fonradar

Temmuz 2008 Muhasebe Denetimi

Ynt: Denetimden Geçen Arkadaşlar

:D arkadaşlar denetime okadar çalışmadım birkaç ezber yapın geçersiniz

stajyer32 ' Alıntı:
Çıkabilecek : Denetim sorusu
Kredi analizlerini amaclarına, içeriğine ve yapacak kişilere göre yazınız/açıklayınız.

peki bu sorunun cevabı Ömer Duman'ın kitabında var mı? Çünkü İslam Çankaya'nınkinde yok sanırım. Bir de Ömer Duman'ın kitabının 2. baskısı yapılmış Şubat'ta, bu basımın 1. basımdan farkları olan kısımlarının neler olduğunu bilen var mı? Ayrıca bu yeni basımda Seri:X, Tebliğ no:22'den de bahsediyor mu, bir özeti var mı?

stajer32 evet sorulardan 2 tanesi zaten çıkmış sorularla ilgili diğeride yoruma dayalı zannedersem 2 çıkmış soruyu yakaladım mı inanın geçersiniz sadece biraz ezberyapın ve çıkmış sorulara mutlaka bakın :)

Denetim ders notları arayan arkadaşlar aşağıdaki adresten denetim.maliyet muhasebesi vb. bulabilirler.

............................................

Not: Yönetimin izni olmadan site reklamı yapmak yasaktır.

SMMM-ÖZKAN ' Alıntı:
Seri:X, Tebliğ no:22 elinde olan arkadaşlar bizimle paylaşabilirler mi

islam çankaya'nın kitabının 2008 basımında var. Olan biri bu sayfaları (20 küsür) scan edip bana da mail atabilirlerse çok müteşekkir olurum.

Ynt: Muhasebe Denetimi Dersi ile ilgili Bilgi

arkadaşlar mart 2008 denetim sınavında 3.soru hakında yorumu olan varmı?

LALELİ ' Alıntı:
arkadaşlar mart 2008 denetim sınavında 3.soru hakında yorumu olan varmı?

Mart 2008 sınavınının 3. sorusu ile ilgili olarak Mal satışındaki hasılatın finansal tablolara yansıtılması için şu şartların yerine getirilmiş olması gerekmektedir.

Mal satışına ilişkin hasılat, aşağıdaki tüm koşullar yerine geldiğinde finansal tablolara yansıtılır.

a) İşletmenin malların sahipliği ile ilgili önemli risk ve getirileri alıcıya devretmiş olması;
b) İşletmenin satılan mallar üzerinde etkin bir kontrolü veya sahipliğin genel olarak gerektirdiği şekilde bir yönetim etkinliğini sürdürmemesi;
c) Hasılat tutarının güvenilir biçimde ölçülebilmesi;
d) İşleme ilişkin ekonomik yararların işletmece elde edilmesinin muhtemel olması;
e) İşleme ilişkin yüklenilen veya yüklenilecek olan maliyetlerin güvenilir biçimde ölçülebilmesi.

Bu soru aslında Uluslararası Muhasebe Standartları ile ilgili, zira yukardaki şartlar UFRS'nin Hasılat maddesinde geçer.

Benim esas merak ettiğim, bu ve 1. soru tarzı soruların cevaplarının insanların çalıştığı kitaplarda olup olmadığı. Mesela bu sorunun ve 1. sorunun cevabı Ömer Duman'ın kitabında var mı? İslam Çankaya'nın kitabında bulamadım mesela, yani alakasız bir yere sıkıştırmış olabilirler ama ayrı ayrı başlık ve madde olarak benim gözüme çarpmadı. Bu iki kitabı olan varsa, bu soruların cevaplarının kaçıncı sayfalarda olduğunu yazabilirler mi?

mart/2008 dönemi 1.soru ile ilgili Ömer Duman'ın kitabındada birebir bi açıklama yok ama sayfa 206 da 'borçlar ve nakit ödmeleri denetim proğramı ' var buradaki açıklamalar yeterlimidir.Bunları bilmekle Ticari Borçlar için yeterli yorum yapabilir miyiz bilemiyorum

yalnız bu dediğim konu hakikaten önemli, özellikle Denetim'den sınava girecek olan arkadaşların dikkatini çekmek istiyorum. Eğer ki, yukarıda yazdığım Mart 2008 sınavının ilk sorusu gibi soru sormaya başladıysa yeni komisyon, o zaman çalıştığımız kaynaklarda radikal bir değişim yapmamız gerekiyor demektir, zira bu sorunun cevabı UFRS'nin Hasılat ile ilgili standardında mevcut. Bu cevap ne İslam Çankaya'da, ne Ömer Duman'da, ne de Nejat Bozkurt'ta bulunmuyor.

the accountant teşekkür ederim.ben sorunun kaynağına baktım.ömer duman, celal kepekçi bu kitaplarda yok.nette araştırdım ve'' 09 Aralık 2005 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26018
Türkiye Muhasebe Standartları Kurulundan:
Hasılata İlişkin Türkiye Muhasebe Standardı (TMS 18) Hakkında Tebliğ Sıra No: 10 '' olarak sorunun cevabı karşıma çıktı.Bu kaynaklardan soru gelirse yapacak ne var bilemiyorum.herkese başarılar diliyorum

Ayrıca, Kasım 2007 sınavının son sorusu da hatırlarsanız Bilanço tarihinden sonraki olaylar ile ilgiliydi ki bu da TMS 10'un kapsamında inceleniyor. Yani komisyon son iki sınavdır 4 sorudan birisini TMS/TFRS'den soruyor. O yüzden en azından her standardı ana hatlarıyla bilin derim.

merhaba

denetim ile ilgili çok sürpriz sorular beklemekle birlikte; Denetim Planlama Süreci; Kanıt Toplama Teknikleri; İç Kontrol Sisteminin

genel ve özel amaçları gibi daha basit konulardan en azından iki soru geleceğine dair umut taşıyorum.

Ne dersiniz?

FEDERER ' Alıntı:
merhaba

denetim ile ilgili çok sürpriz sorular beklemekle birlikte; Denetim Planlama Süreci; Kanıt Toplama Teknikleri; İç Kontrol Sisteminin

genel ve özel amaçları gibi daha basit konulardan en azından iki soru geleceğine dair umut taşıyorum.

Ne dersiniz?

kesinlikle öyle. en azından 2 soru geçmiş sınavlatda da çıkmış olan "... sadece maddeler halinde yazınız." şeklinde olacaktır ama geçmek için diğer nispeten zor ve uzun soruyu da belli ölçüde cevaplamak gerekiyor.

Benimde temmuzda sadece denetim kaldı ilk başlarda bu dersi çok önemsemedim ama şimdi bakıyorumda 200 sayfa kitabı+ bir kadar sayfa tebliğ ve standardı ezberlemeden bu dersten geçmek zor gibi... Sınavda ne çıkacağını kestirmekde zor inanın ne yapacağımı şaşırdım

denetim tek dersim o yüzden iyi hazırlanmaya calıitım ama soruları görmek lazım