Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

yahu kaçmıyor ya kdv bizde yapacağız seninkide laf yani iki gün şurada kafa dağıtalım diyoruz hemen yok kdv yok muhtasar sen muhasebeci misin ya :D

ama açık öğretim kitabı edinip eksiğimi tamamlamak zorundayım sanırım.önerileriniz için çok teşekkürler.

doğru özürdilerim şartlar farklı olabiliyor. ben ünv.deyken zorla kendim staj yapmıştım. bir zamanlar bir üstadım vardı zorla bana programa değil elimle yevmiye kaydı yaptırırdı. mizanı bilançoyu kendin oluşturacaksın derdi yazmaktan canım çıkardı. yanlış yapınca herkesin içinde mahvederdi. gıcık olurdum nezaman programa giriş yapıcam diye. şimdiki müşavirimde eski defterlerini gösteriyor hep elle yazmalar aman allahım biz gene şanslıyız ama işte bu seferde bu sorun çıkıyor. ezbere yapıyor oluyoruz. daha önce başka bi alanda yazmıştım işin içinde matematik varsa temelinde mantık yatar diye. bence bol bol yanlışta olsa bilançolar temin edip oranlayın sınıflayın. sanki o şirket kendinizinmiş gibi ve giden sermaye sizin cebinizdeki 100 tl imiş gibi. ben size mail adresinize atabilirim. bizim bir analiz raporumuzu hatta kendi hazırladığım raporuda atabilirim. ( tabi isim vermeden atıcam sır saklama yükümlülüğü gereği:) o şekilde mantığını mikro olarak düşünmek gerek diye düşünüyorum.

efe_armagan ' Alıntı:
üniversiteyi örgün okudum ama hocamız o kadar iyi biriydiki iki soru verir sınavda bunları soracağım deyip bütün yıl boş boş otururdu kulakları çınlasın.mali müşavirim de oranları bile bana soruyor.şirkette çalıştığım içinde(staj süresince şu an çalışmıyorum)çok fazla analizle işim olmadı.bilanço ve gelir tablosu sistemden otomatik hazırlanıyordu ve iş bitiyordu.hiç bir zaman sevmediğim bir alandı zaten analiz.ve sonuç bu doğal olarak.

ya kaçıyo gibi hissetsem burda ne işim var bilgin.
bişi daha diyecektim ben sana.
hukuk sınavı evlat acısı gibi oturdu taktım o danıştaya bide birleşmeye eve gittim yatarken aklımdan çıkmıyor sabaha karşı 4 te dalabildim. 6.30 da uyandım. 2.5 saatlik uykuyla düşün tüm ssayısallara giriyorum. 5 tane redbull içtim o gün hala etkisindeyim heralde. acaip bi doping etkisiyle reklamlardaki gibi kanatlanıp uçacaktım.

bil_gin ' Alıntı:
yahu kaçmıyor ya kdv bizde yapacağız seninkide laf yani iki gün şurada kafa dağıtalım diyoruz hemen yok kdv yok muhtasar sen muhasebeci misin ya :D

umutyaylagul ' Alıntı:
bence kazım yılmaza çalışmalı arkadaşlar eray mercan pek beğenmedim ben şahsi fikrim.
bu arada çok üzgünüm denetim 47 yazmışım 42 olacak o .
takılmayın yani no panic.
42 yede itiraz ettim sonuç değişmedi.

yüreğimize indirdin :):) denetim tek dersim o yüzden kötüsnü düşünüdüğümden geçemem diye tedirginim ha yaptım mı ???? yaptım ama sınav heyecanı ve stresi ile cümleler düzgün olamadı maalesef . 1. soru a şıkkı yanlış c yok gibi ama insan kuşkuya kapılıyor kalır mıyım di
ye?????

Ben de aynı durumdayım. Zaten bir hafta izin almıştım sınav öncesi... İşler yığılmış durumda ama hiç yapasım da yok...

3M_FS ' Alıntı:
:):):) yani valla güzel tanımlama işi gücü bıraktım 2 gündür foruma abondene oldum. daha biri çıkıpta ya sen napıyon sınav geçti boşlukta kalmış olabilirsin bak kdv 27 sinde verilecek olsada de hadi işine bak demiyor.

bil_gin ' Alıntı:
sınavı iyi geçenleri arıyorsan onlar diğer sayfadalar arkadaşım biz burda kendi kendimize sıkıntı yaratan tipleriz :) kaynak dersen eğer bence ümit gücenmenin mali analiz kitabını bul bir zamanlar hocamdı kendide kitabıda güzeldir sıkıntı yaşatmaz ;)

ben izinde alamadım sınav öncesi cuma günü saat 6 ya kadar çalıştım hatta sabahta ATO da kaybolan dosyamızı sinirle arşivde arattırmakla meşguldüm. İnşallah ayrılıcam izne. ozamana kadar sanırım forum benden bıkmış olur moderatörler de beni atar heralde :):)

birleşme süper bir soruydu zaten. bombasıydı sınavın. kardeşim vergi dersimi bu. maksat şirketler hukukundan soru sormak olsun başka hiçbirşey değil. geçen sınavda ne güzel sorulardı onlar öyle. meslektede kanuna abandık yönetmelik sordular geçen seferde millet yönetmeliklere abanmış onlarda öyle çaktılar. var bu işte bir bit yeniği ama anlamadım. okuldaykende hiç denk getiremezdim. şu tipler vardır ya abi yarım saat baktım geçicem sınavı galiba halbuki ben gözler perte çıkmış, saç baş dağınık, sinir küpü bir vaziyette ulan oradanda sorulurmu diye dövünürken millet geniş geniş kahvaltısını yapardı. ama ben azmettim arkadaş öyle ya da böyle yedirmem bu belgeyi alıcam hemde çatır çatır...
İşte o yüzden;
Sabır, özgüven...

bil-gin arkadaş bende sinir olurum öyle tiplere abi çalışmadım derler geçerler. geçen dönem sınavdada vardı bi tip ee naptın dedik sınav öncesi abi kısa kısa baktım işte öyle dedi. adam hepsinden geçmiş 7/7 yani.
şimdi bu adam hepsine kısa kısa bakması mantıklı geliyo mu sizlere. ya yalan söylüyor yada süper bi zeka var adam da...

valla ben hukuk hariç diğer derslerde o aralarda tutturdum olayı o dediğin tiplerdendim.
mesela vergide geçen dönem kayıt sordular kesin bu denem defterle alakalı bişi çıkcak dedim. sonra yeterlilik yada kerem 81 le konuşmuştuk burda gene vergiden mali tatil içime doğuya demiştim. bide sınava girmeden 15 dakika önce indirimlere çalışıyodum kvk da orda gv de 2013 kadar %100 istisna yazıyodu kv de yazmıyodu orda bikaç aday topluluğu vardı dedimki argede bide sponsorluk harcamasında tarih ve oran neydi kanun varmı yanınızda dedim. onlarda dediki ya niye kafanı karıştırıyorsun sormazlar ordan neresi olduğunu bile bilmiyorum dediler. bende olsun varsa bakıcam dedim. sınava bi girdik aman allahım dedim. çıkınca o arkadaşlar yanıma geldi. ya seni muhattap bile almadık dediler.
ama hukukta bu öngörüyü ters yaptım.
analize hiç çalışmadım , maliyette öyle 4-5 ay önceydi çalışmam. denetimde de harala gürele denetim raporuyla sözleşme unsurlarını sınav öncesi ezberliyodum notlarımdan. yani bana bi ermişlik çöktü. ama hukukta tutturamadık işte. hakkaten alakasız geldi. ve boş yani. gene soracaklarını biliyim gene çalışmam görevlere ve birleşmeye inat değilmi. bende sıkmada tavan yaptım.

bil_gin ' Alıntı:
birleşme süper bir soruydu zaten. bombasıydı sınavın. kardeşim vergi dersimi bu. maksat şirketler hukukundan soru sormak olsun başka hiçbirşey değil. geçen sınavda ne güzel sorulardı onlar öyle. meslektede kanuna abandık yönetmelik sordular geçen seferde millet yönetmeliklere abanmış onlarda öyle çaktılar. var bu işte bir bit yeniği ama anlamadım. okuldaykende hiç denk getiremezdim. şu tipler vardır ya abi yarım saat baktım geçicem sınavı galiba halbuki ben gözler perte çıkmış, saç baş dağınık, sinir küpü bir vaziyette ulan oradanda sorulurmu diye dövünürken millet geniş geniş kahvaltısını yapardı. ama ben azmettim arkadaş öyle ya da böyle yedirmem bu belgeyi alıcam hemde çatır çatır...
İşte o yüzden;
Sabır, özgüven...

valla sana bişi diyim mi kalan hukuk olsun be :) dert etme anlıycan eğer konu hukuksa. neyse bir dahaki sınavlardan önce görüşelimde sayende bir iki soruda ben tutturum belki. yani gönül rahatlığıyla geçtim dediğim tek ders var oda maliyet buda işin ayrı bir tezatı ya neyse

öyle bir zekanın önünde eğilirim umutyaylagul bende sanmıyorum iyi sıkmış arkadaş. bu arada 3M_FS ben inan hiç sıkmadım kağıtlarda ama son hukuk sınavında dedim ki kendi kendime yaz ne biliyorsan doğru yanlış diye ama sonra bırak boşver Allahlarından bulsunlar dedim :D

inşallah veririmde bi süprizle hukuku acil bu şehirden kaçasım var. hemen hayatıma yön vermem lazım. 3 ay sonra bidaha girsem 2010 un yazını bulur ruhsat parası topla şu bu. yani gerçekten zor be işimiz.
ha bak daha öncede belirtmiştim bize odaların aidatını sorana kadar ruhsattan nekadar alıyolar staj da nekadar her sınav başı nekadar alıyolar diye sorsalar ya bak nasıl yapıştırıyoruz cevabı. daha ruhsatı vermeden aidat paralarını kazıyolar beynimize. ocakta verecen haaaaaaa diye.

bil_gin ' Alıntı:
valla sana bişi diyim mi kalan hukuk olsun be :) dert etme anlıycan eğer konu hukuksa. neyse bir dahaki sınavlardan önce görüşelimde sayende bir iki soruda ben tutturum belki. yani gönül rahatlığıyla geçtim dediğim tek ders var oda maliyet buda işin ayrı bir tezatı ya neyse

valla bende bildiğim kadar sıktım zaten o yüzden onlarda tutmuş. yanlış bir sıkma yok belki insaflarına gelir ben fazladan acımasızca kırıyorum kendimden ama bi süprizle geçerim.

bil_gin ' Alıntı:
öyle bir zekanın önünde eğilirim umutyaylagul bende sanmıyorum iyi sıkmış arkadaş. bu arada 3M_FS ben inan hiç sıkmadım kağıtlarda ama son hukuk sınavında dedim ki kendi kendime yaz ne biliyorsan doğru yanlış diye ama sonra bırak boşver Allahlarından bulsunlar dedim :D

bil_gin ' Alıntı:

Allah iyiliğinizi versin..koptum :D

Allahlarından bulsunlar mı dedin :):):):)

bil_gin ' Alıntı:

efe_armagan ' Alıntı:
ama açık öğretim kitabı edinip eksiğimi tamamlamak zorundayım sanırım.önerileriniz için çok teşekkürler.

Arkadaşım dehanın analiz kitabı basit anlatımlı. Arkadada örnek deneme sınavı hazırlamışlan belki 20 den fazla. Tavsiye ederim.

evet aklıma gelenleri kağıda yazsaydım meslek mensubu olmak için kanunun aradığı şartları sonradan kaybedenler kervanına katılmamam içten bile değildi :D

:):):) diyosun ortalık toz duman olurdu. ben pek aklındakilerin dersle alakalı olduğuna inanmıyorum ama. çünkü benim aklımdan geçenlerde komisyona yönelikti ilk başta. :):) hayır o soruya onay veren kesin eski hakim ve danıştayda falan çalışmış. çok çekmiş galiba görevini bilmeden gelenler yüzünden. yada şirketini birleştirmenin kapatmaktan daha ucuz ve zahmetsiz geldiğini bilen birisi de olabilir. bizimde bilmemizi istedi heralde

bil_gin ' Alıntı:
evet aklıma gelenleri kağıda yazsaydım meslek mensubu olmak için kanunun aradığı şartları sonradan kaybedenler kervanına katılmamam içten bile değildi :D

Bu arada staj notları da sisteme girilmiş.İlk notumuzu aldık :).Galiba 5.000 küsür içinde sadece tek not veren ben miyim acaba :).Değerlendirme notunu 1 defa verdim odaya da :)