2013/3 Muhasebe Denetimi Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vtosun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bir denetmen arkadaşımız 1. ve 2. sorunun gelebileceğine bu kadar aşırı tepki verilmemesi gerekir demiş, ben de aynı şekilde vergi denetmeniyim, sorulara bire bir cevaplar veremesem de yakın cevaplar verdim. fakat ben geçtim yada böyle sorular gelsin de herkes elensin ben alayım mantığını anlamak imkansız. denetim sınavında ciddi bir mağduriyet var mutlaka telafi yapılmalı veya sınav kağıtlarına gerekli hassasiyet gösterilerek puan dağıtımı bu duruma göre yapılmalıdır.

bir denetmen arkadaşımız 1. ve 2. sorunun gelebileceğine bu kadar aşırı tepki verilmemesi gerekir demiş, ben de aynı şekilde vergi denetmeniyim, sorulara bire bir cevaplar veremesem de yakın cevaplar verdim. fakat ben geçtim yada böyle sorular gelsin de herkes elensin ben alayım mantığını anlamak imkansız. denetim sınavında ciddi bir mağduriyet var mutlaka telafi yapılmalı veya sınav kağıtlarına gerekli hassasiyet gösterilerek puan dağıtımı bu duruma göre yapılmalıdır.

Kesinlikle katılıyorum, puan dağıtımında hassasiyet gösterilmeli. İçimden geçen 3. soru 70 puan olmalı, 1 ve 2. soru toplam 30 puan olmalı. Böyle olursa adaletli olur ve insanlar kabul etmeye çalışır...

Kesinlikle katılıyorum, puan dağıtımında hassasiyet gösterilmeli. İçimden geçen 3. soru 70 puan olmalı, 1 ve 2. soru toplam 30 puan olmalı. Böyle olursa adaletli olur ve insanlar kabul etmeye çalışır...

Aynen hiç olmazsa kağıtlarımızı bu verdiğimiz savaşa göre haklı olduğumuzu anlasınlar ve öyle okusunlar kağıtlarımızı ki bence sesimizi çıkarttığımız susmadığımız için komisyondakiler istediğimizi gerçekleştirecek. Ama şu çekincemde yok değil hani sınavı tekrarlayacağız deyip te kuytu köşeden soru sorarlar diye de korkmuyor değilim hani

Herkese günaydın,

İyi bir haberim var.

Dün gece Hürriyet gazetesi yazarı Sn. Yalçın Bayer'den e-mail aldım.
Kendisi sorunumuzu dile getirebileceğini fakat yazdığım mailin çok uzun olduğunu ve bunu 10 satıra indirmem halinde köşesinde yer verebileceğini yazdı :)

Kendisine hemen tekrar e-mail atacağım. Yarın, olmazsa takip eden günlerde herkesin mutlaka Yalçın Bayer'i takip etmesi ve bunu sosyal medyada paylaşması gerek.

Gelişmelerden haberleşelim.

Son düzenleme:
çok iyi :) bu arada ismmmo dan bir haber alan var mı konu ile ilgili

Herkese günaydın,

İyi bir haberim var.

Dün gece Hürriyet gazetesi yazarı Sn. Yalçın Bayer'den e-mail aldım.
Kendisi sorunumuzu dile getirebileceğini fakat yazdığım mailin çok uzun olduğunu ve bunu 10 satıra indirmem halinde köşesinde yer verebileceğini yazdı :)

Kendisine hemen tekrar e-mail atacağım. Yarın, olmazsa takip eden günlerde herkesin mutlaka Yalçın Bayer'i takip etmesini ve bunu sosyal medyada paylaşması gerek.

Gelişmelerden haberleşelim.

eğer bu defada bu girişimler sonuçsuz kalırsa bundan sonraki sınavlarda daha büyük şoklar yaşatılabilir stajerlere onun için herkes elinden geleni yapmalı ve birlik olma zamanıdır bence...ben geçen dönem ruhsatı aldım ama bu dönem denetim sorularını görünce çok üzüldüm ve bu haksızlığa,hocaların ego tatminkarlığına karşı birşeyler yapılacaksa bende varım her zaman...

Son düzenleme:
merhaba,

foruma yeni üye oldum sınava 2.girişimdi bende denetim mağduruyum İSMMMO ile dün uzun bir konuşma yaptım gayet ılımlılar en azından siz yorulana kadar dinliyorlar psikolog misali, faxları ve mailleri kendilerine göndermemiz durumunda gereken yerlere ulaştırılacağı söylendi, hukuki konulardan dolayı çok fazla yoruma girmiyorlar duruşlarını bozmuyorlar...

Sınavlara ilişkin tüm sıkıntıların çözüm mercii TÜRMOB'dur. Odalar ve Tesmer bu yakınmaları nihayetinde Birliğe iletecektir.Ancak çözüm için tek makam TÜRMOB'dur.Konu ile ilgili muhatap ise Sayın Genel Sekreter YÜCEL AKDEMİR 'dir.

çok güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgi; "sorular maliye bakanlığından onaylı olduğu için onlar onayladıktan sonra kimse care olmaz belki okurken insiyatif kullanılır" inşallah bu kadar çaba boşa gitmez

komisyon Md.7'ye göre; Sınav Komisyonu 7 üyeden oluşur. Üyelerin 2'si Maliye Bakanlığını temsil eder. Diğer 3 üye Yüksek Öğretim Kurulunca teklif edilecek 5 aday arasından diğer 2 üye ise Birlikçe teklif edilecek 4 üye arasından Maliye Bakanı tarafından seçilir.
şeklinde açıklanmış. Yani sınav komisyonunda 2 mali bakanlığını temsil eden üye var ve diğer üyeler de maliye bakanının onayıyla seçiliyorlar.

https://twitter.com/memetsimsek

arkadaşlar sn.maliye bakanımızın twitter'ı yukarıda. kendisi twitter'ı yoğun kullanan bir bakanımızdır, bir çok kez beyanname verilme süresi uzatımını GİB'den saatler önce twitter'dan vermiştir :)