ksimkesyan
Fenomen Üye
Bu uyarıyı ilk defa sizden duyuyorum,işini zamanında yapan işveren için,ortada bir sebeb yokken buna işgüzarlık derler,ortada bir sebeb var ise bu defa teşekkür ederler.Elbet ödeme fesih tarihinden itibaren muaccel olur,itirazımız olmaz,olamaz,işyeri/işletmelerde fiili durum ortada,normal şartlarda işlemler ,yürür,yürütülür,sonuçlandırılır,ödemeler genelde birinci gün yapılmaz ,(hatta işciye acil ihtiyacın var mı diye sorulur,ilk ödeme de buna göre) yapılır, akabinde tüm hakları bir ay içinde ödenir ,20 senedir sorun yaşamadım,bugüne kadar ayrılanlar acil ümid içine girmedi,işveren tedirgin olmadı,bu konuda hiç bir şikayet de olmadı,herhangi bir uyarıda almadık.
Bir gün içinde ödemedim,genelde de ödenmez,sorun yaşanmaz,iyi niyet varsa sorun da yaşatılmaz.
Bu duruma bağlı olarak ayrılan işcilerimiz yönünde, 2 noktaya (yani bir gün ve aralıksız çalışma)ya ilişkin TAVSİYEMİ YİNELİYORUM, 2 gün ihtiyatlı olmayı öneriyorum.Siz ve sizin gibi düşünen işverenlerimiz dikkate almayabilir,elbette takdir kendilerine aittir .
Açılması gereken dava olursa açılır,LAKİN (bana göre) düzenlemenin amacına aykırı olarak hareket eden yani aralıksız veya bir gün sonra işe başlayan işci kardeşimizin hatırına değil,çoluk çocuğunun hatırına açılmasını )istemem.
Sayın Aydemir,
Ödeme aşamasında işçiye birkaç gün içinde ödemeyi teklif eder bu şartlarda da ibraname imzalatırsanız, işçi bunu kabul etmiş olur ve mesele kapanır. Taksitlendirmeyi / belirli bir sürede ödemeyi / ve gecikme halinde faizden feragati kabul etmiş olur. Sizde yukarda bahsettiğiniz uygulamada sorun yaşamazsınız.
Bu işlem bana yapsanız ibranameyi imzalamam, yada itirazi kayıt koyar ve "tüm yasal haklarım ve fazlasına dair haklarım baki kalmak ve yasal haklarımdan feragat etmeksizin" ibaresini koyar imzalarım. Sonra gider dava açar geçen sürelerle ilgili faizleri de alırım.
Hukuki durum budur. Hiç bunlarla karşılaşmadınız, her iki taraf da uzun süren iş ilişkisi sonunda iyiniyetli davrandıysa sorun yaşamamışsınızdır. Ancak bu işlemin doğru olduğunu göstermez.
Saygılar,
Kevork