Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Meslekten zaten kaldım diyorum.Kanunu bile indirdim şimdiden.Keşke Maliyet 0 gelsede meslekten geçmiş olsaydım.Neyse keşkeyle filan olmaz zaten.Bu sefer sıkı çalışmak farz oldu.

analizden...
sonra birde hımmmmm ANALİZDENNN

aslında dahada önemli birders var ki herkez aynı psikolojıde ANALİZDENN
:'( :'( :'( :'( :'(

hukukla ilgili kalıp geçmek arasında tereddütü olan var mı arkadaşlar

ernesto guevara ' Alıntı:
analizden...
sonra birde hımmmmm ANALİZDENNN

aslında dahada önemli birders var ki herkez aynı psikolojıde ANALİZDENN
:'( :'( :'( :'( :'(

İnş.geçersin ama yazdıkların gibi yaptıysan bence Aralık için çalışmaya hazırlan.yaptıklarınla bence en fazla 40 gelir.Bak bu sadece benim düşüncem moralini bozma ????? bunu neden söylüyorum çünkü soruyu anlamak diye bir açıklama vardı.Fazla bilgi yazıpta 35 alan arkadaşımdan biliyorum.

yeterlilik ' Alıntı:
bende bir soru sormak istiyorum :D her ne kadar artık geçmiş olsada fikrinizi almak istiyorum.Meslek hukuku şu an tam 40 geliyor.İlk soruda SMMM yaptığı işlerle kimlere SMMM denir diye soru vardı.Yaptığı işleri kelime kelimesine yazdım ancak kimlere kısmını salladım.Ruhsatı almış,Yeterlilik sınavlarını vermiş kişiye yazdım.Ben bu soruya 10 puan verdim.Puanlama da a ve b şıkkı olduğu için 10'ar puandır değil mi ? yukardaki işleri yapana denir cevabını görünce kanunu maramara kampüsüne fırlatmıştım en son :D
Sayın Yeterlilik Bu sorudan sen kesin 20 puan almışsın zaten. Zaten senin dediğin gibi a ve b şıkları 10'ar puan diye bişey olmaz bence belki 15 / 5 olabilir. ama sen 20 aldın rahat ol kafana takma..

İnşallah stajer2007,çok büyük süpriz olur geçersem.pazarın hepsinden kalayım sorun değil.Şu c.tesi günleri insanı bitiriyor.

TEMMUZ SINAVLARININ AÇIKLANMASINA KAÇ GÜN KALDI TAHMİNEN

benden başka herkesin vergi sınavı iyi geçti galiba arkadaşlar, kimse vergiden kalabilirim demiyor :(

yeterlilik bende aynı tahmini yapıyorum ama içime oturan bir şey var bu neyin rahatsızlıgı anlamadım...
surekli sıkıntı yapıyorum tahmınım benım de bu yonde .....
ortak buro açma fikirlerim vardı hepsı suya dustu 7-8 ay daha beklemek beni delirtiyorrrrrr >:(

bıktım artık aynı şeyi cevirip cevirip soruyolar ve turmob un kasası doluyor
kusucam artık bu derslerden...
sm ler 'in geçişi ile ilgili allah aşkına odadan sitesine bır bakın bunasıl bırseydır ya ilk okul mezunu adam
yıllardır pıyasayı silmiş supurmuş tarifenin altına inmiş mesleğin kalitesini ayaklar altına almış
şimid tutmuş daha hesap planından haberi olmayan insanlara mali müşavir ruhsatını peşkeş çekiyolar....

şimdi nasıl sınır olmayalım....uzulmeyelim.....

anlaşılan hukuktan korkan da bi ben varım galiba

sınavlarda yaptıklarımı kaç milyon kez kafamda değerlendirip kendime notlar verdim anlatamam
ne kadar yıpratıcı bir süreç :-(

Sm ve Smmm süreci

SM SMMM

- Doğum tarihi 01.01.1980 01.01.1980
- 01.01.1998 Lise Biter 01.01.1998 Lise Biter
- 02.01.1998 Sm stajını başlatır 02.01.1998 ünversiteye başlar
- 02.01.2004 tarihinde sm olur ve bürosunu açar 02.01.2004 smmm olarak bürosunu açar
ve büroda çalıştığı için 60 mükellefi vardır ve 1 mükellefi vardır.
- 01.01.2005 60 mükellefe sahiptir ve yıllardır çalışıyordur. Çevresi olmadığı için hala 1 mükellefi vardır
-01.01.2010 smmm geçiş olur ve tecrübesi de vardır mükellefide. 2010 smmm dir ama tecrübesi ve mesleki
parasıda vardır mükellefide bilgisi yetersiz olduğu için hala mükellef yok

sm bürosu diye bir şey olmaması lazım zaten

türkiyede bir sürü yanlış uygulamalardan bir tanesi bu
nasıl hukuk mezununun smmm olması yanlışsa sm diye bir kategorininde olması yanlıştır

hakid super ornek arkadasım..
ama sonu şöyle bitmeliydi..

yıl 2015 toplamda 25-30 mukellefi bulur ama kazançı 2500TL geçmez oysa piyasada mesleki skala çoktan 4000-4500 olmustur... yani şimdinin 1200 tl alan meslek mensubu gibi...ne buroyu kapatabilir nede müşteri sayısı artar...çoktan geri kalmıştır zaten o... ne ileri gider ne geri oldugu yerde sayar...

para kazanacam derken yaş gelir 40 a dayanır...
eh o saatten sonra gelen para hakkındaki güzel sözlerde var bu arada...

sm ise çoktan malvarlıgını fullemiştir kazanacagını kazanmıstır....bileee... pardon smmm diyecektim...

ya arkadaşlar bu olaya zaten çok kızıyorum.biz 4 yıl boşa okumusuz.ama su an smmm ruhsatları olan meslek mensuplarından ses çıkmıyor.anlamış değilim.4 sene oku, staj başlangıc sınavına gir,onu kazan 3 sene bekle,sonra tekrar yazılı sınavlara gir.toplam 6-7 yıl düşünün.ama birde ilk girişte kazanamazsanız 10 a kadar çıkar.biz isyan ediyoruz.ama meslek mensuplarından ses yok..........

hakid ' Alıntı:
Sm ve Smmm süreci

SM SMMM

- Doğum tarihi 01.01.1980 01.01.1980
- 01.01.1998 Lise Biter 01.01.1998 Lise Biter
- 02.01.1998 Sm stajını başlatır 02.01.1998 ünversiteye başlar
- 02.01.2004 tarihinde sm olur ve bürosunu açar 02.01.2004 smmm olarak bürosunu açar
ve büroda çalıştığı için 60 mükellefi vardır ve 1 mükellefi vardır.
- 01.01.2005 60 mükellefe sahiptir ve yıllardır çalışıyordur. Çevresi olmadığı için hala 1 mükellefi vardır
-01.01.2010 smmm geçiş olur ve tecrübesi de vardır mükellefide. 2010 smmm dir ama tecrübesi ve mesleki
parasıda vardır mükellefide bilgisi yetersiz olduğu için hala mükellef yok

arkadaşım çok genel bir bilgi vermişsin. Herkes verilmiş olan hakkı kullanıyor. Çevresi var diye veya sm oldu diye çok mükellefi olması smmm nin az defteri olmasında kavram karışıklığına gitmişsin gibi geliyo bana. Yukarıdaki örnek hiç hoş görünmüyo. Mesela biz kaç yıl staj yaptık 2 yıl dimi? ee ozaman şimdi 3 yıl yapıyolar stajı. şu an staj yapanlar şunu mu diyecek. şunlara bak ya onlar 2 yıl staj yaptı erkenden belgeyi aldı gitti bizim 1 yıl boşuna derse n'olacak. Eskiden orta okul mezununa devlet arkasında koşturuyodu gel kadrolu çalış diye. Şimdi durum çok farklı herkes üniversite mezunu bunun da bir bedeli olacak. sınavı, stajı stresi falan...
(Ayrıca belirteyim ben de bir smmm işçisiyim sm ile bir bağım yok)

Arkadaşlar sınav sonucunu sabırsızlıkla bekliyoruz peki inşallah kazanırsak içinizde direk işe başlayacak ve hayallerini gerçekleştirecekler varmı mesala ben sınavı kazanırsam işsiz kalıcam şuan çalıştığım büro bana bişey kazandırmıyor o yüzden ayrılıcam iş bakıcam bu süre içinde işsiz kalabilirim baya riskli sıkıntılı günler geçirecek gibiyim ama inşallah herşey iyi olur Allah yardım eder

Sm den Smmm olanlar ,sm de geçen süreler Ymm süresinden sayarlar ise sm den Ymm olanlarıda görürseniz şaşırmayın : :-X

Arkadaşlar söylediklerinizin tamamının arkasındayım ancak başka başlık,sırf bu tartışmalar yüzünden kapandı.Burda bu tartışmaya devam edilmemesini rica ediyorum. Niçin diye soracak olursanız 200.sayfaya geldiğimizde sınavlar açıklanacak :D