Kasım 2007 Yeterlilik Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Maliyet Muhasebesi

ozaman maliyet muhasebesi şemşinin şemsiyesne döndü , açılır mı açılmaz mı meselesi

birileri bu komisyonlardakileri değiştirsin lütfen. mümkünse daha ılımlı düşünen kişileri getirsinler. ecel teri döktürdüler bu sınavda resmen.

Arkadaşlar,

Ne bu sistem değişir ne de komisyondaki üyeler ben artık bazen bu mesleğe girdiğime pişman oluyorum. Bizden acaba daha neler istiyorlar yaa staja başlama sınavı dediniz kazık gibi bir sınav diktiniz önümüze onu verdik daha sonra cd dediniz bir dünya para istediniz onu da verdik peki niye bu sınavı bu kadar zorlaştırıyorsunuz Eğer belge alanları kısıtlayacaksanız bence ilk önce belgesi olanları böylesi bir sınava sokun görün nasıl dökülüyorlar.

ARKADAŞLAR ALLAH BİZLERE SABIR VERSİN.
ÇÜNKÜ ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA BU SINAVLARA KATILIYORUZ. BELKİ TÜRKİYENİN TA ÖBÜR UCUNDAN GELİYORUZ GÜNLER ÖNCESİ. ÇEKİLEN MASRAFLARA MI YANAN, EZİYETLERE , STRESE Mİ YANAN, VS BUNCA ŞEYDEN SONRA ÖZELLLİKLE SINAVDAN ÇIKINDA BEN ŞU PUANI ALABİLİRİM MALİYETTEN DİYE Bİ YORUM YAPAMIYORUZ NEDENSE.

PEKİ TESMER SORULARI YAYINLADIĞINDA CVB LAR NEDEN YOK YAAA.

NEYSE BEN BU SINAVDAN 1.SORUYU DOĞRU YAPTIM YANİ 716.25 BRİM MALİYET , 881.250 TOPLAM MALİYET

2.SORUDAN DA 7 B TABLOSU DAĞITIMI, MİKTAR HAREKETLERİ, EŞDEĞER ÜRÜN MİKTARINI YAPTIM.
HAYIRLISI BU SON HAKKIM 50 ALMAZSAM DOSYAM İPTAL OLUYOR. ALLAH HEPİMİZ İÇİN HAYIRLISINI VERSİN.İNŞ EN KISA ZAMANDA BU SIKINTIDAN KURTULURUZ. BU ARADA PUANLAMA 50 50 Mİ

CVB BEKLİYOR İLGİNİZ İÇİN TŞK EDERİM.

ÖYLE KIL PAYI GİTTİKİ BU SINAV DÜŞÜNDÜKÇE DELİ OLUYORUM ,1.SORUDA İKİ KAPASİTE ORANINI DA ÇÖZDÜM AMA YANLIŞ OLAN KALDI DAHA DOĞRUSU KİMSENİN ÇÖZMEDİĞİ ŞEKİLDE- 2 SORU İSE DSYM DERECESİNİ ÖNCE DOĞRU HESAPLAYIP SİLDİM VE YANLIŞ HESAPLADIM KAYITLARA GELİNCE 7 B YE GÖRE YAPTIM AMA KAFAM KARIŞTI ORANLAMA YANLIŞ VE 798 İ KULLANMADAN 799 ATTIM, O KADAR ŞAŞIRTMA VARDI Kİ NE ÇÖZECEĞİMİZ BİLE BELLİ DEĞİLDİ

ahmetsmmm ' Alıntı:
ARKADAŞLAR ALLAH BİZLERE SABIR VERSİN.
ÇÜNKÜ ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA BU SINAVLARA KATILIYORUZ. BELKİ TÜRKİYENİN TA ÖBÜR UCUNDAN GELİYORUZ GÜNLER ÖNCESİ. ÇEKİLEN MASRAFLARA MI YANAN, EZİYETLERE , STRESE Mİ YANAN, VS BUNCA ŞEYDEN SONRA ÖZELLLİKLE SINAVDAN ÇIKINDA BEN ŞU PUANI ALABİLİRİM MALİYETTEN DİYE Bİ YORUM YAPAMIYORUZ NEDENSE.

PEKİ TESMER SORULARI YAYINLADIĞINDA CVB LAR NEDEN YOK YAAA.

NEYSE BEN BU SINAVDAN 1.SORUYU DOĞRU YAPTIM YANİ 716.25 BRİM MALİYET , 881.250 TOPLAM MALİYET

2.SORUDAN DA 7 B TABLOSU DAĞITIMI, MİKTAR HAREKETLERİ, EŞDEĞER ÜRÜN MİKTARINI YAPTIM.
HAYIRLISI BU SON HAKKIM 50 ALMAZSAM DOSYAM İPTAL OLUYOR. ALLAH HEPİMİZ İÇİN HAYIRLISINI VERSİN.İNŞ EN KISA ZAMANDA BU SIKINTIDAN KURTULURUZ. BU ARADA PUANLAMA 50 50 Mİ

CVB BEKLİYOR İLGİNİZ İÇİN TŞK EDERİM.

Sorular 50 Puan değerinde. Arkadaşlar Tesmerden ögrenmişler .
Bu arada arkadaşlar 1. Sorunun akibiyeti hala bilinmemekte. Normal Kapasite yapanlar bence heveslenmesinler. Teorik Kapasite yapanlarda üzülmesinler ; ) Ben Sınav komisyonunun açıklamasını bekliyorum ; eğer böle bir açıklamada gelmezse sınav sonucunu beklemekten başka çare yok.

arkadaşlar bu sınavda iki soruda hatalı ben bu konuda adı geçen 'efsane hoca' ile görüştüm. ilk soruda aynı anda normal ve teorik kapasite verilmesi ve buna rağmen hangisinin esas alınacağının belirtilmemiş olması hata,bu durumda hoca iki çözümünde doğru kabul edilmek durumunda olduğunu söylediayrıca 10.000 tl/yıl yazılı olmasının ise tamamen komedi olduğunu dört ayda soru hazırlayan bir komisyonun böylesi ciddi bir sınavda bu kadar basit hatalar yapmasınıanlayamadığını söyledi ayrıca bazı dersanelerin çözümlerinde TMS stoklarla ilgili 13. maddenin dayanak gösterilerek 'normal kapasite' nin esas alınacağına ilişkin açıklamanın eksik ve hatalı olduğunu;
Firmaların iki tür bütçeleme yaptığını
1- Tahmini Maliyet yöntemi
2- Standart Maliyet yöntemi

eğer firma 'tahmini maliyet yöntemini' kullanırsa 'normal yada kullanılabilir kapasite' esas alması gerektiği.Ama eğer firma 'standart maliyet yöntemini' kullanırsa bu durumda 'kurumsal yada teorik ya da teknik kapasite' kullanması gerektiğini. Dolayısıyla soruda bu konuda bi uyarı olmadığı için iki türlü çözümde doğru kabul edilmesi gerektiğini söyledi.
Ayrıca hangi muhasebe standartında safha maliyet kullanan bi firmanın 7/B kullandığı yazdığını söyledi.
Hoca 2 sorununda hatalı olması nedeniyle bu durumda beklemekten başka bi çare olmadığını söyledi.Sonuçta komisyon bu maduriyeti ortadan kaldırmalıdır dedi.
ARKADAŞLAR HERKES MAİL ATSIN, FAX ÇEKSİN TELEFONLA ARASIN MUTLAKA SONUÇ ALACAĞIZ.

arkadaşlar bu arada bi konuda kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem;
bu sınav hatalı ve bunca emek veren insanın bu kadar magdur edilmesi haksızlık.Yıllardır emek veren serbest muhasebeci ağabeylerimizin bu sınav karşısında ne kadar mağdur olabileceğini bi düşünün.Ben gece gündüz çalıştım hocamız 'efsane hoca' gece onbirlere kadar sağolsun elinden geleni yaptı.bizde elimizden geleni yaptık.Öyleki ben normal şartlarda ne kadar zor olursa olsun her soruyu yapabilecek durumdayım şu an ama maalesef bu kadar emek ve bilgi hatalı iki soru yüzünden boşa gitti.Bizlere bu soruların aynısı hiç değilse benzerinin olduğu bir kaynak göstermek zorundalar.Bunun üzerine gidelim yoksa hepimizin emeğine yazık.Eğer oda biz sorumlu değiliz diyorsa hakkımızı arasın.

Efsane Hoca sınav sonrasında 1. soruyu Teorik Kapasiteye göre çözdü ; ancak bence verdigi cevabın arkasında durmadı. Çalıştığı eğitim kurumunun internet sayfasında Maliyet Muhasebesinin cevapları hala daha yayınlanmadı. Madem Efsane Hocasın göster kararlıgını ; verdigin cevabın arkasında dur.

sana katılıyorum ve günlerce dersaneyi aramamıza ragmen bize hep cevapları bugün yarın sitede yayınlıcaz dediler.ama hala yok.biz sınavdan sonra bize dağıttığı cevap anahtarı ile kalakaldık.enazından şu arkadaşın yazmış olduğu bilimsel açıklamayı sitesinde yayınlasaydı daha tatmin olucaktık.

Günlerdir sessizce yazılanları okuyorum. Bende naçizane fikrimi söylemek ve yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.Maliyet sınavından çıkışta soru çözümü elime geldiğinde ayakta duramadım ve arabama binip gidemedim bile sadece babamı kaybettiğim gün gibi yıllar sonra ilk defa ağladım.Sorunun cevabını yapan hocanın önündeki kalabalık dağıldığında gittim konuştuk hatta eşyalarını toplayıp gitti ben bir allahın kulu kalmayan sınav ortamından en son ayrıldım.Sabah 9:00 da ismmmo daydım.Orada çalışan bi arkadaşım vardı onu aradım yarın gel bi müdürle görüştereyim seni dedi. İsim vermeyeceğim müdür sorunun hatalı olamayacağını söyledi nerden biliyosunuz dedim kendisinin bir dönem meslek hukuku komisyonunda görev aldığını soruların hazırlanma titizliğinden bahsetti.Ve burada yazılanlardan ve arkadaşımdan edindiğim söyleyemeceğim bilgilerle durumu çözmüş bulunuyorum kafamda kendimce. Evet iki kapasite verilmez verilirse hangisine göre birim maliyet hesaplandığı belirtilmeli denebilir.Ama burda belirtilmesine gerek yoktur çünkü Teorik kapasite denen olay zaten TL/YIL olarak kasten verilmiştir. Bunun hata olduğu söylemine ise Komisyonun verdiği cevap maliyet muhasebesini bilenler kapasitenin TL/YIL olmayacağını bilir bizde bileni arıyoruz zaten demişlerdir.Bu da demektir ki 10000 TL/YIL zaten şaşırtma veridir ve ayırıcı bir ibare kullanmaya gerek görülmemiştir. Kullanalıcak veri olsaydı hatalı olması mümkün olmaz olsada gerekirse düzeltilirdi. Çünkü 2007/03 sınavında kumaş kg olan 80000 kg hatalıydı ve düzeltin diye uyarı gelmişti. Benim anladığım emellerine ulaştılar mı ? evet ulaştılar soruyu 10000 e göre çözen bi grup 8000 ne göre çözen bi grup 10000/8000 e oranlayan bi grup 8000 e göre alıpta toplam maliyeti almayan başka bi grup soru çözümü var ortada ve bunu 8000 e göre alanı doğru kabül edecekler.Teorik kapasiteyi baz alıp çözenler iddia hatta dava konusu yapsalar dahi örnek bile yok bu sorudan ve hiç bir literatürde geçmemekte sedece bir hocanın iddiası var ama hoca dahi soru benzeri gösteremekte ama normal kapasite ile çözülmüş hatta geçen yıllarda bir sürü soru var ve en azından dayanak TMS var ellerinde. Teorik kapasiteye göre çözülecek diyen hocamız maalesef acele etmiştir.her sınav sonu hemen cevapları yayınlarken bu sınav cevapları hala yok.Dediğinde haklı olabilir ama burda komisyonun yapmak istediği şey bellidir dikkat ölçmektir sadece. Dehanın kursunada gidiyordum ben onların sonuçlarına baktım onlarda herhalde bir dayanakları ve/veya kaynakları varki 8000 adet/yıl a göre çözmüşlerdir. Bu en azından piyasada en revaçta olan İslam Çankayanın ilerleyen basımlarında da geçmiş yıllar soru ve cevapları bölümünde netleşecektir. Ondan öncede 8000 ad/yıl a göre çözenle 10000 tl/yıl a göre çözenlerin aldığı notlardan da kestirilebilir.Bunlar sadece düşündüklerim olup ALLAH hepimiz yar ve yardımcısı olsun demekten başka bir şey gelmiyor dilimden.

ERIN_BROCKOVICH arkadaşım , bazı sınav yerlerinde gözetmenlerin Teorik Kapasite nin yanındaki ibarenin düzeltilmesi için duyuru yaptıklarını duydum. Benim sınava girdigim sınıfta böle bir duyuru yapılmadı.

Arkadaşlar ben teorik kapasiteye göre yaptım soruyu. Ancak bu sınavdan kalsam bile dogru sonuç normal kapasite ile olucaksa ; bana normal kapasite ile kapasite kullanım oranını bulan bir arkadaş şunu cevaplasın bizde öğrenelim . Üretim miktarı 5.000 yerine 9.000 olsaydı sorunun akışı ne olacaktı ? Kapasite kullanım Oranı %100 fazla mı olucaktı ? Yapılan üretim işletmenin mevcut kapasitesi de mi aşıcaktı ?

O rakam 9000 olarak verilseydi bu sefer 10000 tl/yıl yazmayacaklardı tabiki Ad/ yıl yazacaklardı ve buna göre bu seferde 8000 ad/yıl çözenler kafadan gidecekti.Bazı sınıflarda düzeltme yaptıkları bir şehir efsanesi gibi yayılan bir şey forumda bir arkadaş ankarada girdiğini düzeltme bilgisi gelmediğini duymadığını bir diğeri izmirde orada da düzeltme duymadığı yönünde sadece bir arkadaşın forumda söylediği şeyi hatırlıyorum biri gelip burası ad/yıl olcak soran olursa söylersiniz. Bu adres değilki soran olursa söylersiniz denmez. Teorik kapasiteyle ilgili tek veya beraber bir örnek dahi yok kitapları tarıyorum kaç gündür google de taratıyorum yok. Efsane hoca Prof Hocasından görüş alacağını söylüyordu o akşam dava konusu yapılırsa diye ama işte yanımda olun şimdi böyle konuşanlar yarın öbürgün işim var izin almam vs vs deyip tek tek çekilecek diyordu.Ne yapmamız lazım söyleyin ben her yere her şeye varım ne yapılacak dedim hocama gidelim beraber görüş alalım dedi tamam gidelim hocam maddi manevi ne gerekiyorsa yapalım dedik Ama ııhıhh en azından o görüşü görsem hadi diyeceğim. Ama ortam gereksiz bir şekilde karıştı.

Evet komisyon soruları o kadar itina ile hazırlıyorki her sınavda ya bir rakam hatası oluyor sınavda düzelttiriyorlar yada başka herhangi bir şey,böyle itina ile hazırlayacaklarsa hiç hazırlamasınlar daha iyi,bu zamana kimse bu forumlarda böyle bas bas bağırmadı,siz ne derseniz değil,dikkat ölçmek filan değil olay,öyle ise bu zamana kadar niye yapmadılar ki bunu,şimdi mi akıllarına geldi komisyonun,biz bu komisyonun oyuncağımyız,deneme tahtasımıyız,bilme kaç liralık setler sat,oda olarak kurslar düzenle stajyerlerinden bilmem kaç para kurs ücreti al,sonra eeeee neden sorular böyle soruldu diye hesap sorunca ben suçsuzum hakim bey soruları ben hazırlamadım maliye bakanlığı hazıladı diye bir maille cevap yaz,bumu yani,odamız sınav yapıyor koskoca türmob yazıyor sınav kağıdının üzerindenve türmob ben sorulardan bihaberin diyor,biz bilmiyormuyuz arkadaşlar o sınav komisyonunda 2 tane türmobdan hoca olduğunu?kimi kandırıyorlar anlamıyorum.Bir müfradat şu,sorumlu olduğumuz belli bir kaynak yok,benim elimde 5 tane maliyet kitabı olduğu halde ben bu dersten geçemiyorsam eğer bir şeyleri sorgulamak lazım.sorunun bende olduğunu düşünmüyorum.deneme tahtası gibi komisyonun aklına nasıl eserse piyangodan çıkmış gibi soru soruyorlar.Böyle saçmalık nerde var Allah aşkına,her sınavın bir prosüdürü vardır,bu dünyanın her yerinde böyledir,bir 3 soruyorla bir beş,bir iki soruyorlar bir 5,bir 40 puna yapıyorlar bir atmış,ve zahmet olacak ama adamlar soruların puanlamasını yazma zahmetinde dahi bulunmuyor bunu öğrenmek için bile anamız ağlıyor,siz kalkıyorsunuz sınavları çok tittizlikle hazırladıklarını söylüyorsunuz hiçte öyle titizlikle filan hazırladığına inamıyorum.
Saygılarımla.

günaydın arkadaşlar
ya hep efane hoca efsane hoca diyip duruyorsunuz ? kim bu adam. ne iş yapıyor. Neden bu kişinin adı hep gizli kalıyor. bizimle paylaşırsanız sevinirim. zaten arkadaşların dediği gibi sınav artık bitti. ve değerlendirmeyi komisyon yapacak. beklemekten ve hayırlısını istemekten başka çare yok.allah bize sabır versin....

Gizlilikle filan alakası yok YÜCEAY hoca,istanbul bakırköy-fakultem açık öğretim kursu
www.fakultemonline.com umarım yeterli olmuştur,
Biz öyle tanıdık,öyle bildik,onun için hep efsane hoca,hepte öyle kalacak.

Ogün Güneş ' Alıntı:
Eğer sorudaki 10.000 tl/yıl ibaresindeki tl , adet yazılacak iken yanlışlıkla tl olarak yazıldı ise kanımca yapılması gereken sorunun iki şekilde de çözümünün doğru kabul edilmesi olacaktır, sorunun iptal edilmesi soruyu hiç çözememiş olanları bir hak getireceği gibi sınav masrafları vb.... bir çok problemi de beraberinde getirir, herkesin tam puan alması ise soruyu çözen ile çözmeyen arasındaki farkı aleyhte bir fark oluşturur, ancak sınav komisyonun büyük ihtimalle soruda ki tl ibaresinin adayları yanıltma amacıyla verildiğini belirtip sorunun 8.000 adet/tl ye göre çözümünün gerektiğini belirtecektir ki genel de tl ibaresine takılmış durumdayız hala teorik kapasitenin alınmasının gerekliliğine ilişkin bir dayanak yok.
2. soru için görüşüm;
ben soruyu dimm ve dis harici giderlerin %70 ini alarak çözdüm ancak çözümümün hatalı olduğunu düşünüyorum, yapılması gereken tüm giderlerin %70 inin alınması şeklinde olacaktı. Burada beni hataya yönlendiren önceki yıllarda çıkan kalıplaşmış sorulardaki kalıplaşmış çözüm teknikleri eğer, bunlardan sıyrılıp soruya bakabilsek çözebilirdik diye düşünüyorum.

Ben düşüncelerimi daha önceki sayfalarda belirtmiştim ama tekrarlamakta fayda görüyorum;
Mart ve Temmuz/07 dönemlerinde yapılan maliyet muhasebesi sınavlarında önceki dönemlerden gelen yığılma çıkan iki sorudan birisinin kolay derecede olması nedeniyle giderildi, piyasanın SMMM ihtiyacı sınava giren aday sayısı kadar değil sistemin ruhsatı alanları bir şekilde özümsemesi, hazmetmesi gerekiyor, aday sayısı bu kadar çok iken bu zaman alıcı bir işlemdir, sınava giren aday sayısı *yatıralan harç ; oda için önemli bir gelir kalemidir, önceki yıllarda verilen bol keseden ruhsatların yarattığı imaj bozukluğu (sadece bu konu ile ilgili kullanıyorum) , yeterlilik sınavlarının zorluk derecesinin şehir efsanalerine dönüşmesi çabasıyla giderilmeye çalışılmakta, eğer geçmiş yıllardaki maliyet muhasebesi sorularına dikkat ettiyseniz yıllar geçtikçe salt bilgi aramasından aşamalı da olsa uzaklaşıldığı, adaylardan soru içerisinde yorum yapmalarını, soruyu çözerken soruyu daha dikkatli okumalarını gerektirecek tarzda sorular sorulduğunu fark etmişsinizdir.

Konuyu çok uzatma gereği olduğunu düşünmüyorum en azından kendi açımdan şöyle düşünüyorum
Sorular hatalı değildir.
1. soruda tl/yıl ibaresi bilinçli verilmiştir. Teorik kapasite ; hiçbir zaman ulaşılamayacak olağanüstü şartların kapasitesidir; örneklendirelim, elektrik kesilmez, tüm işçiler iş yerindedir hiç izin almazlar, kaytarmazlar, makinalar bozulmaz, kapanmaz, grev olmaz, işyeri bayramlarda çalışır gece gündüz çalışır, hammadde temini tam zamanındadır, üretim için gerekli olan herşey o an için işyerindedir temin için vakit kaybedilmez, özetle sürekli kesintisiz bir üretim vardır, normal kapasitede ise; ayaklar biraz daha yere basar. Burada teorik kapasitenin alanamıyacağını kanımca soruya bakarak anlayamayız, eğer soruda teorik kapasite tl değil de adet olarak verilseydi işte o zaman soru hatalı olurdu çünkü eksik sorulmuş olurdu hangi verinin verileceğinin belirtilmesi gerekirdi, ancak hiç bir salonda uyarı yapıldığını birinci ağızdan duymadım, duymayacağımı da düşünüyorum.

2.soru, bizim eğitim sistemimizle ilgili, kalıplaşmış, ezberci zihniyet o kadar kafamıza hakim olmuş ki basmaklıplara uyarlamaya çalıştık, genelde sınav konularının çıkabileceği kaynakların tespit edilip soruların o kaynaklardan hazırlanmasını istemişler ki bence bu az önce belirttiğim eğitim sisteminin olağan sonucu. Ben kesinlikle böyle bir şeye karşıyım, eğer ruhsatınızı kiraya verme düşünceniz var ise veya mesleği sadece müşterilerden tahsilat için yapacaksanız işlerinizi büro elemanlarınız yürütecek ise olabilir ancak elinizi taşın altına sokacaksanız bu mesleğin ifasında tek kaynağa rastlamadım ben, meslek yaşayan bir organizma gibi, sürekli birbiri ile ilişki içinde, etkileyip etkilenen, eskiyen, yenilenen, dönüşen, değişen vb.... özetle eğer önceki sınav soruları olmamış olsa, efsane hocalar olmasa ( bahsedilen kimdir ben bilmiyorum) sanıyorum o soruyu yapan aday sayısı daha çok olurdu, çünkü takıldığımız nokta genel olarak gider çeşitlerinin doğru yansıtılması ki o gider çeşitleri 7/a-7/b den bağımsız daha genel bir kavramdır, onu oturtmuş olmak maliyet sınavından geçmek için gereklidir bence. Ancan ne alakası vardır böyle maliyet muhasebesine düşkün bir şirketin 7/b ile orasıda komisyonun hayal gücüdür.

Sanırım bu konu sonuçlar açıklanana kadar muallakta kalacak açıklanınca bakalım efsane hocalar, kurslar nasıl bir yol izleyecek, reklam yapacak...

Sevgili Ogün

Her ne kadar makul ve orta yolu izlemeye çalışsan da kusura bakma ama biraz kraldan çok kralcı olmuşsun.

Sen bir tane örnek verebilir misin ilk soruda teorik kapasite/tam kapasite tanımlamalarına yer veren. Meşhur olanlar/olmayanlar. Piyasada ki herhangi bir maliyet muhasebesi kitabı olanlardan. Hepsini taramadım ama şimdiye kadar bak şurda bu açıklamalar var diyen çıkmadı. (2. soruda bak bu örnek geldi, gerçi o da finansal muhasebe kitabıydı ama olsun, örneği vardı)

İkinci soruda da giderlerin tamamının %70 diyerek diş ve dimm de güg oranlamasında kullanılan bir tanımlama var. Tamam bunu cümlenin anlamından ben şahsen çıkardım ama ters köşe var. Ve çoğu arkadaş da bunda teorik olarak bunda ihtilaf var.

Şimdi ikinci soruyu kenara koyalım 1. soruda ki tanımlamalar şimdiye kadar bir yerde çıkmadı. Birim hatalı hatasız mı ona ayrı konu.

Kaldı ki bu iki soruda da madem hiç hata yok ve sorulardan eminseler neden birinci soru için toplanacağız dediler!!!

Hakkımızda hayırlısı bakalım.

saygıyla

Sevgili Ogün

Her ne kadar makul ve orta yolu izlemeye çalışsan da kusura bakma ama biraz kraldan çok kralcı olmuşsun.
:) İnandığım şeyleri yazdım halil tıpkı altta alıntı yaptığım gibi...
Ogün Güneş ' Alıntı:
Yakında yeterlilik sınavını kazananları bir de mülakat sınavına alırlarsa, sordukları sorunun cevabını isteyincede , soruyu esasen biz sormadık, elimizde matbu şekilde mevcuttu derlerse hiç şaşmam, aslında soruyu onlar sormuyor, biz de sınava girmiyoruz, herşey sanal bi şekilde oluyor.

Sen bir tane örnek verebilir misin ilk soruda teorik kapasite/tam kapasite tanımlamalarına yer veren
Şuan hatırlayamıyorum ancak finansal yönetim veya mikro iktisat dersi kapsamında teorik kapasite ile üniversite de karşılaşmıştım ama kaynağı hatırlarsam ayrıntılı yazarım, ama diyebilirsin ki maliyet kitaplarında yok tanım ona bişey diyemem çünkü aynı zihniyet finansal muhasebebe 191+391 lere ilişkin mevzuatı pek kurcalamıyor o vergi hukuku konusu diyor geçiyor.
Saygılar bizden, yenin GS yi de fark kapansın.

Arkadaşlar sizden ricam kapasite raporu bulup incelemeniz. Maliyet Muhasebesinin 1. Sorusunun cevabını orda bulacaksınız. Neden bu kadar Teorik / Teknik Kapasite'de ısrarlı olduğumu anlıcaksınız.