personel maaş programı

Bağımsız Denetim Merkezi lisans eğitimi ve sınav ilanı, Yeni dönem başlamıştır.!

Ynt: Bağımsız Denetim Merkezi lisans eğitimi ve sınav ilanı, Yeni dönem başlamıştır.!

ne biçim iştir bu ya ortalık toz duman bilgi kirliliği had safhada kime ve neye inanacağımızı şaşırdık bir an önce maliye bakanlığının duruma el atıp hangi kurumun neyle yetkili olduğu ilan edilmeli sanki muz cumhuriyetinde yaşıyoruz para nerde türmob orda

Ynt: Bağımsız Denetim Merkezi lisans eğitimi ve sınav ilanı, Yeni dönem başlamıştır.!

Son başvuru tarihi belli,buna istinaden başvurular yapılıyor,bu saatten sonra ne ücret koyabilirler ne de spk dan ders vermiş olanların durumu ile ilgili bir değişime gidebilirler.

Gerçi Türmob bu:)

İzmir SMMM Odası son derece yapıcı ve yerinde önerilerde bulunmuş. Bence Turmob bunları dikkate almalı. Yoksa altından kalkamaz bu işin.

Yine sınavsız arenaya çekmeye çalışmalar. Yine beleşçilik, yine beleşçilik hep beleşçilik.

SPK sınavına iki sene önce girip lisans almış biri olarak tüm samimiyetimle ifade etmek isterim ki, SPK lisansını da saymasınlar. Herkesi sınava tabi tutsunlar. Ama adam gibi sınav olsun. Piyasada kaç tane bağımsız denetçiye ihtiyaç varsa o kadar kişiyi bağımsız denetçi ilan eden sınavlar istemiyoruz. Kim bağımsız denetim yapmaya muktedir ise o kişileri bağımsız denetçi ilan eden sınav istiyoruz.

Sınavdan korkanın kalemi kırılsın...

Hafta sonu 2 tane belgeli arkadaşımla konuştum ve ikiside şuan SPK sınavlarına hazırlanıyorlar. Kim takar türmobu daha bunun mahkemesi var, sonucu var,maliye bakanlığı var öyle ben yaptım olduyla bu işler olsa ohooo deyip durdular.
Görünen o ki adamlar şuan gene özel SMMM sınavı gibi bununda içine etme çabasında ve ben diyorum ve burayada yazıyorum bu adamlar allem edecek kullem edecek o özel smmm leri bir şekilde bu işe dahil edecek. çünkü daha şimdiden belge alanlara sınavsız verelim olsun bitsin diyen zihniyet yarın öbürgün bir kereye mahsus özel denetçilik sınavı açar olur biter ha sakın kanun maddesi yazıp koymayın kanun maddesi koyan bana bi zahmet ilkokul mezunu SMMM yi izah etsin sonra koyacaksada istediği kanun maddesini koysun.

Siz şimdi çok sevdiğiniz, keremin aslıya olan aşkı gibi bir aşkla bağlandığınız birliğe bu arkadaşı şikayetde edersiniz.

Şu anda 60.000 meslek mensubu denetçi adayı durumunda.Peki ,piyasanın ne kadar denetçiye ihtiyacı var?
6000 civarı denetçi lazım.Daha da iyimser olup piyasanın gelişeceğini de varsayalım. Hadi diyelim 10.000 kişi olsun.
Şu anda sınavlı sınavsız 2000-2500 kişi de lisansın olduğunu düşünürsek. Bunun 1000 kişisi de şirket ortağı diyelim .Şirketlerde çalışacak denetçi açığı 9000 dir.Yani 60.000 meslek mensubu içinden 9000 kişi daha denetim sektörüne giriş yapabilir.FAKAT oda yöneticilerinin dediği gibi sınavsız bu lisanslar dağıtılır ya da göstermelik sınavlarla tıpkı sm den smmm ye geçişlerde olduğu gibi 60.000 meslek mensubu bu lisansı alırsa gümbürtü işte o zaman iyice kopacaktır.

Lisans alanların sayısına bir kota konmazsa ne olur? En basitinden,

asgari ücretin altında çalışan bir denetçi grubumuz olur.
Haksız rekabet olgusu tıpkı mali müşavirlikte olduğu gibi başgösterir.
Lisansın değeri ve saygınlığı ortadan kalkar.
İş yükü fazla geliri düşük olan bir meslek ortaya çıkar.

Ama biz bunları dedikçe ne var canım bunda, lisanlama sınavsız olsun. Herkes lisansı alsın ,diye söylemleri olan meslek mensuplarının seslerini duyar gibiyim ...

hanmiroğlu ' Alıntı:
Şu anda 60.000 meslek mensubu denetçi adayı durumunda.Peki ,piyasanın ne kadar denetçiye ihtiyacı var?
6000 civarı denetçi lazım.Daha da iyimser olup piyasanın gelişeceğini de varsayalım. Hadi diyelim 10.000 kişi olsun.
Şu anda sınavlı sınavsız 2000-2500 kişi de lisansın olduğunu düşünürsek. Bunun 1000 kişisi de şirket ortağı diyelim .Şirketlerde çalışacak denetçi açığı 9000 dir.Yani 60.000 meslek mensubu içinden 9000 kişi daha denetim sektörüne giriş yapabilir.FAKAT oda yöneticilerinin dediği gibi sınavsız bu lisanslar dağıtılır ya da göstermelik sınavlarla tıpkı sm den smmm ye geçişlerde olduğu gibi 60.000 meslek mensubu bu lisansı alırsa gümbürtü işte o zaman iyice kopacaktır.

Lisans alanların sayısına bir kota konmazsa ne olur? En basitinden,

asgari ücretin altında çalışan bir denetçi grubumuz olur.
Haksız rekabet olgusu tıpkı mali müşavirlikte olduğu gibi başgösterir.
Lisansın değeri ve saygınlığı ortadan kalkar.
İş yükü fazla geliri düşük olan bir meslek ortaya çıkar.

Ama biz bunları dedikçe ne var canım bunda, lisanlama sınavsız olsun. Herkes lisansı alsın ,diye söylemleri olan meslek mensuplarının seslerini duyar gibiyim ...

+1
Doğru söylüyorsunuz Hanmiroğlu.

O sınavsız belge isteyen, sınavdan korkan, daha doğrusu oturup da iki satır kitap okumaya erinen tırnak içinde mali müşavirlerin seslerini ben de duyar gibiyim.

Doğru söylemeye söylüyorsunuz da oda başkanlarını sınavdan geçen 3000-4000 kişimi belirleyecek yoksa o kitap okumaya erinen ve sayıları 60.000 i bulan, seçimlerde çoğunluk olan müşavirlermi.
Bu adamlar sadece oy için bile özel sınav açar herkese o belgeyi verirler ve göreceksiniz verecekler , çünkü daha şimdiden altyapısı için önerilerde bulunmaya başladılar bile.

yazılanları okudukça içim kararıyor çok karamsarsınız ama işin içinde türmob olunca bende size katılıyorum vallahi yaparmı yapar türmob yeterki para olsun

Türmob' un yaptığı sınava başvuruları nereye yapıyorsunuz arkadaşlar.?
İstanbul için.

bende tıpkı yeminli mali müşavirlerde oldugu gibi denetçi ünvanına sahip denetim yetkisi almış kişilerin muhasebe tutmamalarını talep ediyorum.. eğer bir kişi denetçi olacaksa aynı zamanda muhasebe kendisine yasaklanmalı ve sadece denetim yapmalıdr. denetimin daha sağlıklı olması acısından bu şekilde olması gerekir. bu lisansı alan kişilerin denetçi olmaları ve sadce denetim üzerinden para kazanmaları gerekir. ayrıca hem muhasebesini tutup hemde denetleyemiyecekleri için bu ikisini birbirinden ayrılması gerektiğini düşünüyorum. gerçekten denetime gönül vermiş gerçek bağımsız denetçilerin olacagını ve rant kavgasınında sona ereçeği kanaatindeyim.

Yeni ttk ile zaten denetlediği şirketin muhasebesini denetçi tutamayacak. Ama denetlemediği bir şirketin muhasebesini tutabilir .O şirkete danışmanlık hizmeti verebilir.

5 Ocakta Türmob da bağımsız denetim ve sınavıyla ilgili bir bilgilendirme yapılacak...

başvurular alınmaya devam ediyor mu acaba bende evrakları hazırladım ama göndermedim ne yapsam bilmiyorum bir belirsizlik mevcut .

tüm bu mesajlar sonucunda gitmemek konusunda çoğunluğun hemfikir olduğunu görüyorum ama karar verebilmiş değilim...sınava girmeli miyim?

evraklarını TÜRMOB a gönderen arkadaşlar dilekçe formatlarını paylaşabilirler mi?

Kursların ücretli olup olmadığı netleşti mi arkadaşlar?
İzmir odasının kurs günleri 14 Ocaktan sonra belli olacakmış:S
Bir de evrakları odalarınıza mı teslim eiyorsunuz,Türmoba mı yolluyorsunuz?

TÜRMOB Bağımsız Denetim Merkezi ANKARA dresne gönderilecek. ancak bahsi geçen dilekçe ile ilgili bir format yok. evraklarını gönderen arkadaşlar nasıl bir dilekçe ekinde gönderdiler onu öğrenmeye çalışıyordum . benim hazırladığım şekli aşağıdadır.
-----------------------------------------------------------------------
27 ARALIK 2010

TÜRMOB BAĞIMSIZ DENETİM MERKEZİ
A N K A R A

Ekte tarafınıza sunulan belgeler ışığında Kurumunuz tarafından yapılması planlanan ?Bağımsız Denetim Lisans Eğitimi? ne ilişkin gerekli kayıt işlemlerimin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla;

xxxxx xxxxxxxx
RUHSAT NO:xxxxxxxx/T.C

EKLER:
1) 1 adet Nüfus cüzdanı örneği ,
2) 3 adet fotoğraf,
3) 1 adet İkametgah belgesi,
4) 1 adet adli sicil kaydı,
5) SMMM ruhsat fotokopisi ,
6) Yüksek lisans diploma örneği

Arkadaşlar bence acele etmeyin,

SPK'dan sonra 31/12/2010 günü Ankara Yeminli Mali Müşavirler odası , Maliye Bakanlığı ve bir SMMM Arkadaş dava açmışlar,

Hayırlı olsun

Yüksek lisans belgesi deil,lisans belgesi
Bir de dilekçe örneği İzmir Odada eğitim birimleri bölümü altında var arkadaşlar.