Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ahmetsmmm ' Alıntı:ARKADAŞLAR ALLAH BİZLERE SABIR VERSİN.
ÇÜNKÜ ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA BU SINAVLARA KATILIYORUZ. BELKİ TÜRKİYENİN TA ÖBÜR UCUNDAN GELİYORUZ GÜNLER ÖNCESİ. ÇEKİLEN MASRAFLARA MI YANAN, EZİYETLERE , STRESE Mİ YANAN, VS BUNCA ŞEYDEN SONRA ÖZELLLİKLE SINAVDAN ÇIKINDA BEN ŞU PUANI ALABİLİRİM MALİYETTEN DİYE Bİ YORUM YAPAMIYORUZ NEDENSE.
PEKİ TESMER SORULARI YAYINLADIĞINDA CVB LAR NEDEN YOK YAAA.
NEYSE BEN BU SINAVDAN 1.SORUYU DOĞRU YAPTIM YANİ 716.25 BRİM MALİYET , 881.250 TOPLAM MALİYET
2.SORUDAN DA 7 B TABLOSU DAĞITIMI, MİKTAR HAREKETLERİ, EŞDEĞER ÜRÜN MİKTARINI YAPTIM.
HAYIRLISI BU SON HAKKIM 50 ALMAZSAM DOSYAM İPTAL OLUYOR. ALLAH HEPİMİZ İÇİN HAYIRLISINI VERSİN.İNŞ EN KISA ZAMANDA BU SIKINTIDAN KURTULURUZ. BU ARADA PUANLAMA 50 50 Mİ
CVB BEKLİYOR İLGİNİZ İÇİN TŞK EDERİM.
Ogün Güneş ' Alıntı:Eğer sorudaki 10.000 tl/yıl ibaresindeki tl , adet yazılacak iken yanlışlıkla tl olarak yazıldı ise kanımca yapılması gereken sorunun iki şekilde de çözümünün doğru kabul edilmesi olacaktır, sorunun iptal edilmesi soruyu hiç çözememiş olanları bir hak getireceği gibi sınav masrafları vb.... bir çok problemi de beraberinde getirir, herkesin tam puan alması ise soruyu çözen ile çözmeyen arasındaki farkı aleyhte bir fark oluşturur, ancak sınav komisyonun büyük ihtimalle soruda ki tl ibaresinin adayları yanıltma amacıyla verildiğini belirtip sorunun 8.000 adet/tl ye göre çözümünün gerektiğini belirtecektir ki genel de tl ibaresine takılmış durumdayız hala teorik kapasitenin alınmasının gerekliliğine ilişkin bir dayanak yok.
2. soru için görüşüm;
ben soruyu dimm ve dis harici giderlerin %70 ini alarak çözdüm ancak çözümümün hatalı olduğunu düşünüyorum, yapılması gereken tüm giderlerin %70 inin alınması şeklinde olacaktı. Burada beni hataya yönlendiren önceki yıllarda çıkan kalıplaşmış sorulardaki kalıplaşmış çözüm teknikleri eğer, bunlardan sıyrılıp soruya bakabilsek çözebilirdik diye düşünüyorum.
Sevgili Ogün
Her ne kadar makul ve orta yolu izlemeye çalışsan da kusura bakma ama biraz kraldan çok kralcı olmuşsun.
Ogün Güneş ' Alıntı:Yakında yeterlilik sınavını kazananları bir de mülakat sınavına alırlarsa, sordukları sorunun cevabını isteyincede , soruyu esasen biz sormadık, elimizde matbu şekilde mevcuttu derlerse hiç şaşmam, aslında soruyu onlar sormuyor, biz de sınava girmiyoruz, herşey sanal bi şekilde oluyor.
Şuan hatırlayamıyorum ancak finansal yönetim veya mikro iktisat dersi kapsamında teorik kapasite ile üniversite de karşılaşmıştım ama kaynağı hatırlarsam ayrıntılı yazarım, ama diyebilirsin ki maliyet kitaplarında yok tanım ona bişey diyemem çünkü aynı zihniyet finansal muhasebebe 191+391 lere ilişkin mevzuatı pek kurcalamıyor o vergi hukuku konusu diyor geçiyor.Sen bir tane örnek verebilir misin ilk soruda teorik kapasite/tam kapasite tanımlamalarına yer veren