Mükellef Bilgileri Bildirimi | VUK 413.Sayılı Tebliğ | Yeni

Ynt: Mükellef Bilgileri Bildirimi | VUK 413.Sayılı Tebliğ | Yeni

Merkez girişini yaptığım bir firmanın tescilsiz bir deposu var.
Buranın girişini yaparken merkez için girdiğimiz bilgileri ayrıca buna da girecekmiyiz.
Sicil no, oda no, brüt satışlar, internet sitesi, mail adresi vs....

Sonuçta bunlar ortak bilgilerdir ve merkez için ayrı şube için ayrı olabilecek bilgiler değildir.
Bu konuda nasıl bir yol izliyorsunuz?

Teşekkürler.
Kolay gelsin.

sayın zindan ben ikinci numarayı girdim ama maalesef yine gelmedi.

ZİNDAN ' Alıntı:
Merkez girişini yaptığım bir firmanın tescilsiz bir deposu var.
Buranın girişini yaparken merkez için girdiğimiz bilgileri ayrıca buna da girecekmiyiz.
Sicil no, oda no, brüt satışlar, internet sitesi, mail adresi vs....

Sonuçta bunlar ortak bilgilerdir ve merkez için ayrı şube için ayrı olabilecek bilgiler değildir.
Bu konuda nasıl bir yol izliyorsunuz?

Teşekkürler.
Kolay gelsin.

Maliye eksiğe yanlışa ceza keserim dediği için girmek gerekli.

Üstadlar 10.04.2012 de kapanış olan şahıs için sanırım bildirim vermiyoruz. Tebliğ de 01.04.2012 tarihi itibariyle faal olan diye yazıyor.

01.04.2012 tarihi itibarıyla faal olan ibaresinin işlerini 01 nisan ile 31 mayıs arasında terketmiş mükellefleri kapsamayacağı açıklanmıştır.
Dayanak mükellef bilgileri bildirimi düzenlenmesi hakkında sık sorulan sorular 36

Üstadlar İstanbuldaki firmalar için ticaret odası numarasına ticaret sicili numarasının sonuna 0 ekleyerek girdiğimizde kabul oluyor. BİLGİNİZE.

ilker Bey,

Çok Teşekkürler

üzerimizde BA/BS gibi gereksiz bir yük varken birde bunu çıkardılar başımıza.
doldurduk, onayladık ama Allaha emanet ceza gelecekmi? gelmeyecekmi bilemiyoruz.

adres konusu tam bir skandal. ne mahalle belli ne kapı numarası belli. ticaret sicilde görünen şirketin merkez adresi, vergi levhasında yazan şirketin kanuni adresi bu saçma raporda bir türlü oluşmuyor.

kimin projesiyse kendisini tebrik ediyorum. . ve aynı zamanda böyle bir saçmalığa sessiz kalan türmobuda kutluyorum. devlet daha sırtımıza ne kadar yük bindirecek ve meslek odamız buna ne kadar sessiz kalacak merak ediyorum.

türmob daha bağımsız denetim yapacağım diye avunsun dursun, onuda elimizden alacaklar az kaldı..

İki ltd şirket bir adi ortaklık kurmuşlardır. Adi ortaklık kurumlar vergisi mükellefi değildir.

Ancak bilindiği üzere adi ortaklık borçlar hukukuna göre oluşabiliyor. Dolayısıyla adi ortaklığın sahipleri ortak olan iki ltd şti dir.

Adi ortaklık ta şube gibi görülüp sgk vesair diğer bilgileri mükellef bilgileri bildirimine dahil edilecek mi?

mükelleflerinin merkez ve her bir şube için ayrı ayrı olarak dediğine göre girmeyecek o zaman ?

adi ortaklıkla ilgili hiç bir şey ifade geçmediğine göre?

inşallah 30.06.2012 ye kadar ertelenir bu bildirim

Adi ortaklığın gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti olmadığı için mükellef bildirimi adi ortaklık için değil her bir ortağın adına verilecek.

benzer bir sıkıntı benim başıma geldi.

sicil numarası ile oda numarası aynı değil midir?

ticaret sicil memurluğu istanbul seçiyorum ticaret odası sicil numarasını girdiğimde başka firma ismi çıkıyor. alt kısımda oda bilgilerinde istanbul ticaret odasını seçtiğimde ise yine sicil numarasını hatta başına 0 koyarak girdiğimde böyle kayıt bulunamadı diyor. ben faaliyet belgemi kadıköy sicil memurluğundan alıyorum. baş kısmına da istanbul ticaret odası yazıyor. anlayan el versin bi zahmet :)

İç kapı no su olmayanları nasıl kaydediyorsunuz.

ulusal adres veri tabanında dış ve iç kapı no çıkmaktadır.

Bunun bana faydası yok ki şu durumda zararından başka. Bina müstakil. No:2 yazıyorum, iç kapısı yok. 999 mu yazmalıyım.

Bina müstakil de olsa sonuçta bir iç kapı var ki orada çıkıyor. Eğer tüm iç kapılar sizin ise o zaman girişiniz hangisinden ise onu yazacaksınız.

Bina müstakil evet. İçerdeki tüm kapılar odaların

Ulusal adres veri tabanına girin orada iç kapı nonuz çıkacaktır.