Bu işlemleri bizden istemesine hiç gerek yok aslında, ticaret odaları şirket ortaklarını TC bilgileri ile birlikte gireni çıkanı sürekli kayıt altında tutuyor, odalardan bu bilgileri online almaları yeterli aslında, ama o zaman para kazanamazlar. Birileri unutacak ki, 1.134,00 TL ceza yazacaklar. Amaç farklı yani, bildirge bahane
Türkiye'de devlet artık kobi düzeyindeki firmalardan beyana tabi olacak şekilde olduğu için birazda, istediği vergiyi toplayamıyor, siz vermezseniz bende zorla, cezalarla toplamam gereken parayı alırım diyor.
bakalım daha böyle ne tür vergiler ve cezalar göreceğiz.
bi özel iletişim vergisi dediler, 99 depremi ile hayatımıza girdi, 2 yıllığına alacağız sizden bu vergiyi dediler, kalıcı oldu, hepimiz hala paşa paşa ödüyoruz.
beyannamelerden alınan damga vergisinin mantığını hala anlayamadım.
mtv leri hala kişi başına gelire orantılayamıyorum, ya bizim halk çok kazanıyor, yada devletin toplayamadığı vergiyi araçları olan vatantaşlar ödüyor.
aracı olan türk vatandaşlarını tuzak kurarak radara girdin diye patır patır cezaya boğuyordu trafik müdürlüğü, cezaları vergi dairesinden ödüyorduk, itiraz da edemiyorduk, 4 yıl beklersen kağıdı çıkartırım diyordu nakil vasıtaları vergi dairesi, sıraya girecekmişiz, evimize tebligat yada fotoğraf ta gelmemiş, muayene yaptıramıyoruz arkadaş, ceza olsun da, vatandaş nasılsa ödemek zorunda, devletin işi vatandaşına tuzak kurmak mı? yoksa gerekli tedbirleri almak mı, burada da sgk bize tuzak kurmuş durumda.
özel tüketim vergisini neden kola dan ve traş köpüğünden alıyorlar, bunun neresi özel tüketim, çevreyi kirletmiyor, kürk değil mücevher değil, vs.
başka bir sıkıntı da şu olacak, önümüzdeki yıl, muhasebecisini değiştiren bir mükellef, defterlerini yeni muhasebecisine teslim ettikten sonra, cezalar gelirse geriye dönük, yeni muhasebecisinden bilecek sorunu, yani artık yeni defter aldığımızda, eğer yeni kurulan bir şirket değilse, birde geçmişini incelememiz gerekiyor, uğraş babam uğraş.