Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

oran analizi banko gibi yine diğerlerini kestirmek zor heryerden gelebilir...

analizde Ankara'ya göre demek ki yine 1 tane bilgi sorusu gelecek.

öyle görülüyor geçen sınavda sormamışlardı

inşallah kolay bir vergi sınavı olur ..vergi cezaları ve pişmanlığa çalışalım ben bakmamıştım..

vergıde madenlerde amortısmandan bıle bahsedıyorlar ne sanıyor bunlar bızı o kadar madde kanun hepsı ezberlenır mı kac tane meslek mensubu madenlerde amortısman maddesını ezbere bılıyor

kurumlardan bi soru gelcek bence arkadaşlar ben indirilemeyecek giderleri sorucaklarını tahmin ediyorum?

insallah gecen sınav cok konusulmustu kursta indirelemeyecek gıd. mutlaka cıkacak dıye

Bence vergi yine kolay olacak.Dediğin gibi kurumlardan kesin bir soru olacak.Teslim hallerinden de 1 tane gelir uygulamadanda şansımız yağver giderse atlatırız.Ama denetim tam bir kabus

Denetim sınavından çok korkmayın arkadaşlar.Hikaye gibi okudum kitabı sınav öncesi ..Son 3 gün sıkı bir şekilde çalışınca aklımda kaldı..kasa ,alacak,borçların denetimi gb konular önemli ..

Arkadaşlar maliyet için bence mutlaka bilinmesi gereken konular ;
-Smm tablusu ve gelir tablosu
-maliyet yöntemleri(Tam,Normal,Değişken,Asal)
-Safha Maliyet Yönetmi
-2.dağıtımdan soru gelirse kesinlikle matematiksel dağıtım olucak,
Herkese başarılar.

merhaba arkadaşlar ben sınava sadece maliyet ve vergiden gireceğim için iki dersin bilgilendirme toplantılarına katıldım bu gün.. maliyetten safha maliyet sistemininüzerinde duruldu özellikle fifo yöntemiyle eş değer ürün miktarı sorulacak gibi hissettim ama ağırlıklı ort.ya göre de çözümü ilmek gerek.tahminim safhadan bi tane gelir.. diğer soruysa yine anlatılanlardan yola çıkarak tahminimce standart maliyet..dimm miktar ve fiyat farkları ve direkt işçilik süre ve ücret farkları..güg yönetim muhasebesine girer denildi .. alternatif olarak takapsamına göre maliyet çeşitlerinden birini bekliyorum.. ama bence dağıtım soruru bu sınavda yok.. bunlara ek olarak mart sınavı soruları çözüldü.. nedenini anlayamadım.. muhasebe ve analizde de geçen sınavın soruları üzerinden çalışmalar yapıldığını duydum..
vergiye gelince tekrarlanan şey mart sınavından tarz olarak çok farklı bir sınav olmayacağı söylenildi özellikle gv,kv ve vuk'un ilk 5 maddelerinin mutlaka bilinmesi gerekiyormuş..vuk'un neredeyse tamamı işaretlendi bu gün tam ve dar mükellefiyet tanımının hem kurumlar hem gelir vergisi açısından bilinmesi gerekiyor denildi ..tarh- tahakkuk zaman aşımı vuk.113-114 ,değerleme ölçüleri amortisman çeşitleri de üzerinde durulan diğer konulardı..geçmiş sınav sorularından gelebileceğine dair bi izlenim edindim.. bence tekrar bakmak gerek çıkmış sorulara.. gelir vergisi 3,4,5,6,7,37,40,41,42,43,44,61,64,65,66,68,73,94.maddeler kv;1,3,6,7,11,12,ve 17.madde 7 no'lu bent ve son olarakta kdv de 2,3,9,10,21,23,24,25,27,30,44,54...
vergiden işimiz zor..uygulama nasıl olur sorusuna kesinlikle bi yorum yapamıyorum, o konuda bi şey denilmedi, denilmişse de ben duymadım..
herkese başarılar diliyorum.. bunlar sadece izlenimlerim , yanıltıcı olmak istemem.. katılan diğer arkadaşlardan da izlenimlerini bekliyoruz..

Arkadaşlar bence vergiden çok panik yapmaya gerek yok geçmiş dönem sorulaına baktım da mart sınavı dahil hemen hemen aynı şeyleri dönüp dönüp sormuşlar. Bu sınavda da eğer amaç bizi ters köşe yapmak değilse aynı şekilde geçmiş dönem sorularını iyice öğrenen vergiden geçer..

tesekkurler smoke
malıyetten gug butce verımlılk kapasıte sapmalarından sormayacaklar dıyorsun yanı yonetım muh. konusuna gırer denıldıgıne gore ankaradakı arkadasımız toplantıda sapmaların uzerınde durduklarını ve gug 3 lu sapmaları soracaklarından bahsettı

amortısman cesıtlerının uzerınde durulduguna gore uygulama amortısmanlardan gelebılır tanım sormazlar herhalde

ahududu ' Alıntı:
tesekkurler smoke
malıyetten gug butce verımlılk kapasıte sapmalarından sormayacaklar dıyorsun yanı yonetım muh. konusuna gırer denıldıgıne gore ankaradakı arkadasımız toplantıda sapmaların uzerınde durduklarını ve gug 3 lu sapmaları soracaklarından bahsettı
Yurdakul Çaldağın kitabında standart maliyet GÜG 3. dağılım Maliyet Muhasebesi bölümünde ama umarım çıkmaz. Sorunun birinin Evre Maliyet ve Kapsamına göre Maliyetlerden gelmesini umuyorum.

Yaa hakikatten arkadaşlar farkındamısınız sınavda çıkabilecek konular ile ilgili Ankara odası başka birşey söylüyor İstanbul odası başka birşey söylüyor. Şimdi sonuç olarak sınav zor mu olacak, kolay mı anlayamadım ben??? Buarada bende uygulama soracaklarını düşünüyorum. Amortisman sorabilirler evet!

ankaradan o yonde haber gelınce bende oturup calısmaya baslamıstım ama gug dagılımı karısık ve zor yanı soru sorus sekıllerıne gore degısıyor cozume ulasmak yurdakul hocanın kıtabıda zaten anlatım yok ama tartısmalı bır konuysa rıske gırıp sormazlar umarım mart malıyet zordu bu kolay olur ınsallah

Meslek Hukuku ile tahminleriniz neler 70 beklerken 30 aldım bu sınavdada Maliyete çalışmaktan bakamadım