Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...
merhaba arkadaşlar ben sınava sadece maliyet ve vergiden gireceğim için iki dersin bilgilendirme toplantılarına katıldım bu gün.. maliyetten safha maliyet sistemininüzerinde duruldu özellikle fifo yöntemiyle eş değer ürün miktarı sorulacak gibi hissettim ama ağırlıklı ort.ya göre de çözümü ilmek gerek.tahminim safhadan bi tane gelir.. diğer soruysa yine anlatılanlardan yola çıkarak tahminimce standart maliyet..dimm miktar ve fiyat farkları ve direkt işçilik süre ve ücret farkları..güg yönetim muhasebesine girer denildi .. alternatif olarak takapsamına göre maliyet çeşitlerinden birini bekliyorum.. ama bence dağıtım soruru bu sınavda yok.. bunlara ek olarak mart sınavı soruları çözüldü.. nedenini anlayamadım.. muhasebe ve analizde de geçen sınavın soruları üzerinden çalışmalar yapıldığını duydum..
vergiye gelince tekrarlanan şey mart sınavından tarz olarak çok farklı bir sınav olmayacağı söylenildi özellikle gv,kv ve vuk'un ilk 5 maddelerinin mutlaka bilinmesi gerekiyormuş..vuk'un neredeyse tamamı işaretlendi bu gün tam ve dar mükellefiyet tanımının hem kurumlar hem gelir vergisi açısından bilinmesi gerekiyor denildi ..tarh- tahakkuk zaman aşımı vuk.113-114 ,değerleme ölçüleri amortisman çeşitleri de üzerinde durulan diğer konulardı..geçmiş sınav sorularından gelebileceğine dair bi izlenim edindim.. bence tekrar bakmak gerek çıkmış sorulara.. gelir vergisi 3,4,5,6,7,37,40,41,42,43,44,61,64,65,66,68,73,94.maddeler kv;1,3,6,7,11,12,ve 17.madde 7 no'lu bent ve son olarakta kdv de 2,3,9,10,21,23,24,25,27,30,44,54...
vergiden işimiz zor..uygulama nasıl olur sorusuna kesinlikle bi yorum yapamıyorum, o konuda bi şey denilmedi, denilmişse de ben duymadım..
herkese başarılar diliyorum.. bunlar sadece izlenimlerim , yanıltıcı olmak istemem.. katılan diğer arkadaşlardan da izlenimlerini bekliyoruz..