Üstadlar! Değerli Arkadaşlar! Büro Açıyorum. Bana Tavsiyeleriniz-Fikirleriniz Nelerdir?

Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 11 yılın iki yılı büroculuk geri kalan 9 yılıda kurumsal inşaat firmalarının muhasebe servislerinde geçti. Belgemi mayıs 2014 de aldım. Kafam şu anda çk karışık büro açıyım diyorum ama mükellef yok hiç, şirkette devam edeyim diyorum bu seferde belgenin hakkını alamıyoruz. Sizler ne önerirsiniz arkadaşlar..

Merhaba benim 13 yıllık bir büro geçmişim var kendi büromu aralık ayı başında açtım. Şuan 6 defterim var yeni yılda 10-11 olmasını bekliyorum. Size tavsiyem hiç defteriniz yoksa biraz defter edinip öyle açmaya çalışın yoksa çok sıkıntı yaşarsınız. En azından büronun masraflarını çıkaracak garanti defterleriniz olsun.

öncelikle büro açan tüm meslekdaşlarımıza hayırlı olsun der geçmiş olsun dileklerimizi en kalbii duygularımızla sunar CENABI HAK'TAN acil şifalar dileriz.

Ben de uzun araştırmalar sonunda büro açmaya karar verdim ve açtım. Sadece şunu bilmeni isterim. Defterler sana gelinceye yada tasdiklerini sen yaptırıncaya kadar hiç kimseye güvenme. En yakın akrabaların bile kıvırır. 5-10 defter bul aç diyorlar ya. Ben buldum açtım hadi gelin dedim en güvendiklerim kıvırdı. Bu kıvıranlar da hadi aç büroyu seni bekliyoruz diyenler haberin olsun :( O yüzden en az 1 yıllık gider cebinden gidecek. Kendini ayarla ve bismillah de. İşe başlamadan ne olduğunu göremiyorsun.

Ben de uzun araştırmalar sonunda büro açmaya karar verdim ve açtım. Sadece şunu bilmeni isterim. Defterler sana gelinceye yada tasdiklerini sen yaptırıncaya kadar hiç kimseye güvenme. En yakın akrabaların bile kıvırır. 5-10 defter bul aç diyorlar ya. Ben buldum açtım hadi gelin dedim en güvendiklerim kıvırdı. Bu kıvıranlar da hadi aç büroyu seni bekliyoruz diyenler haberin olsun :( O yüzden en az 1 yıllık gider cebinden gidecek. Kendini ayarla ve bismillah de. İşe başlamadan ne olduğunu göremiyorsun.

15 tane beklediğim defter vardı ve hiçbiri gelmedi. Çoğunluğu akrabalar oluşturuyor. Hiç beklemediğim yerden 12 tane defter geldi :)

ben açıkcası büro açtığımdan memnunum.kafam rahat dünya işleri ile meşgul olabiliyorum.para kazanma işine gelince öyle bir anda olmuyor açıkcası.büroyuda çocuk gibi
düşünmek lazım.ama ümitliyim.mesleği bilme konusuna gelince ben büro muhasebesinden hiç anlamazdım hep tecrübelerim denetim ve şirketlerde oldu.ama öyle deveyle hendekte değil adapte oluyorsun.piyasada herkes mükemmel muhasebeci ama gel gör ki öyle saçma işler oluyorki anlatamam.yani mesleğide öyle ahım şahım bilmene gerek yok.önüne geldikçe öğreniyorsun.mesele pazarlamada arkadaş çevrende dostluklarında gerisi hikaye

selam bir yılı aşkın olmuş mesajınızı yazalı ama ben yine de cevap vermek istedim belki hala takip ediyorsunuz diye.... mesajınız bana çok iyi geldi biraz moralimi yükseltti... benim de sorunum daha önce ben hiç büro da çalışmadım.. büro işlerini bilmiyorum.. uluslar arası denetim firması ve ymm yanında calıştım... şimdi belgemi aldım ve kendi büromu açmak istiyorum.. büro muhasebeciliğini bilmiyorum ama hep kendime atla deve değil ya diyordum ama ne yalan söyleyeyim korkularım da var..hep önüme çıktıkça öğrenirim diyordum ama dedim ya bir tarafım saçma bie işe kalkışıyorsun diyordu... gerçekten mesajınız bana iyi geldi en azından benim gibi düşünen birisinin olması beni mutlu etti..

Kendinize güveniyorsanız korkmayın arkadaşlar.İnanç,sabır azim..Herşeyin üstesinden gelirsiniz Allah'ın izniyle..Ayrıca bizler burdayız,takıldığınızda yazın,herkes yardımcı olur sizlere..

Sevgili üstadlar ve meslektaşlarım,

Gerçekten muhasebecilik mesleği zor,meşaggatli,çok kıvrımlarla dolu ve çok taşlı bir yol. Serbest meslek Makbuzu kesenler içinde enaz saygıyı gören ve hala patronların görüşme ihtiyacı bile duymak istemediği kişiler olarak bu mesleği icra ediyoruz.

Üzülerek söylemeliyim ki bu mesleği bizler bu hale getirdik. Bir firma ile görüşmeye gittim ve mali müşaviri gerçekten komedi. Adam (adam diyorum çünkü üstad yada meslektaş diyemem) evde defter tutuyor ve servis işi yapıyor. Bizler herşeyden feragat edip büro açıp masraf ediyoruz insanların yaptığına bak. Bu tür adamlar olduğu sürece bizim meslek saygı kazanamaz.
Ben bir avukat yada bir doktordan böyle birşey duymadım duymayızda.

sevgılı meslektasım
meslege saygı ınsanın kendıne saygısından baslar.bızım meslek grubu olarak sıkıntımız arkadaslarında ıfade ettıgı gıbı kendı gemısını yuzdurmekten baska endıse tasımayan ıdarecılerın bunu ayaga dusurmesı......
Sevgili üstadlar ve meslektaşlarım,

Gerçekten muhasebecilik mesleği zor,meşaggatli,çok kıvrımlarla dolu ve çok taşlı bir yol. Serbest meslek Makbuzu kesenler içinde enaz saygıyı gören ve hala patronların görüşme ihtiyacı bile duymak istemediği kişiler olarak bu mesleği icra ediyoruz.

Üzülerek söylemeliyim ki bu mesleği bizler bu hale getirdik. Bir firma ile görüşmeye gittim ve mali müşaviri gerçekten komedi. Adam (adam diyorum çünkü üstad yada meslektaş diyemem) evde defter tutuyor ve servis işi yapıyor. Bizler herşeyden feragat edip büro açıp masraf ediyoruz insanların yaptığına bak. Bu tür adamlar olduğu sürece bizim meslek saygı kazanamaz.
Ben bir avukat yada bir doktordan böyle birşey duymadım duymayızda.

Öncelikle Hayırlı Olsun,

Başta mükellefleirni nasıl alıştırırsan öyle gider. o yüzden:

1. Ücret konusunda mümkün oldukça taviz verme.
2. Tahakkuk fişlerini mail yoluyla gönder. Elden Gönderme.
3. Ayrca SMS yoluylada bildirim yap. Kullandığın programa göre altyapı sağlarsın.
4. Vergi,SGK ödemlerini asla elden alma. Bırak herkes kendi borcunu ödesin. Ya da çalıştığı banka varsa sen o bankadaki temsilciye tahakkuk fişini gönder.
5. Büroya kapanıp kalma. Sürekli müşteri ziyareti yap. tüm açılışlara ünvanın yazılı çiçek gönder. seni çağırmasalarda sen gönder. işe yarar.
6. en iyi ben olacam müşterimi çoğaltıyım diye uğraşma. daha kaç bahar göreceğimiz belli değil hayatı yaşa.
Son olarak insanlar nankördür. bunu sakın unutma. ne kadar fedakarlık yaparsan yap adın son yaptığınla anılır. o yüzden kendini kimse için paralama..

Bol kazançlar..

Öncelikle Hayırlı Olsun,

3. Ayrca SMS yoluylada bildirim yap. Kullandığın programa göre altyapı sağlarsın.
4. Vergi,SGK ödemlerini asla elden alma. Bırak herkes kendi borcunu ödesin. Ya da çalıştığı banka varsa sen o bankadaki temsilciye tahakkuk fişini gönder.
5. Büroya kapanıp kalma. Sürekli müşteri ziyareti yap. tüm açılışlara ünvanın yazılı çiçek gönder. seni çağırmasalarda sen gönder. işe yarar.
6. en iyi ben olacam müşterimi çoğaltıyım diye uğraşma. daha kaç bahar göreceğimiz belli değil hayatı yaşa.
Son olarak insanlar nankördür. bunu sakın unutma. ne kadar fedakarlık yaparsan yap adın son yaptığınla anılır. o yüzden kendini kimse için paralama..

Bol kazançlar..

Dostum tebrikler.
Harika bir anlatımla genç arkadaşlara tecrübelerini aktarmışsın. Kanımca üzerine yazılacak bir şey bırakmadın.

Öncelikle Hayırlı Olsun,

Bol kazançlar..

Sayın Ege Müşv.
Yazdıklarınıza bende katılıyorum. Biraz matematik denklemi olacak ama özellikle 2-3 ve en önemlisi de 4 ve 6 bayıldım. Fakat 1 ve 5 için özellikle mesleğe yeni adım atmış büro açmış meslekdaşlar için ne önermek gerekir.

Öncelikle Hayırlı Olsun,

Bol kazançlar..

Aynen değerli üstat çok güzel açıklamış olayı 10 yılllık büro deneyimlerime dayanarak soyluyorum bu meslekte ne kadar hizmet kalitesini arttırmaya çalışırsanız mükellef o kadar çok sırtınıza binmeye çalışır ve ne kadar talepkar olursanız size dönüşü o derece azalır.eskiden mesleğe ilk başladıgım zamanlardaki verdiğim çabalar şu an aklıma geldikçe gülüyorum kendime.tabii o zamanlar 3-4 defterle başlayınca insan gelecek kaygısından dolayı sınırlarını zorluyor ama gerçekten boş.Kuralların başta konması gerekiyor.Mükellef içinden şunu diyebilecek benim mali müşavirim bu işi yapmaz en iyisi ben kendi imkanlarımla halletmeye çalışayım.Yoksa doğalgaz aboneliği için bile ne evrak gerekiyor sen yapabilirmisin diye zarflamalar bile oluşur.Bu meslek çok gariptir 4 yıl ünv.2 -3 yıl staj sonra sınavlar sonra mükellef bul sonra tahsilat sonra mükellef arttıkça eleman mükellef arttıkça büro yetmez,onuda halledersin elemana araba gerekir,100e yakın evrağı istanbulun 4 bir yanından topla,mevzuat değişir kendini yenile çoluk çocuga zaman kalmaz,her zaman birşeyleri yetiştireceğim diye telefonun susmaz,cenazen olur kdv beyanı son gün gidemezsin,dertte dert.İşini gerçekten doğru dürüst yaparsan Mükellef geldikçe gelir Para mal mülk yaparsın kazanırsın ama bu mesleğin derdi bitmez... Şu anda 14 mükellef geldi 2016 için(bürosunu kapatan bir arkadaştan) ve hepsini grup grup yemeğe davet ettim ve kuralları baştan anlattım vergi ssk 4/b yatırmam.sözleşme ne çıkarsa onu alırım.Her ay düzenli evrağınızı alırız ve ücretide bunları kabul ediyorsanız diye 4 tanesi fire verdi bende işinize gelirse dedim,gittiler bu meslek bu olmalı işte

ben de 2015 şubat ta açtım çok da iyi etmişim çok memnunum tavsiyelerim biraz gez dolaş esnafları ziyaret et kendini tanıt onlara yapabilecekerini ve diğer muhasebecilerden daha çok bu mesleği kaliteli yapacağına inandır abartmadan. güeryüz alaka hoşgörü bir de büron biraz modern olmalı masan şık olmalı etik görünmen gerek. çevre çok önemli geleceğim diyenler gelmez beklemediğin anda beklemediğin işler gelir yeterki sen işinde hak hukuk adaletli ol. Birde şükür etmeyi unutma:

2014 yılı 06/01 tarihinde kendi büromu açarak önemli bir mevkiiyi bıraktı. Sadece 2 mükellef ile başladım, ama tabi bir avantajım bulunduğum şirketten kopmadım sadece iş görüşmeleri ve diğer işler için şirketten ayrıldım geri kalan zamanlarda neredeyse tüm vaktimi büromda değil, şirketlerde geçirdim, sadece benimle sohbet etmek için işine gelen patronlar oldu, daha sonra ALLAH(cc) bir yerlerden kapılar açtı bir baktım 2014 sonunda 8 defterim olmuş ama ben asla ucuza iş yapmadım küçükler geldi almadım, arkadaşlarıma yönlendirdim, 1.000,00 tl altına bakmadım, tahsilatlarda çok prensipli oldum her ay ödemelerini sağladım, her ay mutlaka makbuzlarını kestim( paranın gelmesini beklemedim) küçük hesap yapıp makbuz kesmezseniz para alamazsınız, sonuçta bizim insanımız elinde bir evrak olmadan ödeme yapmaz bunu unutmayın, sürekli şık giyindim, heryere kendi arabam ile gittim ( otobüs vs kullanmadım) masraftan kaçınmadım öğle yemekleri ısmarladım. Şuanda 13 mükellefim var ve önemli bir firma ile partner anlaşması yaptım, benim 13 mükelleften elde ettiğimi bağzı bürolar 70 mükelleften alamıyorlar, tercih sizin incik boncuklamı uğraşacaksınız yoksa gerçekten kaliteli elit bir hizmetmi vereceksiniz.

Ben de bu sene sonuna doğru bişeyler düşünüyorum açıkçası. Ama sıfırdan başlamak biraz çekindiriyor. Büroda 10 sene öncesinden 2 aylık bi tecrübem var sadece ona da tecrübe denmez:) Hep şirketlerde çalıştım. SMMM olma amaçlarımdan ilki bir büro açabilmek, kendi işimi yapabilmekti. Ancak hayat şartları, ekonomik durum vs. şuan bekletiyor. İnşallah en kötü ihtimalle seneye ben de kendi büromu açmış olurum :) Burada tavsiyelerinizi bol bol okuyacağım :)

Arkadaşlar Merhaba,

Ben bu yıl SMMM oldum. Maltepe/istanbul'da büromu kiraladım. Nisan ayında açılışı düşünüyorum. Gözümü karartarak başladım. Firmalarda çalışarak nereye kadar, mükellefin var mı diyeceksiniz. Hayır yok. Allah büyük dedik çıktık yola, bir yandan da dershanelere eğitmenlik için görüşmelerim var. Ama umutluyum zamanla olur. Zor ama imkansız değil. Eğer tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.

Arkadaşlar Merhaba,

Ben bu yıl SMMM oldum. Maltepe/istanbul'da büromu kiraladım. Nisan ayında açılışı düşünüyorum. Gözümü karartarak başladım. Firmalarda çalışarak nereye kadar, mükellefin var mı diyeceksiniz. Hayır yok. Allah büyük dedik çıktık yola, bir yandan da dershanelere eğitmenlik için görüşmelerim var. Ama umutluyum zamanla olur. Zor ama imkansız değil. Eğer tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.

Merhaba
Öncelikle hayırlı olsun.Bende maltepe'de oturuyorum (zümrütevlerde) :)
Bi çayınızı içmeye gelirim :)