koraykarakaya
Tanınmış Üye
Özel inşaat derken nasıl özel inşaat? Kendisi oturmak için mi yaptırıyor, yoksa satmak veya kiraya vermek için mi?
Satmak için yapıyor.
Şirketin 3 şubesi var. Bunlardan biri 2013 Ocak ayında kapattı.Kapattığı için bildirim vermeyeceğim.Sormak istediğim bu şubenin de satışları var. Bu şubeye bildirim vermediğim zaman brüt satışları da girmemiş oluyorum. Bu brüt satışları merkeze mi eklemem gerekiyor yoksa hiç bildirmeyecekmiyim. Bildirmediğimde şirketin toplam brüt satışları tutmadığı için problem yaşamak istemiyorum.
Onlar özel inşaat değil işte, ticari bir organizasyon var. Defter tutulması, ticari kazanç ve KDV'nin de beyan edilmesi gerekiyor. Mükellef bilgileri bildiriminden önce bunu düşünmek gerekiyor bence.
Peki mükellef bildirimi açısından ne yapmam gerekiyor? Bildirecekmiyim.
merhaba,
Bir mükellefimiz 01.04 itibariyle yeni bir adrese taşındı fakat ne vergi dairesinden ne de ITO dan adres değişikliği yapıldı. Şimdi mükellef bildirim formuna adres olarak yenisini mi yoksa eskisini mi yazacağız?
Merhabalar bir müşterim alış veriş merkezi önünde konteyner içerisinde satış yapıyor. Haliyle adres nosu yok . Vergi bilgilendirme hattından arkadaşlar belediyeden adres no alacaksınız dedi fakat belediye ortada bir yapı olmadığı için numara vermiyor bu durumda bildirimde ne yapmamız gerekiyor . Teşekkürler .
Ayşe hanım bu açıklamayı bende okudum fakat biz seyyar değiliz ayrıca merkezimizde burası başka bir adresimiz yok . Birde sgk sicil numarası değil sıkıntımız adres no bilgisi .Alışveriş merkezi içinde seyyar olarak istenildiğinde farklı yerlere götürülerek satış, tanıtım v.b. amaçlarla kurulan stantlar için bağlı bulunduğu merkez veya şubeye ait bildirimde varsa ayrı SGK işyeri sicil numarası belirtilebilir.