Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

NİSANLI ' Alıntı:
2011 açılışlı firmalar için görüntüleme yaptığına göre ve onlarada vergi levhası gerekli olduğunu varsayarsak yakın zamanda bu konuda açıklama getirilir.

Şubeler ve araçların vergi levhası konusunda da açıklama bekliyoruz.


2.5. Vergi Levhalarının Bulundurulacağı Yerler

Vergi levhası almak mecburiyetinde olan mükellefler bu Tebliğin 2.2. bölümünde sayılan bilgileri ihtiva eden levhaları iş yerlerinin;

a) Merkezlerinde,

b) Şubelerinde,

c) Satış mağazalarında,

ç) Çiftçilerin doğrudan doğruya zirai faaliyetleri ile ilgili alım satım işlerinin tedviri için açtıkları yazıhanelerinde,

d) Taşıt işletmeleri ayrıca taşıtlarında (taşıt işletmesi ifadesi, ücret karşılığında yolcu veya eşya taşımacılığını ifade ettiğinden, diğer iş kollarında faaliyet gösteren mükelleflerin taşıtlarında vergi levhası bulundurma mecburiyetleri bulunmamaktadır.)

yetkililerce istenildiğinde ibraz etmek üzere bulunduracaklardır. İş yerinde birden fazla kat veya reyon olması halinde her kat veya reyon için ayrı birer levha alma ve bulundurma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Bu Tebliğe göre birden fazla yerde vergi levhası bulundurmak mecburiyetinde olan mükellefler ile levhalarını başka kurumlara ibraz edecek mükellefler vergi levhalarını internet vergi dairesinden ihtiyaç duydukları adet kadar çıktı alabileceklerdir.
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

Meslek mensubu olarak ıslak imzalı şekilde onayladığımız levhalar geçersiz sayılacakmış. Yazıklar olsun ben hepsini onaylamıştım. Şimdi faaliyet kodu ve adreslerdeki düzeltmeleri de vergi daireleri sicil servislerine gidip dilekçe ile düzeltme yapmamız gerekiyor. Mükellefin "ben bu işi yapmıyorum veya benim işyeri adresim bu değil" şeklinde itirazına nasıl "bunu kullanacaksın" diyebiliriz? Memurların hata ve ihmalliklerinin cezası yine bizlere kesildi. Beykoz'dan Silivri'ye kadar vergi dairelerini dolaşacağız şimdi. Bari dilekçeleri internetten verebilseydik!

Çok yazık.
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

GİB in e vergi levhası uygulaması bence güzel olmuş.1 saat içinde hepsini kendi şifremle giriş yaparak netten onaylayıp aldım.PDF Formatındada müşterilerin e-maillerine göndereceğim.

Önceden boşuna bize çile çektiriyorlarmış.
Hazırlaması bir dert,onaylaması bir dert, haziran sonuna kadar birde onayladıklarımızı bildirmesi bir dert.
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

Önceden bir ay sürüyordu dediğiniz gibi. Ben mailleri bile gönderdim.Bitti yani.Sadece yarım günümüzü aldı.
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

Arkadaşlar, bu yıl için biz eskisi gibi mükelleflere vergi dairesine onaylattırdık, bir sorun olur mu acaba?
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

mes_ar ' Alıntı:
Arkadaşlar, bu yıl için biz eskisi gibi mükelleflere vergi dairesine onaylattırdık, bir sorun olur mu acaba?

Tabiki sorun olur.Onlar geçersizdir.İnternet üzerinden onaylama yapılması gereklidir.
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

mes_ar ' Alıntı:
Arkadaşlar, bu yıl için biz eskisi gibi mükelleflere vergi dairesine onaylattırdık, bir sorun olur mu acaba?

Vergi Dairesinin Tebliğden haberi yokmuymuş acaba neden boşu boşuna onaylama işlem yapmışlarki.
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

vergi levhasını alma zorunluluğuda olmayaydı iyi ya ;D
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

Merhaba ;

Bence olmaması gereken ( ama denediğimde gördüğüm ) kendi mükelleflerimizin haricinde olan mükelleflere ait vergi levhalarını da alabliyor olmamız.

Bir diğer konu da tebliğin 2.6 bölümünde ;
2.6. Vergi Levhasında Yer Alan Bilgilerin Değişmesi

Bu Tebliğin 2.1. bölümünde sayılan mükelleflerin, ticaret unvanı, iş yeri adresi, bağlı oldukları vergi dairesi, ana faaliyet kodu veya faaliyet türünün değişmesi hâlinde yeni vergi levhalarını internet vergi dairesinde bu işlem için hazırlanan menüyü kullanmak suretiyle kendileri oluşturarak yazdıracaklar ve bu Tebliğin 2.5. bölümünde sayılan yerlerde bulunduracaklardır.
demektedir.

Bununla da ilgili çalışmalar yapılıyor olmalı, ya da ben göremedim.
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

vergi levhasını aldığımız mükelleflerin listesini vergi dairesine verecek miyiz?
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

2011 de acan müsteriler icinde yeniden vergi levhası cıktısı alacakmıyız acaba ?
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

FATİH PESEN ' Alıntı:
2011 de acan müsteriler icinde yeniden vergi levhası cıktısı alacakmıyız acaba ?
Fatih bey,2011 de açılan işyerleri de dahil tüm mükelleflerin barkodlu vergi levhalarını haziran ayının sonuna kadar internetden almaları gerekiyor.
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

FATİH PESEN ' Alıntı:
2011 de acan müsteriler icinde yeniden vergi levhası cıktısı alacakmıyız acaba ?


408 nolu tebliğden;

2.3. Vergi Levhasının Alınması ve Bulundurulması

Gelir/kurumlar vergisi mükellefi olup yıl içinde işe yeni başlayan mükelleflerin vergi levhalarında bu Tebliğin 2.2. bölümünde sayılan bilgilere yer verilecek, ancak matrah kısmında "Yeni İşe Başlama" ifadesi yer alacaktır. Söz konusu mükelleflerin vergi levhaları, mükellefiyet tesisini müteakip, sistem tarafından internet vergi dairesi hesaplarına aktarılacaktır. Bu mükellefler vergi levhalarını mükellefiyet tesisinden itibaren 1 ay içinde internet vergi dairesinden yazdırmak suretiyle veya bağlı oldukları vergi dairesi aracılığıyla alacaklardır.
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

alıntıdır

Akşam
Metin Taş-Sezgin Özcan

Vergi levhası duvardan indi çekmeceye girdi

02 Haziran 2011 Perşembe 03:00
E-Posta Gönder

1981 yılında getirilen vergi levhası asma zorunluluğu, 6111 sayılı Kanunla kaldırıldı. Zorunluluğun getirilmesindeki temel amaç, mükellef üzerinde psikolojik baskı yaratarak yüksek vergi ödemesinin sağlanmasıydı.
Vergi levhası işletmenin görünür yerine asılacak, işletmeye girenler de vergi levhasını rahatlıkla görebilecekler. Böylece, az vergi ödeyen ya da hiç vergi ödemeyenler üzerinde baskı oluşacak ve daha yüksek matrah beyan etmeye yönelecekler. Beklenti buydu.
O dönemin değer yargılarına göre, az vergi ödenmeye çalışılması genel olarak hoş karşılanmıyordu. Böyle bir ortamda az vergi ödeyen ya da zarar beyan eden işletmenin müşterileri ve ilişkide bulunduğu diğer kimseler tarafından ayıplanması, hatta boykot edilmesi söz konusu olabilirdi...

DEĞER YARGILARI DEĞİŞTİ
Türkiye 80'li yıllarda ciddi bir değişim ve dönüşüm sürecine girildi. Bu süreçte, değişim sadece ekonomik model konusunda gerçekleşmedi. Topluma sürekli tüketim yapması, amaca ulaşmak için her yolun mübah olduğu yönünde görüşler pompalandı. Öyle bir noktaya gelindi ki, yetkililerin ağzından 'benim memurum işini bilir' tarzı vecizeler duyduk. Bütün bunların sonucunda değer yargılarında da değişiklikler ortaya çıktı.
Dolayısıyla, bir işletmenin vergi levhasını görenler, az vergi ödendiğini ya da hiç vergi ödenmediğini gördüklerinde, artık ayıplamıyorlar. Tersine, 'işini biliyor' veya 'uyanık adam vesselam' benzeri nitelemelerde bulunuyorlar.

LEVHA ÇEKMECEYE GİRDİ
Vergi levhasının, ödenen verginin teşhir edilmesi işlevi sona erince, duvara asma zorunluluğu kaldırıldı. Ancak vergi levhasının alınması zorunluluğu devam ediyor. Yani vergi levhasının alınıp çekmecede saklanması gerekiyor. Çekmecedeki vergi levhası ne işe yarayacaksa...
Vergi levhası, mükellefin gelir/kurumlar vergisi beyannamesinde yer alan bilgilerine göre, Gelir İdaresinin bilgi işlem sistemi tarafından elektronik ortamda oluşturulacak ve mükellefin internet vergi dairesi hesabına aktarılacak. Mükellefler de internet vergi dairesinden bizzat kendileri veya mali müşavirleri aracılığıyla vergi levhalarını yazdıracaklar.
Bu şekilde alınan vergi levhaları ayrıca vergi dairesine veya meslek mensuplarına imzalattırılmayacak veya tasdik ettirilmeyecek. Meslek mensupları da vergi levhalarının tasdikine dair herhangi bir bildirimde bulunmayacaklar.

VERGİ LEVHASININ ALINMA ZAMANI
Gelir vergisi mükellefleri (Kazancı basit usulde tespit edilenler dahil) 1 Nisandan itibaren, kurumlar vergisi mükellefleri ise 1 Mayıstan itibaren, 31 Mayıs günü sonuna kadar vergi levhalarını yazdıracaklar. Ancak, 2010 yılına münhasır olarak, vergi levhaları 1 Haziran ile 30 Haziran 2011 tarihleri arasında yazdırabilecek.
Özel hesap dönemine tabi mükellefler vergi levhalarını beyanname verme sürelerinin son gününden itibaren bir ay içinde yazdıracaklar.
Yıl içinde işe yeni başlayan mükelleflerin vergi levhaları, mükellefiyet tesisini müteakip, sistem tarafından internet vergi dairesi hesaplarına aktarılacak. Bu mükellefler vergi levhalarını mükellefiyet tesisinden itibaren bir ay içinde internet vergi dairesinden yazdırmak suretiyle veya bağlı oldukları vergi dairesi aracılığıyla alacaklar.

Vergi levhası bulundurmamanın cezası
VERGİ levhası almak mecburiyetinde olan mükelleflerin vergi levhalarını iş yerlerinin; merkezlerinde, şubelerinde, satış mağazalarında, çiftçilerin doğrudan doğruya zirai faaliyetleri ile ilgili alım satım işlerinin tedviri için açtıkları yazıhanelerinde, taşıt işletmelerinin ayrıca taşıtlarında, yetkililerce istenildiğinde ibraz etmek üzere bulundurmaları gerekiyor. Bu nedenle internet vergi dairesinden ihtiyaç duyulan adet kadar vergi levhası çıktısı alınabilecek.
İşyerinde birden fazla kat veya reyon olması halinde ise her kat veya reyon için ayrı birer levha alma ve bulundurma zorunluluğu bulunmuyor.
Vergi levhası almak ve bulundurmak mecburiyetinde olan mükelleflerin vergi levhasını bulundurmak mecburiyetinde oldukları yerlerde yapılan denetimlerde bulundurma mecburiyetine uyulmadığının tespit edilmesi halinde her bir tespit için Vergi Usul Kanununun 353. maddesinin (4) numaralı bendine istinaden 170 lira (2011 yılı için) özel usulsüzlük cezası kesilecek.

Ortaklık payının devri halinde Bağ-Kur sigortalılığının sona ermesi
LİMİTED şirket hisselerimin devrini 09.05.2007 tarihinde noterde yaptım, fakat defter tasdiki 01.12.2009 tarihinde oldu. Bağ-Kur defter tasdikini esas aldığı için hem fazla prim ödemek zorundayım hem de SSK'dan emekliliğimi etkilemektedir. Vergi mükellefiyetinin noter devriyle otomatik olarak düştüğünü öğrendim, bu bana avantaj sağlıyor mu, ne yapmalıyım? Hamdiye Ergin
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, sigortalılığın sona ermesine ilişkin tebliğine göre, ortaklık payını devreden limited şirket ortağının sigortalılığı, hisse devrine ilişkin alınan ortaklar kurulu kararı ile hissenin devrine ilişkin tanzim edilen noter devir sözleşmesinin ve devrin pay defterine işlendiği sayfanın birer suretinin birlikte ibraz edilmesi veya hisse devri ticaret sicil memurluğuna tescil edilmiş ise ticaret sicil gazetesinde ilan edildiği nüshanın ibraz edilmesi kaydıyla ortaklar kurulu kararı tarihi itibariyle sona eriyor.
Buna göre Bağ-Kur sigortalılığınızın, hisse devrinize ilişkin ortaklar kurulu kararı tarihi itibariyle sona ermesi gerekiyor.

GÜNÜN SÖZÜ
'Bazı yıkılışlar daha parlak kalkışların teşvikçisidir.'
Shakespeare
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

hayırlı işler arkadaşlar
vergi levhalarının bizim şifremizden ve ya mükelleflerin kendi şifrelerinden onaylanması bi fark yaratıyormu.
Ayna zamanda kendi şifremizle onayladıklarımızın listesini verecekmiyiz
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

Yanıtlar icin tesekkürler, yanlıs ifade ettim, bu tebliğ cıkmadan önce 2011 de işyeri acan ve vergi levhaları alınan müsteriler icin de alacakmıyız diye soracaktım
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

Evet çok güzel eğer VERGİ DAİRESİ değişmiş ise sistem NAKİL olunan tarihi İŞE BAŞLAMA TARİHİ olarak görüyor.

11 senelik şirket tarih mi oldu vergi levhasında şimdi?
 
Ynt: Vergi levhası tasdiki son durum nedir?

Şube işyerlerinin vergi levhası nasıl olacak sistemde merkez sube ayrımı yok.. merkezinki mi subeye asacagız ?
 

Benzer konular

Üst