fonradar

Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

geri sayım başladı bence o kadar kasmayalım kendimizi kolay gelecek sorular

ya arkadaslar son 12 gun...
meslek ve hukuk kaldı birde sayısallardan örnek çözücem yetermi sizce bana
bişeydiyin hele :-\..

warya bu komisyon.... ne mart ne önceki kasım bence orta yolu bulmaya çalışacaklar.
ve orta düzeyde soru sorucaklar ..
.....birde fena kazık sorular geliyormuş offf... :o
gelirmi acaba heyecandan patlıyacam ya...

12 gunde 2 ezber dersını nasıl yetıstırmeyı dusunuyorsun.okadar yonetmelık kanun sosyal guvenlık mevzuatı borclar tıcaret hukuku:)

sayısaldan soru coz bırak dıger 2 ezber dersını aralık sınavına

Arkadaşlar merhaba, bişey sormak istiyorum temmuz sınavında tek ders meslek kaldı benim ama bi problemim var. kanun değişti ama kanunda yer alıp aynı zamanda yönetmelikte olan konuları nasıl çalışcaz. son şekli olan kanun geçerlidir sanırım bu konularla ilgili. ben kanunu bitirdim son iki haftada yönetmeliklere bakcam ama şuan tamamen çeliştiler kanun ve yönetmelikler. şimdiden teşekkür ederim.

kanunu temel alıcaz harun.zaten staj ve sınav yonetmelıklerınde degısıklıklık oldu.sınav ve staj yonetmelıgını de kanuna gore calıs.dıger yonetmelıklerı ve yenı cıkan etık ve haksız rekabet yonetmelıgı ustunde durmanda fayda var
genelde zaten 1 soru yenı yonetmelıklerden gelıyor.kanunla yonetmelıgın celıstıgı noktalardan soru sormamaya gayret edıyorlar.

soruların başında, 3568 sayılı kanuna göre,
yahut
Staj, disiplin vs. yönetmeliğine göre cevaplayınız ibaresi olur...

ona göre yazacaksınız arkadaşlar çelişkiler mevcut ama dikkat edip sormazlar...

celisen yerlerde zaten sorunun basında staj sınav yonetmelıgıne gore dıye soru gelmıyor
staj yonetmelıgıne gore staj kac yıldır dıye soru gelmez.cunku yonetmelıge gore 2 yıl ama yenı kanunla 3 yıl ve dogrusu 3 yıl oldugu ıcın o rısklı soruları sormazlar ıtırazlar olur anlamında

bağış ve yardımlar ile bes katkı paylarının %5 ve %10 luk kısımlarını belirlerken esas alınacak beyan edilen gelir ve beyan edilecek gelir ayrımı hakkında açık bir bilgi bulamıyorum..bes için beyan edilen gelir yazıyor kitaplarda bağışlar için beyan edilecek gelirden bahsediyor.. o konuda aklım çok karıştı kurumlar ve gelir vergisi için ayrı ayrı bu konuda beni aydınlatabilecek var mı ...teşekkürler...

teşekkür ederim cevaplarınız için. ismim harun değil hatun. bide bu yönetmeliklerle benim önemli gördüğüm staj, sınav, disiplin, çalışma usulleri ve son etik yönetmelikleri önemli geldi. diğerlerindende çıkma ihtimali varmıdır. yada bu yönetmeliklerdeki konuları kapsar soru cevap şeklindeki notu olan varmı. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. kolay gelsin herkese.

Arkadaşlar nasıl gidiyor çalışmalar heyecan varmı inşallah kolay bir sınav olur. bazen çalıştığım dersleri sanki unutuyor gibi oluyorum sizdede oluyor mu başarılar herkese

stajyer2007 ' Alıntı:
Arkadaşlar nasıl gidiyor çalışmalar heyecan varmı inşallah kolay bir sınav olur. bazen çalıştığım dersleri sanki unutuyor gibi oluyorum sizdede oluyor mu başarılar herkese

Evet son iki hafta sınav için izin aldım. Zaten iyi hazırlandım ama çok stres yapıyorum. Şuan aklımda hiç birşey yok gibi çok kötü bir durum.

harun ;D haksız rekabet ve kaşe bildirim yönetmeliklerine de bakarsan iyi olur bazı yıllarda bunlardan da soru geldi

Ankara'dan foruma katılan arkadaşlar lütfen bilgilendirme toplantısını bizimle paylaşınız

Arkadaşlar, ben de bilgilendirme toplantılarının yönlendirme açısından çok önemli olacağını düşünüyorum. İzmir'in geçe hafta çalıştığım ofise gelen danışmanımıza bizim odamızda böyle bir toplantının olup olmayacağını sordum. Malesef İzmir'de düzenlenmeyecekmiş. Şahsen benim ilk sınavım olduğu için oldukça heyecanlı ve meraklıyım. Bilgilendirme toplantılarına katılacak olan arkadaşlardan paylaşımda bulunmalarını önemle rica ediyorum.

Herkese çalışmalarında yürekten başarılar dilerim.

semren ' Alıntı:
bağış ve yardımlar ile bes katkı paylarının %5 ve %10 luk kısımlarını belirlerken esas alınacak beyan edilen gelir ve beyan edilecek gelir ayrımı hakkında açık bir bilgi bulamıyorum..bes için beyan edilen gelir yazıyor kitaplarda bağışlar için beyan edilecek gelirden bahsediyor.. o konuda aklım çok karıştı kurumlar ve gelir vergisi için ayrı ayrı bu konuda beni aydınlatabilecek var mı ...teşekkürler...

semren ' Alıntı:
semren ' Alıntı:
beyan edilen gelir yani v.u.k. göre belirlenen vergi matrahı

merhaba rakadaşlar
sınav programı belli olmuş gördünüzmü?
sınav listeleri ne zaman açıklanacak acaba?? :-\

sınavdan en fazla 1 hafta önce acıklanır