Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

yani eğer ben bu iki dersten geçersem siz haydi haydi geçersiniz rahat olun sınavlar açıklanınca bana sorun yeter :D

bilgin benimde kesin katılmam lazım senlede hep aynı yerlerde yanlış yapmışız. vergiden son soru çıkınca acaip havada uçtum hem uygulamada 1 hafta önce maliyet hesaplamıştım. hem inşaat özel dalım bence. ama soruyu okurken A nın geçici kabulu 31.01.2009 muş ya ben onu 31.12.2008 olarak gördüm ve tüm herşeyi hesapladım en sonunda onuda vergi matahına kattım. yanınada açıklama yapıyorum b inşaatının geçici kabulu şubat 2009 olduğu için onun karı zararı 2009 yılında vergilendirmeye konu olacağı için 2008 matrahına dahil edilmez die. :):):) nasıl ama. göz kör. napalım. bende o yüzden herşeyim doğru olsada vergide o sorumu siliyorum.

birde kendi yaptığınız hataları çok büyütmeyin neler var baksana memlekette :d ona göre düşünün ;)

olur katılalım sanırım biraz buralarda yeni bir kurs açacaklarmış o branşta özel ders veren :D şaka bir yanada hepsi panikten kaynaklı şeyler. şahsen ben kendi kağıdımı okusam bu adam bilmiyor demem ama biraz daha çalışsın nede olsa ilk kez giriyor daha bol bol öğrenir diye düşünürdüm :D

Bende Ar-Ge yi güzelce açıkladım belgesine kadar ancak kanun dilini pek kullanamadım.Ama yüzde yüz indirilir dedim.Bu Rakama güveniyorum.Eğer aradıkları şey buysa iyi puan alırım diyorum ama ben yine de 15 puan dedim.Benim asıl merak ettiğim şu beyanname dönemleri mali tarihleri yanlış yaptım acaba kaç puan verecekler ? :)

katılınmalı. eğitim şart. okuma yazma öğrenmeli insan da sen tüm bunların sonunda eminmisin öyle diyeceğine. :):):) bol bol öğrenir ha. acaip güldüm Sağolasın Allahta seni güldürsün.

bil_gin ' Alıntı:
olur katılalım sanırım biraz buralarda yeni bir kurs açacaklarmış o branşta özel ders veren :D şaka bir yanada hepsi panikten kaynaklı şeyler. şahsen ben kendi kağıdımı okusam bu adam bilmiyor demem ama biraz daha çalışsın nede olsa ilk kez giriyor daha bol bol öğrenir diye düşünürdüm :D

bil_gin ' Alıntı:

Lütfen kağıtlardan uzak dur :) :) :) :)

e tamam o zaman ben uzak durursam siz okuyun geçer not verin bana :D

ben sınavda danıştayın görevini gördüğümde. ağzımı açtım sonra sınavda olduğumu anladım. bağıracaktım peki bu soruyu bilirsem beni de hakim yapacaklarmı danıştaya diye bağıracaktım.
abi niye biliyim ya görevini biri bana mantıklı açıklama yapsın. sadece birgün smmm olarak bir davada bilirkişilik yaparsam o davada reddedilirse üst makam neresi kim temyiz yeri bilsem yeterli değilmidir. bana ne görevinden ya. nekadar uzun farkındasınız dimi. yani okadar yer varken sorulacak.

kesinlikle katılıyorum. koskoca borçlar hukukundan tek soru, medeni hukuktan tek soru. hani icradan falan sorsalar diycem ki bak yinede bunları bilmek lazım falan. bilmenin sonu yokki biizm meslekte sanırım bunu aşılamayı amaçlıyorlar :P

pardon iş hukukundan tek soru :) bak onu sınavda doğru yaptım işte :d

ya şu analizden sınavı iyi geçenler sizlere sesleniyorum.hangi kaynaktan çalıştınız da dersin mantığını kavradınız.ben nefret ediyorum analizden.aralıkta 3. girişim olacak kesin.ben nereye çalışıyorsam adamlar tamamen zıt tarafından soruyorlar.ezber yapıyorum olmuyor yorum okuyorum olmuyor.sırtımda koca bir kambur oldu analiz dersi.bu gidişle 2 yıl beklemeye de girerim ben bu kambur yüzünden.

bende işte 1. bide kıdem tazminatı ama evlenen kadın 1 yıl içinde ayrılırsa demedim bide askerlik nedeniyle ayrılırsa demedim şartlarına 25 tam bide ordan 10 verseler 35 şirket birleşmesindende 5 verseler 40 olur diyorum kalıyorum .danıştaya sadece temyiz ilk derece mahkemesi ve idare vergi mah. arası uyuşmazlıklara bakar dedim öyle dehadakilerin maddelerini yazmadım. biliyorum okadar uzun olduğunu ama bunu sormazlar ilgilendimez bizi diip geçtiğimi çok iyi hatrlıyorum.

bil_gin ' Alıntı:
pardon iş hukukundan tek soru :) bak onu sınavda doğru yaptım işte :d

sınavı iyi geçenleri arıyorsan onlar diğer sayfadalar arkadaşım biz burda kendi kendimize sıkıntı yaratan tipleriz :) kaynak dersen eğer bence ümit gücenmenin mali analiz kitabını bul bir zamanlar hocamdı kendide kitabıda güzeldir sıkıntı yaşatmaz ;)

ee şimdi kaç gün kaldı açıklanmasına...
bu arada deha dan başka cevapları yayınlayan biyer yokmu ??

hukuktan ben iki soru yaptım ama tam yaptım. takılma dehanın verdiği cevaplara başka sitelerde de sınav cevaplarına bakıyorsun amcamlar mübarek hepsi yeminli sanki öyle yazıyorlar ki sonunu bağlayamayıp saçmalayarak bitiriyorlar. hukuta tesmerin verdiği eski cevaplara bakarsan zaten öyle haldır huldur cevaplar istememişler hiç. zaten açıklayınız deyince bizden o konu hakkında kitap yazmamzı istemiyorlardır herhalde dimi?

üniversiteyi örgün okuduysanız alın hocanızın finansal analiz kitabını veya o yıllardaki ders notlarınızı yoksa aöf nin kitabını bilmiyorum nasıl. sonra şirketinizdeki mükelleflerinizin bilançolarını alın. oranlayın. sonra yorum yapıp müşaviriniz iyi biriyse sorun ona burda böyle dedim ama. diye. bu mükellefin geçmişini biliyorsunuz yaklaşımım doğrumudur diye. nalan hocanın kitabı ağır ama temel oturduktan sonra iktisat ve işletme temeliniz de varsa çok çok güzel olduğunu düşünüyorum. hele ilerde de borsayla ilgilenmeyi düşünürseniz. yanınızda baş ucu kitabınız bile olabilir.

efe_armagan ' Alıntı:
ya şu analizden sınavı iyi geçenler sizlere sesleniyorum.hangi kaynaktan çalıştınız da dersin mantığını kavradınız.ben nefret ediyorum analizden.aralıkta 3. girişim olacak kesin.ben nereye çalışıyorsam adamlar tamamen zıt tarafından soruyorlar.ezber yapıyorum olmuyor yorum okuyorum olmuyor.sırtımda koca bir kambur oldu analiz dersi.bu gidişle 2 yıl beklemeye de girerim ben bu kambur yüzünden.

:):):) yani valla güzel tanımlama işi gücü bıraktım 2 gündür foruma abondene oldum. daha biri çıkıpta ya sen napıyon sınav geçti boşlukta kalmış olabilirsin bak kdv 27 sinde verilecek olsada de hadi işine bak demiyor.

bil_gin ' Alıntı:
sınavı iyi geçenleri arıyorsan onlar diğer sayfadalar arkadaşım biz burda kendi kendimize sıkıntı yaratan tipleriz :) kaynak dersen eğer bence ümit gücenmenin mali analiz kitabını bul bir zamanlar hocamdı kendide kitabıda güzeldir sıkıntı yaşatmaz ;)

üniversiteyi örgün okudum ama hocamız o kadar iyi biriydiki iki soru verir sınavda bunları soracağım deyip bütün yıl boş boş otururdu kulakları çınlasın.mali müşavirim de oranları bile bana soruyor.şirkette çalıştığım içinde(staj süresince şu an çalışmıyorum)çok fazla analizle işim olmadı.bilanço ve gelir tablosu sistemden otomatik hazırlanıyordu ve iş bitiyordu.hiç bir zaman sevmediğim bir alandı zaten analiz.ve sonuç bu doğal olarak.