Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mes_ar ' Alıntı:İyi de biz aldığımız paranın çok az bir kısmını notere ödüyoruz. Mesela bu iş için 500 YTL alıyorsak en fazla 100 ytl sini kırtasiye+noter olarak harcıyoruz. Geri kalan kısım bizim için kazanç sayılmaz mı?
mes_ar ' Alıntı:İyi de biz aldığımız paranın çok az bir kısmını notere ödüyoruz. Mesela bu iş için 500 YTL alıyorsak en fazla 100 ytl sini kırtasiye+noter olarak harcıyoruz. Geri kalan kısım bizim için kazanç sayılmaz mı?
mes_ar ' Alıntı:Elbette muhasebeye girer. Biz mali müşavirlik olarak mükelleflere defter onayı hizmeti karşılığında serbest meslek makbuzu kesiyoruz, yalnız stopajlı değil de yalnızca %18 kdv li kesiyoruz. daha sonra biz yurtiçi satışlarda karşı tarafsa dışardan sağ.fay.hiz.de gösteriyor.
Müşteri veya müvekkilinden, serbest meslek faaliyeti ile ilgili olmak üzere para ve ayın şeklinde alınan gider karşılıkları kazanca ilave edilir.
nguroy ' Alıntı:Affedersiniz ama anlayamadım. Hiç büroculuk yapmadığım için bilmiyorum.
Yani şimdi siz meslektaşlar mükelleften defter tasdik ücreti diye fazla paralar alıyor bir de bunlara makbuz kesmiyormusunuz???
Ciddi mi yoksa ben mi yanlış anlıyorum. Yani bunu SMMM ler mi yapıyor?
Serpil YAVUZ ' Alıntı:*üzerinden kalan parayıda(alınıyorsa tabi) yıllık kırtasiye,müşteri masrafı olarak kabul edip alıyorsanız eğer,bu kalan tutara smk düzenlenmelidir.Zira mükellef tabi ki verdiği parayı gider olarak göstermek ister.
Doğru olan budur.