Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sayın arkadaşlar,
Konuyla ilgili benimde problemim vardı tasdiklenen defter, kayıtlardaki defter sayısı ile tutmuyor.
Vergi dairesine yolum düşmüştü, hazır gelmişken müdür yardımcısına konuyu izah ettim hani ne yapılabilir diye aldığım cevap enteresan, yani müdür yardımcısı mevkindeki birinin bu cevabı vermesi düşündürücü..
Arkadaşlar bana dediği şey şuydu;
Ne kadar eksik sayfa kalmışsa yazılmayan o sayı kadar ek defter tasdikleyip yazdırabilirsin dedi
Ben bunu duyunca çok şaşırdım, Böyle bir şey mümkün mü?
Peki,siz bu cevap karşısında tamam deyip odadan mı çıktınız![]()
Sayın arkadaşlar,
Konuyla ilgili benimde problemim vardı tasdiklenen defter, kayıtlardaki defter sayısı ile tutmuyor.
Vergi dairesine yolum düşmüştü, hazır gelmişken müdür yardımcısına konuyu izah ettim hani ne yapılabilir diye aldığım cevap enteresan, yani müdür yardımcısı mevkindeki birinin bu cevabı vermesi düşündürücü..
Arkadaşlar bana dediği şey şuydu;
Ne kadar eksik sayfa kalmışsa yazılmayan o sayı kadar ek defter tasdikleyip yazdırabilirsin dedi
Ben bunu duyunca çok şaşırdım, Böyle bir şey mümkün mü?
Peki,siz bu cevap karşısında tamam deyip odadan mı çıktınız![]()
Ben de mütemadiyen fazla tasdik ettirmekle beraber ağustos-eylül aylarında yazılan sayfa sayılarını kontrol ederim.Eksik kayıtlar için tahmini ilaveler yaparak bu şekilde karar veririm.Ek tasdikleri pek aralık ayına bırakmam.
Tabi burda şöyle bir ayrıntı da var.Örneğin Haziran sonunda defter bitmiş ama ve bu durum aralık ayında farkedilmiş.Aralıkta ek defter tasdik edilmiş olsun.Bu deftere kayıtlar temmuz ayından itibaren yazdırılmaya başlanmış.haliyle bu durum Kevork abinin paylaştığı madde 219'un b fıkrasına aykırı olacaktır.Çünkü 6 ay gecikmeli gibi bir yazdırma söz konusu oluyor.Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama böyle bir durumda şayet 1 temmuzdan itibaren kayıtlar ek deftere yazdırılacaksa bu defterin en geç 10-15 ağustos aralığındaki bir tarihte tasdik edilmiş olması gerekir.Ben bu b fıkrasından bunu anlıyorum.Tabi b fıkrasında bahsedilen diğer şartlar yerine geitirilirse..
Sayın Arkadaşlar,
Neredeyse tüm programlar için ana sorun sayfalardaki "Nakli Yekün" satırıdır. satır ufaltmak yada yazıcı üzerinden ayar yapmak bu yapının bozulmasına sebep oluyor. Tahsin'in önerdiği Excel formatı uygun olsada burada yine aynı sorunu tek tek düzenlemek gerekir. Arkadaşımız kullandığı program hakkında bilgi vermemiş bence programın üreticisine başvurarak konu hakkında destek alması daha uygun olur.
Bu başlık altında asıl ilginç konu ise şu;
bülent249 "Kdvlerinizin indirimleri kabul edilmez, takdire sevk edilebilirsiniz." demiş. Konu böyle değil. Şaşırtıcı şekilde mali idarenin tasdiksiz deftere yazılı KDV'lerin indirimin kabul ettiğine dair olaylar var. (KDV yüzünden takdir olmaz ) ancak onaysız sayfalar yüzünden KV/GV açısından takdir ve usulsüzlük olabilir.