsevesiz bu kararın hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız idare mahkemesine başvurarak evinizin yıkılmasına dair kararın iptal edilmesini talep edebilirsiniz. Ancak dava sonuçlanıncaya kadar eviniz çoktan yıkılmış olacağı için davayı kazansanız bile adalet yerine gelmiş olmayacaktır. Bu gibi durumlarda dava açarken ?yürütmenin durudulmasını? talep etmeniz gerekir. Dilekçenizin konu kısmına ve talep kısmına mutlaka ?yürütmenin durdurulması taleplidir? ibaresini koymanız gerekir.
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

asln ' Alıntı:
BTUNALI ' Alıntı:
ortada şöyle bir durumda var 2009 senesinde 2 sorunun cevabı işcilik ayırmadan doğru kabul edildiyse bu da doğru kabul edilmelidir bilimsel olarak kabul görüyorsa bir yöntem ben kabul etmiyorum diyemezsin

2009 senesinde 2 sorunun cevabını nasıl kabul ettiklerini bilmiyorum. Forumda Türmob açıklaması diye bir açıklama dolaştı ve açıklamanın türmob tarafından yapıldığına dair bir ibareye rastlamadım.

Ancak aşağıda sayfa numaraları ile belirttiğim kaynak kitapların ilgili sayfalarına baklıbilir. DİG de her hangi bir ayrım yapılmadan formuller verilmiştir. Bu öğretilere göre DİG tamamının üretim maliyetine verilmesi durumunda cevabın doğru kabul edilmesi gerekir. Ki buda yeteli değildir bence soru iptal edilmeli ve doğru kabul edilmelidir. Çünkü Staja başlama sınavlarında da bu gibi sorular iptal edilmekte ve herkese doğru kabul edilmektedir.

Kapsamına göre maliyet sistemlerinde DİG'nin tamamın alındığını anlatan, öğreten kaynaklar.

? Yrd. Doç. Dr. Volkan Demir, Arş. Gör. Oğuzhan Bahadır, SMMM Staja Başlama ve Yeterlilik Sınavlarına Hazırlık İçin Muhasebe, 2?inci Baskı 2010, Sayfa 687, 688, 689, 690 İSMMM Yayınları

? Prof. Dr. Yıldız Özerhan, Yrd. Doç. Dr. Serap Yanık, TMS/TFRS Açıklamalı ve Örnek Uygulamalı Türkiye Muhasebe Standartları Türkiye Finansal Raporlama Standartları, 2010 Baskı, Sayfa 136, 137, 138, 139 TÜRMOB Yayınları

? Prof. Dr. Yurdakul ÇALDAĞ, Maliyet ve Yönetim Muhasebesi Uygulamaları, 7. Baskı Sayfa 162 Gazi Kitapevi

? Prof. Dr. Nalan AKDOĞAN, Tek Düzen Muhasebe Sisteminde Maliyet Muhasebesi Uygulamaları, 7. Baskı, Sayfa 40, 41, 42, 43 Gazi Kitapevi

? Prof. Dr. H. Kamil BÜYÜKMİRZA, Maliyet ve Yönetim Muhasebesi, 15. Baskı, Sayfa 496, 500, 506, 507 Gazi Kitapevi

? Prof. Dr. Osman Altuğ, Maliyet Muhasebesi, 14. Baskı Sayfa 28, Türkmen Kitapevi

? İslam Çankaya, Mali Müşavirlik Tamamlama Sınavları, 2006, 2. Baskı, Sayfa 233, 234, 235 Meslek Yapıtları

? Prof. Dr. Atila Bağrıaçık, Muhsin Yıldırım, Maliyet Muhasebesi Ar-Ge Destekleri ve Muhasebe Uygulama Örnekleri, 2008 Baskı, Sayfa 19, 20 Yaklaşım Yayıncılık

? Prof. Dr. Ali KARTAL, Yrd. Doç. Dr. Adnan SEVİM, Yrd. Doç. Dr. H. Erdin GÜNDÜZ, Maliyet Muhasebesi, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Sayfa, 11

? Deha Yayınları, SMMM Yeterlilik, Maliyet Muhasebesi, Sayfa 183

? İslam Çankaya, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Staja Başlama, 2003, 5. Baskı, Sayfa 893, 894, Meslek Yapıtları

? Mali Çözüm Dergisi Makale, Ali Haydar GÜNGÖRMÜŞ, Ender BOYAR, TMS-2 Stoklar Standardına Göre Standart Maliyet Yönteminin Uygulanması, Sayfa,111, 112

? TMS-2 Stoklar, Türkiye Muhasebe Standardı, http://www.tmsk.org.tr/tms_seti/tmstfrs2011ktp/TMS_2.pdf

Sınav kağıtlarının okunmasındaki genel sorunu ben de kabul ediyorum. Yine de şunu paylaşmak istedim:

Son sınavdan önce Kamil Büyükmirza'dan sayfa 269'daki A.6-1 numaralı alıştırmanın cevap anahtarını tutturamayınca konuyu tekrar okumuştum ve sayfa 238'de Maliyetin Kapsamını Belirleyen Yöntemler başlığı altında şu ifadeyi görmüştüm:

"Peki acaba üretim giderlerinin tamamı mı, yoksa bir kısmı mı mamul maliyetlerini oluşturacaktır? Bu soruya farklı yanıtlar veren değişik yöntemler vardır. Bu yöntemleri ele almadan önce, üretim giderlerini iki grupta toplamamız gerekir:

a) Değişken üretim giderleri: Bunlar, üretim hacmine paralel olarak değişen, üretim yapılmadığı zaman ortaya çıkmayan üretim giderleridir. Direkt ilk madde ve malzeme, çoğunlukla direkt işçilik ve bir kısım genel üretim giderleri (enerji, makine yedek parçaları, vb.) bu türdendir.

b) Sabit üretim giderleri: Üretim hacminden etkilenmeyen, yani üretim miktarı arttırılsa da, düşürülse de toplam tutarı değişmeyen üretim giderleridir. Genel üretim giderlerinin birçok kalemi (amortisman, kira, emlak ve taşıt vergi ve sigorta primleri, teknik eleman ücretleri, vb.) ve bazen de direkt işçilik giderleri, bu grupta yer alır."


Bendeki kitap 14. baskıydı ve sayfa numarası farklı olabilir, ama konu başlığından inceleyebilirsiniz. Sadece araştırmanıza eklemek için yazıyorum, dediğim gibi sınavlarla ilgili sorunları ve tutarsızlıkları yok saymıyorum.


Kolay gelsin,
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

sevgili arkadaşlar ,
eylül ayı bitti ekim ayıda bitiyor
bu yeni yasadan bi haber yok ekim sonuna kadar çıkmasa bir kıymetide yok herkes kendi düdüğünü öttürüyor
acaba ne zaman çıkacağına dair bir bilgisi olan varmı veya yeni bir duyum görüşme yapan bilgisi olan lütfen yazsın
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

itiraz sonuçları normalde kaç günde açıklanıyor bilen varmı
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

KORKMAZ5 ' Alıntı:
sevgili arkadaşlar ,
eylül ayı bitti ekim ayıda bitiyor
bu yeni yasadan bi haber yok ekim sonuna kadar çıkmasa bir kıymetide yok herkes kendi düdüğünü öttürüyor
acaba ne zaman çıkacağına dair bir bilgisi olan varmı veya yeni bir duyum görüşme yapan bilgisi olan lütfen yazsın


Ben eylül başıydı galiba konuştugumda 2 Ayı bulur demişlerdi.Hergün çıkıcak diye bekliyorum Belki Aralık sınavına yetişiriz ama umudum tükeniyor
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

itiraz sonuçları normalde kaç günde açıklanıyor bilen varmı

İtiraz süresi sınav sonuçlarının yayınladığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde açıklanmalıdır.diyor ama uyan yok
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

arkadaşlar ben sabah yücel beyle görüştüm

aynen şöyle dedi

eli kulağında akşam sabah yayınlanır ek sınav hakkı % 50 % 50 sabredin cıkacak dedi
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

arkadaşlar son baskılarımızı maliye bakanlığına yapalım ek sınav hakkı için herkes meyil atsın son şansımız
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

umarım hafta sonundan önce açıklanır ve hafta sonunu güzel geçiririz
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

arkadaşlar aynen tek dersten (maliyetten) beklemekteyim tek ders sınav hakkı için ne yapmamız gerekiyosa ben de varım arkadaşlar slm saygılar
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ
Madde 20- Sınava katılanlar, sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edebilirler.
İtirazlar, sonuçların Odalarda ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde bir dilekçe ile Birliğe yapılır. Bu itirazlar, Birlikçe en geç 30 gün içinde incelenip karara bağlanır ve sonuç itiraz edene yazılı olarak bildirilir.
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

Arkadaşlar itiraz sonuçları belli olmadığı için ne kurslara gidebiliyoruz nede çalışmaya başlayabiliyoruz, ben sabah aradım sordum daha komisyondan bize gelmedi gibi yuvarlak cevap veriyorlar ne zaman belli olur diyorum komisyon tarih vermiyor diyorlar, ben ağzıma geleni söyledim bunlar işini yapmıyorlarsa yapan adamlarla çalışın dedim şimdide mail atıyorum.
Sizden ricam arkadaşlar kayıtsız kalmayalım lütfen kayıtsız kaldıkça bunlar dahada laçkalaşıyorlar. bizden önceki dönem finansal muhasebeden yusuf sürmen diye birisi vardı komisyonda aynı şimdiki maliyet muhasebesi hocası yurdakul çaldağ gibi milleti mahvediyordu telefon , mail ve odalara yapılan baskılarla bu adamı gönderdiler. Elimizde yaptırım gücü var ama kullanırsak işe yarıyor!!!!!
Başkaca fikileri olan arkadaşlarda varsa birlikte hareket edersek çok etkili oluruz okuduğunuz için teşekkür ediyorum.
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

Arkadaşlar İyi akşamlar.


Gün içinde Yücel Bey ile yaptığım görüşmede. Komisyondan herhangi bir müspet sonuç çıkacağını hiç sanmadığını söyledi.

İtiraz gerekçemi sonuna kadar okuduğunu iddialarımda haklı olduğumu ve bu nedenle konuyu yargıya taşımam gerektiğini iletti.

Ayrıca Ayın 24'ünde Gelir İdaresi Başkanlığı ile Sınav Hakkı Biten Adaylara ek sınav hakkı verilmesi konusunun görüşüleceği bir toplantısı olduğunu.

Bizlerinde Gelir İdaresi başkanlığına Gerek dilekçe ile gerekse de mail ile bu doğrultuda durumuzmuzu ve isteklerimizi iletmemizin yerinde olacağını vurguladı.

Özellikle sınav hakkı biten arkadaşlarımız bu durumu değerlendirmelidir.

Ben Verdiğim cevapları harfiyen bildiğim ve Doğru olduklarına inandığım için bu işi Kesinlikle Yargıya Taşıyacağım.
Hakkımın yendiğine inanıyorum.
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

yücel bey sana sonuna kadar güveniyoruz lütfen ek sınav hakkı sayın bakanımızda koparın dört gözle ayın 24 ünü bekleyeceğiz
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

arkadaşlar kişisel bir yorum yapmak istiyorum itiraz sonuçları çıkacak yönetmeliğin sonunda ancak açıklanır gerekcede şudur eğer yönetmelikte önce açıklanırsa malüm maliyet 2. soruya göre herkes kalmış olacak ve çoğu dava açmış olacak yönetmeliği öne almalarının sebebi çıkabilecek olumsuzlukları gidermek için itiraz sonuçları yönetmelikten sonra açıklanır bana göre 28.10.2011 den önce itiraz sonuçlarını beklemeyin.
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

Arkadaşlar yeni bir gelişme varmı. Haberi olanlar...
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

Bende tek dersten beklemekteyim. Maliye bakanlığınada Türmobada mail attım cvp gelmedi. Bizi umrsamıyorlar. sm lere iki günde bir smmm yapmak için yeni haklar veriyorlar...
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

burada arkadaşın biri yücel bey ayın 24.de maliye bakanlığı ile türmobun tek ders sınav hakkı ile ilgili görüşmesi olacak demiş.sizlerde mail atın dilekçeler gönderin demiş.inşallah olumlu bir sonuç çıkar
 
Ynt: Tek Dersi Olup Sınav Hakkı Bitenler Dikkat !

yusufziya ' Alıntı:
burada arkadaşın biri yücel bey ayın 24.de maliye bakanlığı ile türmobun tek ders sınav hakkı ile ilgili görüşmesi olacak demiş.sizlerde mail atın dilekçeler gönderin demiş.inşallah olumlu bir sonuç çıkar

sadece tek dersten bekleyenler mi yoksa dosya yakan herkes için mi olacakmış bu ek sınav hakkı
 

Benzer konular

Üst