Üstadlar! Değerli Arkadaşlar! Büro Açıyorum. Bana Tavsiyeleriniz-Fikirleriniz Nelerdir?

Büro açmak için sene başını beklemek daha mı doğru olur üstadlar?

Ben de kafama koydum ve yazın yavaş yavaş girişimlere başlayacağım..

Eskiden miş o mantık. Mükellef sene sonu yada başı nedir bilmiyor. Defteri verecekse veriyor yoksa yok.

Kendi açımdan soruyorum aslında öyle olduğunu ben de biliyorum :) İşleri oturtmak açısından sene ortasından başlamak nasıl olur mesela eylülde alsam nasıl olacak bir büro tecrübem yok açıkçası.

Arkadaslar evli mutlu çocuklu bir smmm olarak kendi büromu acmak istiyorum.hamdolsun tam 1 mükelleftim var defteri garanti olan.ofis acmayı düşünen giderleri dusurmek icin gider ortaklığı yapabileceğimiz arkadaşlar olursa değerlendirelim birbirimizi....

Üstadlarım bende büro açmak için çok düşündüm bana da o şekilde yıl başı v.s. daha iyi olur dediler Allah'a şükür büro mu 17 Şubatta açtım bu işler tanıdık v.s. işleri eş dost seven kişişler mevzusu işin çok tanıdığın çok sa işlerin ilerler yoksa yok ;) bilgilerinize,

Sn. Meslektaşlarım,

Bende kendi ofisimi açtım. Geçen sene Ekim ayında çalışmalara başladım ve Mart ayında açtım. Ne zaman açılır diye sorarsanız kendinizi maddi, manevi ve tecrübe olarak yeterli gördüğünüz zaman derim.(bu benim takdirim tecrübeli arkadaşlara bilmişlik taslamak istemem)
İnanın sorunlar sözleşme yapmaya başlarken başlıyor ve devam ediyor. Güvendiğim kişiler çok şükür yüzümü kara çıkartmadı (tabi arada firelerim oldu).
Aylık giderler gerçekten düşündüğümden fazla çıktı.
Kira+Aidat+Yemek+Bağ-kur+Yol+Araç bakım ve yakıt+Stajyer maaşı+Elektrik+Telefon+Su+İnternet+Kırtasiye malzemesi+Müşteriye yemek ısmarlama+Düğünlerine katılma +İSMMMO aidatı vb. devam ediyor. (burada cebime kalacak parayı yazmadım birikmişiniz vardır diye düşünüyorum)
Tek defterle başlayacak arkadaşlar tekrar düşünün hatta 40 kere düşünün. Herşey plan dahilinde olmalı. 1 yıl geç açın ama defter toplayın. eğer toplayamıyorsanız zaten problem var demektir.

Sn. Meslektaşlarım,

Bende kendi ofisimi açtım. Geçen sene Ekim ayında çalışmalara başladım ve Mart ayında açtım. Ne zaman açılır diye sorarsanız kendinizi maddi, manevi ve tecrübe olarak yeterli gördüğünüz zaman derim.(bu benim takdirim tecrübeli arkadaşlara bilmişlik taslamak istemem)
İnanın sorunlar sözleşme yapmaya başlarken başlıyor ve devam ediyor. Güvendiğim kişiler çok şükür yüzümü kara çıkartmadı (tabi arada firelerim oldu).
Aylık giderler gerçekten düşündüğümden fazla çıktı.
Kira+Aidat+Yemek+Bağ-kur+Yol+Araç bakım ve yakıt+Stajyer maaşı+Elektrik+Telefon+Su+İnternet+Kırtasiye malzemesi+Müşteriye yemek ısmarlama+Düğünlerine katılma +İSMMMO aidatı vb. devam ediyor. (burada cebime kalacak parayı yazmadım birikmişiniz vardır diye düşünüyorum)
Tek defterle başlayacak arkadaşlar tekrar düşünün hatta 40 kere düşünün. Herşey plan dahilinde olmalı. 1 yıl geç açın ama defter toplayın. eğer toplayamıyorsanız zaten problem var demektir.

İşte problem ve kısır döngü orada başlıyor :) Büro olmadan ne kadar defter toplanabilir? Tamam sana vereceğim muhasebemi diyen adam ne kadar bekletilebilir? Oturup bir plan program yapılmalı illaki ama biraz cesaret işi bence.

İşte problem ve kısır döngü orada başlıyor :) Büro olmadan ne kadar defter toplanabilir? Tamam sana vereceğim muhasebemi diyen adam ne kadar bekletilebilir? Oturup bir plan program yapılmalı illaki ama biraz cesaret işi bence.

Kesinlikle onore kardeşime katılıyorum. büro olmadan herşey havada kalıyor laf ile olmuyor bu işler malesef. gerçeklerle büroyu açınca yüzleşiyor insan... bence beklememek lazım imkanı olan, başlangıçta da birkaç defter bulan hemen açmalı bürosunu.

Mesajlar 2016 da kesilmiş. Çok merak ediyorum. 2019 da büro açan var mı ? :D Ben 2018 de açtım ama inim inim inliyorum. 2019 dan hiç umudum yoktu tamam ama işler daha da kötüye gidiyor. Daha kötüsü büroyu kapatıcam ama onu da yapamıyorum çünkü iş bulamıyorum ne güzel yıl 2019 böyle:D

muhasebe bürosu ekipmanları makam masası bilgisayar yazıcı satılıktır....toplam 6000 tl..