Bu konu çok net değil.. 2013 yılı için yeni defterler onaylatıldığına göre önceki defterlerin kapanışının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ben yaptırdım. Risk almaya gerek yok, cezaları oldukça fazla..eski karar defterlerinin kapanış onayı gerekmiyor değil mi ?
yeni TTK çıkmadan önceki haliyle o defterlerin adı yönetim kurulu (müdürler kurulu) karar defteri olarak geçmediğine göre yukardaki madde kapsamına girmez diye düşünüyorum, doğru mu ?
ltd şti lerde 2012 yılında müdürler kurulu karar defteri olmadığı için kapanış tasdiki gerekmiyor diye düşünüyorum.
2013 yılı için aralık ayında yeni yönetim kurulu karar defterinin açılış onayının yaptırılması gerekirdi. Eski defterin ise bu ay sonuna kadar kapanışını yaptırabilirsiniz. Geçde olsa yeni defterin açılış onayını yaptırmanızda fayda var.Merhabalar A.Ş.lerde yönetim kurulu karar defteri mart sonu itibariyle kapanışını yapmak zorunluluğu varmış.Peki ben kapanışını yaptığım karar defterini kaldığı yerden açılışını yapıp tekrar mı kullanacam yoksa yeni yönetim kurulu karar defteri alıp açılış mı yaptıracam?Lütfen birisi cevaplasın.
A.Ş.' lerdeki Y.K.K.Defterinin yerine L.Ş.' lerde Müdürler Kurulu Karar Defteri vardır ve bunun da kapanış tastiki yapılması gerekiyor.
limited şirketlerde yönetim kurulu karar defteri kapanışı ile ilgili; eger 2013 yılı için yeni toplantı ve müzakere defteri tastik edildiyse 2012 yılı ve önceki yıllarda kullanılan karar defteri mart 2013 de kapanış tastiği yapılır.2013 yılı için yeni genel kurul toplantı ve müzakere defteri tastik edilmediyse kapanış tastiğine gerek olmadan aynı karar defterini kullanmaya devam edeceğiz. doğrumudur?
Doğrudur. Zaten noterler eski karar defterlerine kapanış onayı yapmıyorlar.