Mükellef Bilgileri Bildirimi | VUK 413.Sayılı Tebliğ | Yeni

Şirketin 3 şubesi var. Bunlardan biri 2013 Ocak ayında kapattı.Kapattığı için bildirim vermeyeceğim.Sormak istediğim bu şubenin de satışları var. Bu şubeye bildirim vermediğim zaman brüt satışları da girmemiş oluyorum. Bu brüt satışları merkeze mi eklemem gerekiyor yoksa hiç bildirmeyecekmiyim. Bildirmediğimde şirketin toplam brüt satışları tutmadığı için problem yaşamak istemiyorum.

Şirketin 3 şubesi var. Bunlardan biri 2013 Ocak ayında kapattı.Kapattığı için bildirim vermeyeceğim.Sormak istediğim bu şubenin de satışları var. Bu şubeye bildirim vermediğim zaman brüt satışları da girmemiş oluyorum. Bu brüt satışları merkeze mi eklemem gerekiyor yoksa hiç bildirmeyecekmiyim. Bildirmediğimde şirketin toplam brüt satışları tutmadığı için problem yaşamak istemiyorum.

Her şube ayrı ayrı bildirildiğine göre, ve bu şube de faal olmadığı için bildirilmeyeceğine göre ilgili şubeye ait brüt satışları da bildirmemeniz gerekiyorç

Mart ayında kapanmış bir şubeye ait bildirim sisteme sehven girilip kaydedildi, ancak onaylanmadı. Şube 1 Nisan'da faaliyette olmadığı için onaylamayacağım. Ancak kaydedilmiş bildirimi silemiyorum. Silmenin bir yolu var mı acaba? Yoksa o bildirim onaylanmadan orada bekleyip duracak.

Onaylamadan öylece bırakın. Eğer onaylar isenizde vd dilekçe ile sehven bildirildiğini belirtir dilekçe verin.

Nisan kdv ve mükl bild formu için uzatma talebi vardı. Nisan ayı kdv fos çıktı. Bu form ne olur???

Merhaba,

arkadaşlarım gelir vergisi mükellefi diş hekimi, yani serbest meslek erbabı..ama bunun yanında ticari kazanç sahibi bilanço usulüne göre otobüs işletmeciliği de yapıyor bir yakını tarafından.. yani gelir vergisi beyannamesinde hem ticari kazanç hemde serbest meslek beyan ediliyor..
şimdi geçen seneki bildirimde es geçilmiş işyeri niteliği bölümü.. bu dönem bu bölüm geçilmiyor 2 farklı iş var.. diş hekimliği ve otobüs işletmesi.. işin niteliği kısmına diğer yazıp ayrı ayrı açıklama mı yapmak lazım.

Merhabalar bir müşterim alış veriş merkezi önünde konteyner içerisinde satış yapıyor. Haliyle adres nosu yok . Vergi bilgilendirme hattından arkadaşlar belediyeden adres no alacaksınız dedi fakat belediye ortada bir yapı olmadığı için numara vermiyor bu durumda bildirimde ne yapmamız gerekiyor . Teşekkürler .

Peki mükellef bildirimi açısından ne yapmam gerekiyor? Bildirecekmiyim.

Bu konuda bilgisi olan yokmu arkadaşlar? Normal işyeri var bir de özel inşaat yapıyor.Bu inşaatın sgk nosunu yazıp işçileri bildirecekmiyim yoksa bu özel inşaatı hiç yazmayacakmıyım.

Ya arkadaşlar ücret olarak 130+kdv =153 denmiş fakat bu ismmmo nun önerisi, resmi gazetede yayınlanan ücret tarifesinde 50 tl. yazıyor, hangisini alacağız?

merhaba,

Bir mükellefimiz 01.04 itibariyle yeni bir adrese taşındı fakat ne vergi dairesinden ne de ITO dan adres değişikliği yapıldı. Şimdi mükellef bildirim formuna adres olarak yenisini mi yoksa eskisini mi yazacağız?

Son düzenleme:
merhaba,

Bir mükellefimiz 01.04 itibariyle yeni bir adrese taşındı fakat ne vergi dairesinden ne de ITO dan adres değişikliği yapıldı. Şimdi mükellef bildirim formuna adres olarak yenisini mi yoksa eskisini mi yazacağız?

Değişikliği resmi kurumlara bildirmiş olmadığınızdan dolayı, eski bilgileri girmekte fayda var.

Merhabalar bir müşterim alış veriş merkezi önünde konteyner içerisinde satış yapıyor. Haliyle adres nosu yok . Vergi bilgilendirme hattından arkadaşlar belediyeden adres no alacaksınız dedi fakat belediye ortada bir yapı olmadığı için numara vermiyor bu durumda bildirimde ne yapmamız gerekiyor . Teşekkürler .

Alışveriş merkezi içinde seyyar olarak istenildiğinde farklı yerlere götürülerek satış, tanıtım v.b. amaçlarla kurulan stantlar için bağlı bulunduğu merkez veya şubeye ait bildirimde varsa ayrı SGK işyeri sicil numarası belirtilebilir.

Alışveriş merkezi içinde seyyar olarak istenildiğinde farklı yerlere götürülerek satış, tanıtım v.b. amaçlarla kurulan stantlar için bağlı bulunduğu merkez veya şubeye ait bildirimde varsa ayrı SGK işyeri sicil numarası belirtilebilir.
Ayşe hanım bu açıklamayı bende okudum fakat biz seyyar değiliz ayrıca merkezimizde burası başka bir adresimiz yok . Birde sgk sicil numarası değil sıkıntımız adres no bilgisi .