Ynt: Galatasaray Riva Projesi ve TT Arena Stadı
Şimdi Aziz Nesinin çok sevdiğim bir hikayesi var. Galatasarayın TT Arena stadının yapımı ve sonrasındaki olaylar için çok güzel uyuyor..
Dikkatimi çekti artık Aziz Nesin toplumumuzda pek okunmuyor üzüldüm açıkçası, çünkü o her nesil, her kuşak için çok güzel hikayeler yazıyor..
Buraya aktarcağım olan sevdiğim hikayede Galatasarayın devletimizin sırtından yaptırdığı stad işine niye girdiğini mizah yoluyla aktarıyorum..
"Köyün birinde; ağa ile yanında iş gören marabası, köyden kasabaya alışverişe giderler.
İşte çok pahalı bir arabanın içinde oturuyorlar; öndede yıldızlarla, sarmalarla, altınlarla süslenmiş iki muhteşem at ile gidiyorlar.
Yolun kenarında bişey; manda pisliği hani yayılır ya. Ağa onu görünce aklına bir muziplik geliyor. Diyorki marabasına " şundan" diyor "ye" diyor. "Bütün bu gördüğün atlar ve bu araba senin olacak"
Marabanın gözleri faltaşı gibi açılıyor. Orada iki parmak manda pisliği yiyecek, hayalinde bile göremediği at ve arabalar onun olacak. Derhal atlıyor arabadan, manda pisliğinin yarısını yiyor.. Arabaya geçiyor, Ağa yanına oturuyor..
Kasabaya gidiyorlar, alışverişi yapıyorlar. Dönüş yolunda ikiside düşünmeye başlıyor..
Ağa diyorki kendi kendine.. " Ya, bu yaptığımda iş mi? sen kalk bir muziplik uğruna dünyanın en pahalı arabasını ve muhteşem iki atını marabana kaptır, ahlar vahlar içinde.."
Maraba da düşünüyor.. diyorki kendi kendine " yahu sen insansın, onurunu, şerefini, aileni hiç düşünmedin.. Köyde adın çıkacak bir pislik yedin, karşılığında servete kondun diye oda pişman oluyor..
Tam da sabah yarısı yenmiş olan manda pisliğinin yanından geçiyorlar. Maraba dayanamıyor.. Ağam diyor kalanını sen ye, Atlar ve araba geri al senin olsun diyor..
Ağa zaten dünden razı, hemen atlıyor arabadan kalan manda pisliğini de o yiyor..
Köye doğru yaklaşıyorlar. Uzaktan görünüyor köy..
Maraba diyorki ağaya.. " Ya ağam, biz bu köyden sabah çıkarken bu atlar ve araba kimin" di diyor. Ağa "benimdi diyor".
Maraba " Peki şimdi köye dönüyoruz bu atlar ve araba kimin" di diyor.. Ağa " E benim " diyor
Maraba diyorki " e o zaman biz bu pisliği niye yedik" diyor..
( biraz daha kibarlaştırdım..hikayeyi)
acayip uyuyor Galatasaraya bu hikaye.. yani madem elinize gözünüze bulaştıracaktınız bu stad işini, bu haltı niye yediniz?
Ancak sevgili Aziz Nesinin hikayesi anlatabilirdi bu durumu