Mükellef Bilgileri Bildirimi | VUK 413.Sayılı Tebliğ | Yeni

Ynt: Mükellef Bilgileri Bildirimi | VUK 413.Sayılı Tebliğ | Yeni

Arkadaşlar ticaret odası sicil numarası kısmını dolduruyor musunuz? Bir de işyerinin iç kapı numarası kısmını seçmeden kayıt edilmiyor. Bizim işyerimiz komple bir bine halbuki.

Gib sitesinde mükellef bilgileri bildirimi ile ilgili sık sorulan sorular kısmının 15.sorusunda depo ile ilgili soruya kısmen cevap veriyor sanırım.Banka şubesinin depo arşiv ve ATM bildirilecekmi sorusuna depo ve arşivler şubeden ayrı bir adreste ise şube gibi değerlendirilerek bildirilecektir.ATM üzerinden yapılan bir çok bankacılık işlemi kayıtlarının belirli şube üzerinden yapılıyor olması gibi nedenlerle ATM ler ayrı bir şube gibi değerlendirilmemelidir.Denmektedir.
Şimdi sorun şu ayrı bir adresten kasıt nedir?
ATM için ileri sürülen gerekçe depo için neden geçerli olmasın?

burus ' Alıntı:
Şimdiye kadar üzerimeze yıkılan angaryaların en tutarsızı ve gereksizi sanırım budur.

Devletin bazı kurumlarının ihtiyaç duydukları istatistiki bilgileri bizim üzerimize yıkmaları, TÜRMOB'un buna alet olması, üstüne üstlük form için 100 tl almamız ve almayanlara disiplin cezası uygulanacağına dair mesaj göndermeleri de ayıbın üzerine bin ayıp katıyor.

Tüm meslektaşlar oturmuşlar harıl harıl elektrik doğalgaz abone numaraları arıyor, google map üzerinden mahalleleri sokakları bulmaya çalışıyor, handi odaya derneğe kayıtlı onu araştırıyorlar.

Hiç işimiz yokmuş gibi.

Ayrıca daha 100 tl ücret alabileni, bırakın almayı, müşteriye bunu söyleyebileni bile duymadım. Ciddi çalıştığınız müşterilerinizden 100 tl istemek de ayrı bir komik duruma düşürüyor, bu da cabası.

Biz söyledik ve almayada başladık. Zaten bizim meslek ondan ilerlemiyor. Tahsilat sorunu bi türlü cözümlenemiyor. Herkes mükellefinden bunu tereddütsüz alırsa mükellefte o vermiyo ben niye vereyim diyemiycek. Yani iş bizde bitiyor.

Aktarma merkezi olarak kullanıdığımız depoyu bildirimde bulunacağım ama nice kodunda takıldım
buraya ne yazmalıyım ki bu kısmı atlayayım.
Ayrıca merkezi bildirirken depoda çalışan sayısınıda içine katmıştım.Acaba depoda çalışanlarla
merkezde çalışanları ayırmak mı mantıklı yoksa depoda çalışanları boş geçip herkezi merkezdemi bildirmek
mantıklı.
Maliye Danışma hattı bu sorunun cevabını veremedi. Belki meslektaşlarım verir.
Teşekkürler

arkadaşlar adres no bul alanında il ilçe mahalle cadde seçiyorum.
kod Dış Kapı No site adı blok adı posta kodu
alanı geliyor.

bizim dış kapı no su 5 . ama dış kapı numarasının karşısında başka bir firma ismi yazıyor. bu şekli ile devammı edelim.yoksa kira kontratı imza sirküleri ile birlikte belediyeye mi başvuralım.

Tüm Türkiye'de yapılan numarataj çalışmaları sonucu iç ve dış kapı noları bir çok yerde değişti. Kesin bilgi için bir an önce belediyeye müracaat edin.
-/-
Merkezde çalışanı ona ait formda şb çalışanı şb formunda yazmak gerektiği şeklinde yorumluyorum.

Kurumlar vergisi mükellefi olmayanlara veriyor muyuz Arkadaşlar ?

Basit usul hariç ticari kazanç, zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden mükellefler de verecek.

İktisadi işletmesi olmayan derneğe vermeyeceğiz sanırım . Tebliği okudum ama ceza yüksek insan çekiniyor

Derneğin kendisi kurumlar vergisi mükellefi olmadığı için vermeyeceksiniz, ancak iktisadi işletmesi olan dernekler sadece iktisadi işletmeleri için mükellef bildirimi verecekler, içiniz rahat olsun bu konuda.

Tesekkur ederim Saygilarimla

mükellef ve işyeri ile bilgiler kısmında;
Kayıtlı olduğu Ticaret sicil memurluğu ; İSTANBUL
Ticaret Sicil No ;123456
kontrol et dediğimde firma bilgisi geliyor. Burada bir sıkıntı yok. sormak istediğim husus
Ticaret Odası Kısmına istanbul ticaret odası yazıyorum. 123456 sicil numarasını giriyorum ama odalar birliğinde böyle bir kaydınız yok oda ile iletişime geçin diyor. acaba bu kısım doldurulmayacak mı ?

Arkadaşım lütfen sözlerinize dikkat ediniz. 2 seferdir siliyorum tekrar aynı şeyi yazıyorsunuz. Niyetiniz kavga çıkarmaksa söyleyin hemen atalım sizi.

kavga çıkartmak için yazmıyorum. gerçegi yazıyorum. öyle degilmi.

Size göre doğru ve gerçek olan başkalarına öyle gelmeyebilir. Sözcüklerinizi dikkatli seçin. :)

Benim kızıdıgım nokta meslektaşların bu parayı devlet alıyor diyerek yalan söylemesi. birde vay devlet başımıza iş çıkardı diyerek devleti suçlu göstererek yalan söyleyerek para alması. DÜRÜST OLALIM LÜTFEN.. meslegimiz bu temele dayalı...

mükellef ve işyeri ile bilgiler kısmında;
Kayıtlı olduğu Ticaret sicil memurluğu ; İSTANBUL
Ticaret Sicil No ;123456
kontrol et dediğimde firma bilgisi geliyor. Burada bir sıkıntı yok. sormak istediğim husus
Ticaret Odası Kısmına istanbul ticaret odası yazıyorum. 123456 sicil numarasını giriyorum ama odalar birliğinde böyle bir kaydınız yok oda ile iletişime geçin diyor. acaba bu kısım doldurulmayacak mı ?

soru havada kaldı

Ben orayi Bos birakip tahakkuk aldim ?

Ant z teşekkürler. Ticaret odasında üye kaydı var işaretlenip ticaret sicil numarası girildiğinde gelmesi gerekmezmi

İstanbul Ticaret Odası numaraları için evet, öyle diyor.Eskiden Sicil memurluğunun ve ticaret odasının iki numarası vardı. İkiliydi hatırlarsanız. İnşallah o eski numaraları istemiyorlardır.
Bende numaradan emin olduğum için doğru numarayı yazıyorum ve ilerliyorum.Kaydı nasıl olsa yapıyor.