Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

serengeti

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Eyl 2007
Mesajlar
292
arkadaşlar çok zor sorulara göre çalıştım spk yla vakit kaybettim
sınavım kötü geçti
4. sorunun cevabı nedir arkadaşlar
 
Ynt: 24 kasım MUHASEBE DENETİMİ

arkadaşım soruları yazma imkanın varmı ben korkumdan bu dönem girmedim çok merak ediyorum
 
Ynt: Kasım 2007 Muhasebe Denetimi

Lütfen farklı başlıklarda bu ders hakkında yorum yapmayın, başlığı güncelliğini yitirene kadar sabit yapıyorum.
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

merhaba arkadaşlar, sınava giren tüm arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. denetimde bende zor sorular bekliyordum ve ona göre hazırlanmıştım. yinede ilk 3 soruyu tam olmasada yaptım. ancak benim bir sorum olacak sizlere, ilk soruda gelir tablosu ilkelerinden 8 tanesini yazdım. yalnız sonra nasıl olduysa aklıma bir ilke daha geldi ve onuda yazdım. sınavdan sonra cevaplara bakarken o son yazdığım ilkenin bilanço ilkesi olduğunu farkettim. sizce bu yanlışlıktan dolayı 1. soruda puan verirlermi bana. çünkü yapılacak bir hata değil.çok saçma yazmışım. daha önce benzer bir şey yaşayan arkadaşlar varmı? onlara puan verildimi? 1. sorudaki bütün puanımı silecekler diye çok korkuyorum :( cevap yazarsanız çok sevinirim.
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

Selamlar

denetime bu sınava kadar hep korkuyle yaklaştım ama okudukça belli süreci anlamaya başladım. Son soru yoruma bağlı yerler olsa da bence ilk 3 soru genel konular içinden çıkna konulardı.

Ama insan iyice çalışmayınca 8 maddeydi, yok 10 maddeydi. şurası eksikdi, şurası fazlaydı diye yanıp duruyoruz valla.

hakkımızda hayırlısı

saygıylar
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

MUHASEBE DENETİMİ SINAV SORU ve CEVAPLARI

SORU 1: Gelir tablosu ilkeleri nelerdir? Sadece sayınız.

Gelir tablosu ilkelerinin amacı; satışların, gelirlerin, satışlar maliyetinin, giderlerin, kâr ve zararlara ait hesapların ve belli dönemlere ait işletme faaliyeti sonuçlarının sınıflandırılmış ve gerçeğe uygun olarak gösterilmesini sağlamaktır.
Bu amaç doğrultusunda benimsenen gelir tablosu ilkeleri aşağıda belirtilmiştir:
a) Gerçekleşmemiş satışlar, gelir ve karlar; gerçekleşmiş gibi veya gerçekleşenler gerçek tutarından fazla veya az gösterilmemelidir. Belli bir dönem veya dönemlerin gerçeğe uygun faaliyet sonuçlarını göstermek için, dönem veya dönemlerin başında ve sonunda doğru hesap kesimi işlemleri yapılmalıdır.
b) Belli bir dönemin satışları ve gelirleri bunları elde etmek için yapılan satışların maliyeti ve giderleri ile karşılaştırılmalıdır. Belli bir dönem veya dönemlerin başında ve sonunda maliyet ve giderleri gerçeğe uygun olarak gösterebilmek için stoklarda, alacak ve borçlarda doğru hesap kesimi işlemleri yapılmalıdır.
c) Maddi ve maddi olmayan duran varlıklar ile özel tükenmeye tabi varlıklar için uygun amortisman ve tükenme payı ayrılmalıdır.
d) Maliyetler; maddi duran varlıklar, stoklar, onarım ve bakım ve diğer gider grupları arasında uygun bir şekilde dağıtılmalıdır. Bunlardan direkt olanları doğrudan doğruya, birden fazla faaliyeti ilgilendirenleri zaman ve kullanma faktörü dikkate alınarak tahakkuk ettirilip, dağıtılmalıdır.
e) Arızi ve olağanüstü niteliğe sahip kâr ve zararlar meydana geldikleri dönemde tahakkuk ettirilmeli, fakat normal faaliyet sonuçlarından ayrı olarak gösterilmelidir.
f) Bütün kâr ve zararlardan, önceki dönemlerin mali tablolarında düzeltme yapılmasını gerektirecek büyüklük ve niteliktekiler dışında kalanlar, dönemin gelir tablosunda gösterilmelidir.
g) Karşılıklar, işletmenin kârını keyfi bir şekilde azaltmak veya bir döneme ait kârı diğer döneme aktarmak amacıyla kullanılmamalıdır.
h) Dönem sonuçlarının tespiti ile ilgili olarak uygulana gelen değerleme esasları ve maliyet yöntemlerinde bir değişiklik yapıldığı takdirde, bu değişikliğin etkileri açıkça belirtilmelidir.
ı) Bilanço tarihinde var olan ve sonucu belirsiz bir veya bir kaç olayın gelecekte ortaya çıkıp çıkmamasına bağlı durumları ifade eden, şarta bağlı olaylardan kaynaklanan, makul bir şekilde gerçeğe yakın olarak tahmin edilebilen gider ve zararlar, tahakkuk ettirilerek gelir tablosuna yansıtılır. Şarta bağlı gelir ve karlar için ise gerçekleşme ihtimali yüksek de olsa herhangi bir tahakkuk işlemi yapılmaz; dipnotlarda açıklama yapılır.


SORU 2: İç kontrol sisteminin genel ve özel amaçları nelerdir?

İç kontrol sisteminin genel amaçları
a) İşlemler, yönetimin devrettiği genel ve özel yetkilere uygun olarak yürütülmelidir
b) İşlemler, genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine uygun olarak ve hesap verme yükümlülüğünü yerine getirecek şekilde kaydedilmelidir
c) Varlıklara ve belgelere erişim yetkili personelle sınırlandırılmalıdır
d) Mevcut varlıklar, belirli sorumluluk kayıtlarıyla karşılaştırılmalı ve herhangi bir fark belirlendiğinde, farkın özelliğine göre gerekli soruşturma yapılmalıdır.

Özel amaçlar
Genel kontrol amaçları, bir işletmenin belirli işlem gruplarını yürütmek için gerekli kontrol usul ve yöntemlerine sahip olup olmadığının, göz önünde bulundurulmasında genel bir çerçeve oluşturur. Belirli bir işlem grubunu yürütmek için ise, genel kontrol amaçlarına paralel olarak özel kontrol amaçlarının da belirlenmesi gerekir.

Özel kontrol amaçlarını belirlemeden önce, işlem gruplarını departmanlar düzeyinde, işletme fonksiyonlarına göre, mali tablolar sınıflamasına göre veya faaliyet döngülerine göre bölümlemek gerekir. İkinci adımda, işletmelerin bölümlendirilmesine uygun olarak, genel kontrol amaçları, özel kontrol amaçlarına dönüştürülmelidir. Üçüncü adımda, özel kontrol amaçlarının gerçekleşmesini sağlayacak kontrol usul ve yöntemleri belirlenmeli ve uygulanmalıdır.




SORU 3: Çalışma kağıtlarının neden düzenlendiği ve çalışma kağıtlarında bulunması gereken nitelikleri açıklayınız.

Denetçi çalışma kağıtlarını denetim sırasında, denetim sonunda ve denetim sonrasında kullanmak üzere hazırlar. Çalışma kağıtlarının hazırlanma amaçları şunlardır;
a) Denetim işini organize ve koordine etmek
b) İç kontrol sistemini incelemek ve değerlemek
c) Denetim raporunun düzenlenmesine esas olmak
d) Aynı işletmenin diğer zamanlardaki denetlenmesinde yararlanmak
e) Davalı durumlarda savunma aracı olarak kullanmak
Çalışma kağıtlarının en büyük rolü denetim raporunun kaleme alınması sırasında ortaya çıkar. Çünkü, denetçinin görüşünü oluşturmasına ve açıklamasına yarayacak kanıtlar ile raporlama standartlarının denetim raporunda belirtilmesini istediği diğer bilgi ve bulgular çalışma kağıtları üzerinde belirtilmiş durumdadır.

İyi Bir Çalışma Kağıdında Olması Gereken Nitelikler
a) Konu ile ilgisi olan bilgiler dikkate alınarak hazırlanmalı, konu dışı bilgiler yer almamalıdır.
b) Kayıt ve işlemlerin doğruluğunu gösteren bilgi ele alınmalıdır.
c) Bütün çalışma kağıtları özenle hazırlanmalıdır; yani temiz, okunaklı ve anlaşılır olmalıdır.
d) Çalışma kağıdının hazırlanmasına neden olan işin kısa bir özetine yer verilmelidir.
e) İleride kullanılabileceği düşünülen bilgiler katılmalıdır.

Çalışma kâğıtları kâğıt ya da elektronik ortam veya diğer şekillerde tutulabilir. Bu kapsamda bağımsız denetim programları, analizler, önemli konuların özeti, doğrulama mektupları, işletme yönetimi teyit mektupları, kontrol listeleri, elektronik posta dahil önemli konularla ilgili yazışmalar çalışma kağıtları olarak sınıflandırılabilir. Gerekli görüldüğü takdirde önemli ve özellik arz eden sözleşmelerin kopyaları çalışma kâğıtları olarak saklanabilir. Ancak, çalışma kâğıtları isletmenin yasal kayıtları olarak dikkate alınamaz.
Son durumu yansıtmayan veya hatalı bilgiler içeren çalışma kâğıtları bağımsız denetim ile ilgili çalışma kâğıtlarının arşivlendiği bağımsız denetim dokümanları arasından çıkarılır.


SORU 4: Bilanço tarihi ile bilançonun onaylanması arasında geçen süre içinde meydana gelen aşağıdaki olayların mali tablolarda değişiklik yapılmasını gerektirip gerektirmediğini yorumlayınız.

a) İşletmenin taraf olduğu bir dava, bilanço tarihinden sonra bilanço tarihi itibariyle işletmenin bir borcunun bulunduğunu teyit edecek şekilde sonuçlanmıştır. Bu dava konusu borç için daha önce ve karşılık ayrılmıştır.

Bilanço tarihinden sonra verilen bir mahkeme kararı nedeniyle karara konu işlemin bilanço tarihi itibarıyla işletme bakımından yükümlülük yaratır hale gelmesi, bu yükümlülük için önceden muhasebeleştirilen karşılığın eğer gerekiyor ise düzeltilmesi gerekir.


b) Bilanço tarihi itibariyle işletmenin alacaklı olduğu bir müşteri, bilanço tarihinden sonra iflas etmiştir.

Mali tablolar, bilanço tarihindeki şartlara göre hazırlanır. Bilanço tarihi ile mali tabloların kesinleşme tarihleri arasında ortaya çıkan ve mali tablolarda yer alan tutarları veya işletme faaliyetlerini önemli ölçüde etkileyen veya bilanço tarihinde varolan şartları değiştiren hususların, mali tablolara değişiklik veya açıklama yapılmak suretiyle yansıtılması zorunludur. İşletmenin alacaklı olduğu bir müşteri, bilanço tarihinden sonra iflas etmiş ise ve bu alacak tutarı önemli düzeyde ise mali tablolarda düzeltme yapılması gerekir.


c) Bilanço tarihi ile bilançonun yayımı için onay verme tarihi arasında yatırımların piyasa değerinde %40 nispetinde değer düşüklüğü meydana gelmiştir.

Bilanço tarihinden sonra ortaya çıkan uyarlanması gerekmeyen ancak, mali tablo kullanıcılarının sağlıklı değerlendirmeler yapmasını ve karar vermesini etkileyecek derecede önemli gelişmelerin açıklanması gereklidir. Bu durumda işletme, bilanço tarihinden sonra ortaya çıkan gelişmelerin her biri için, sözkonusu gelişmelerin yapısı ve finansal etkisine veya böyle bir tahminde bulunulamayacağına ilişkin açıklama yapar.

Gerçekleştirilen yatırımların bilanço tarihi ve mali tabloların onaylanma tarihi arasında piyasa değerindeki düşüş, bilanço tarihinden sonra ortaya çıkan uyarlanması gerekmeyen hususlardandır. Piyasa değerindeki düşüş, normal şartlar altında yatırımların bilanço tarihindeki durumlarıyla ilgili olmayıp, izleyen dönemlerde ortaya çıkan gelişmeleri yansıtmaktadır. Bu yatırımlar için, mali tablolarda yer alan tutarlarda bir düzeltme yapılması gerekmez, ancak, ek açıklama verilmesi zorunludur.


d) Bilanço tarihinden sonra önemli bir bağlı ortaklık elden çıkarılmıştır.

Bilanço tarihi ve mali tabloların onaylanma tarihi arasında önemli bir bağlı ortaklığın elden çıkarılması durumunda, sözkonusu gelişmelerin yapısı ve finansal etkisine veya böyle bir tahminde bulunulamayacağına ilişkin açıklama yapılır.
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

SORU 4: Bilanço tarihi ile bilançonun onaylanması arasında geçen süre içinde meydana gelen aşağıdaki olayların mali tablolarda değişiklik yapılmasını gerektirip gerektirmediğini yorumlayınız.

a) İşletmenin taraf olduğu bir dava, bilanço tarihinden sonra bilanço tarihi itibariyle işletmenin bir borcunun bulunduğunu teyit edecek şekilde sonuçlanmıştır. Bu dava konusu borç için daha önce ve karşılık ayrılmıştır.

Bilanço tarihinden sonra verilen bir mahkeme kararı nedeniyle karara konu işlemin bilanço tarihi itibarıyla işletme bakımından yükümlülük yaratır hale gelmesi, bu yükümlülük için önceden muhasebeleştirilen karşılığın eğer gerekiyor ise düzeltilmesi gerekir.


b) Bilanço tarihi itibariyle işletmenin alacaklı olduğu bir müşteri, bilanço tarihinden sonra iflas etmiştir.

Mali tablolar, bilanço tarihindeki şartlara göre hazırlanır. Bilanço tarihi ile mali tabloların kesinleşme tarihleri arasında ortaya çıkan ve mali tablolarda yer alan tutarları veya işletme faaliyetlerini önemli ölçüde etkileyen veya bilanço tarihinde varolan şartları değiştiren hususların, mali tablolara değişiklik veya açıklama yapılmak suretiyle yansıtılması zorunludur. İşletmenin alacaklı olduğu bir müşteri, bilanço tarihinden sonra iflas etmiş ise ve bu alacak tutarı önemli düzeyde ise mali tablolarda düzeltme yapılması gerekir.


c) Bilanço tarihi ile bilançonun yayımı için onay verme tarihi arasında yatırımların piyasa değerinde %40 nispetinde değer düşüklüğü meydana gelmiştir.

Bilanço tarihinden sonra ortaya çıkan uyarlanması gerekmeyen ancak, mali tablo kullanıcılarının sağlıklı değerlendirmeler yapmasını ve karar vermesini etkileyecek derecede önemli gelişmelerin açıklanması gereklidir. Bu durumda işletme, bilanço tarihinden sonra ortaya çıkan gelişmelerin her biri için, sözkonusu gelişmelerin yapısı ve finansal etkisine veya böyle bir tahminde bulunulamayacağına ilişkin açıklama yapar.

Gerçekleştirilen yatırımların bilanço tarihi ve mali tabloların onaylanma tarihi arasında piyasa değerindeki düşüş, bilanço tarihinden sonra ortaya çıkan uyarlanması gerekmeyen hususlardandır. Piyasa değerindeki düşüş, normal şartlar altında yatırımların bilanço tarihindeki durumlarıyla ilgili olmayıp, izleyen dönemlerde ortaya çıkan gelişmeleri yansıtmaktadır. Bu yatırımlar için, mali tablolarda yer alan tutarlarda bir düzeltme yapılması gerekmez, ancak, ek açıklama verilmesi zorunludur.


d) Bilanço tarihinden sonra önemli bir bağlı ortaklık elden çıkarılmıştır.

Bilanço tarihi ve mali tabloların onaylanma tarihi arasında önemli bir bağlı ortaklığın elden çıkarılması durumunda, sözkonusu gelişmelerin yapısı ve finansal etkisine veya böyle bir tahminde bulunulamayacağına ilişkin açıklama yapılır.


[/quote]

arkadaşlar kesinleşmiş mali tablolar ve kesinleşmemiş (yayımlanmamış) dahi olsa kapanmış bir döneme ait mali tablolar muhasebenin dönemsellik kavramı gereği değiştirilemez. Ayrıca bu durum GKGMİ'leri açısından da yanlıştır. Eğer ortaya çıkan sonuçlar karar alıcıları ve bilgi kullanıcılar açısından önemli ise yine muhasebenin önemlilik kavramı gereği dipnotlarda açıklanır. bu durum aynı zamanda tam açıklama kavramıyla da ilgilidir.
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

d) Bilanço tarihinden sonra önemli bir bağlı ortaklık elden çıkarılmıştır.

Bilanço tarihi ve mali tabloların onaylanma tarihi arasında önemli bir bağlı ortaklığın elden çıkarılması durumunda, sözkonusu gelişmelerin yapısı ve finansal etkisine veya böyle bir tahminde bulunulamayacağına ilişkin açıklama yapılır.

arkadaşlar

Bu cümleyi anlatacak bir arkadaş var mı?

saygılar
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

heerdeem ' Alıntı:
d) Bilanço tarihinden sonra önemli bir bağlı ortaklık elden çıkarılmıştır.

Bilanço tarihi ve mali tabloların onaylanma tarihi arasında önemli bir bağlı ortaklığın elden çıkarılması durumunda, sözkonusu gelişmelerin yapısı ve finansal etkisine veya böyle bir tahminde bulunulamayacağına ilişkin açıklama yapılır.

arkadaşlar

Bu cümleyi anlatacak bir arkadaş var mı?

saygılar


Mali tabloların dipnotlarında bu durum açıklanır demek isteniyor. Parasal etkisi hesaplanabiliyorsa o da yazılır demek istiyor galiba.
Bence bu durum mali tablolarda değişiklik yapılmasını gerektirmez dipnotlarda açıklama yapılır demek yeterlidir.
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

arkadaşlarönceliklemerhaba siteyien başından beridir takipediyorm amayazmak bugüne kısmetmiş.benimbirsorumolacak, çalışmakağıtlarının niteliklerini sorarlarken

1-açıklık taşımalı
2-uygun şekilde kodlanmalı
3-başlık bulunmalı
4-içkontrol sisteminin değerlemesineyer vermeli
5-yeterliaçıklama bulunmalı
6-yeterli bilgibulunmalı
7-ulaşılan sonuçlarbelirtilmeli

diye cevap olması gerekmiyor mu :?:

buraya yazılan cevap banabirazyalış geldi fikrimibelirtmek istedim
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

arkadaşlar sınavda vermiş olduğum bu kağıt sizce 50 alırmı aynen yazıyorum. bu son dersim eğer 50 alırsam smmm oldum demektir geçmiyor günler bir türlü. :-\

SORU 1: GELİR TABLOSU İLKELERİ NELERDİR.

a- gerçekleşmemiş gelirler,satışlar, karlar gerçekleşmiş gibi gerçekleşenler gerçek tutarında az veya fazla gösterilmemelidir.
b- belli bir dönemin satışları için gelirleri bunları elde etmek için yapılan satışların maliyetleri ve giderleri ile karşılaştırmalıdır.
c- maddi ve maddi olmayan duran varlıklar ve özel tükenmeye tabi varlıklar için uygun amortisman ve tükenme payı ayrılmalıdır.
d- maliyetler, maddi duran varlıklar,stoklar ve bakım onarım ve diğer gider grupları arasında uygun bir şekilde dağıtılmalıdır.
e- arızi ve olağanüstü niteliğe sahip kar ve zararlar gerçekleştiği dönemde tahakkuk ettirilmeli ancak normal faaliyet sonuçlarından ayrı gösterilmelidir.
f- bütün kar ve zararlardan, önceki dönemin mali tablolarında değişiklik yapılmasını gerektirecek tutarda ve nitelikte olanlar sışında kalanlar dönemin gelir tablosunda gösterilmelidir.
g- karşılıklar işletmenin karını keyfi bir şekilde azaltmak ve bir dönemin karını başka bir döneme aktarmak için kullanılmamalıdır.
h- dönem sonuçlarının tespiti ile ilgili olarak uygulanan maliyet yöntemi ve değerleme esaslarında bir değişiklik olduğu takdirde durmu nedenleri ile birlikte dipnotlarda açıklanmalıdır
ı- şarta bağlı olaylardan kaynaklanan makul bir şekilde gerçeğe uygun olarak tahmin edilebeilen tüm gider ve zararlar tahakkuk ettirilmeli ve gelir tablosuna yansıtılmalıdır.

SORU 2-İÇ KONTROL SİSTEMİNİN GENEL VE ÖZEL AMAÇLARI NELERDİR.

GENEL AMAÇLAR

a-işlemler yönetimin devrettiği genel ve özel amaçlara(yetkilere olacaktı) uygun olarak yürütülmelidir.
b-işlemler genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine uygun olarak ve hesap verme yükümlülüğünü yerine getirecek şekilde kaydedilmelidir.
c-varlıklara ve belgelere erişim yetkili personelle sınırlandırılmalıdır.
d- mevcur varlıklar belirli sorumluluk kayıtlarıyla karşılaştırılmalı ve herhangi bir fark belirlendiğinde farkın özelliğine göre gerekli soruşturma yapılmalıdır.

ÖZEL AMAÇLAR
a-gerçeklik
b-bütünlük
c-sınıflandırma
d-zamanlılık
e-mutabakat
f-kayıtsal doğruluk
g-yetki
SORU 3-ÇALIŞMA KAĞITLARININ NEDEN DÜZENLENDİĞİ VE ÇALIŞMA KAĞITLARINDA BULUNMASI GEREKEN NİTELİKLERİ AÇIKLAYINIZ.

denetçinin izlediği denetim yöntem ve teknikleri topladığı bilgileri ve incelemeleri sonucunda ulaştığı kanaatini açıkladığı tutlması zorunlu yazılı belgelerdir.

çalışma kağıtlarının düzenlenme nedenleri

a-denetim raporunun hazırlanmasına esas teşkil etmek.(çalışma kağıdının asıl amacı budur)
b-iç kontrol sisteminin değerlemesine yardımcı olmak
c-denetim çalışmalarının yürütülmesine yardımcı olmak
d-savunma arac olmak
e-çeşitli konularda bilgi kaynağı olmak
f-gelecekteki denetim çalışmalarına kılavuzluk etmek

çalışma kağıtlarında bulunması gereken nitelikler

a-çalışma kağıtlarında bir başlık bulunur. bu başlıkta denetlenen işletmenin adı yapılan denetimin dönemi çalışma kağıdının konusu hazırlayan denetçinin adı soyadı ve hazırlanış tarihi yeralmalıdır.
b-çalışma kağıtları endekslenmelidir.(kodlanmalıdır)
c-yapılan denetim çalışmaları çalışma kağıdında açıkça gösterilmelidir.
d-çalışma kağıdının hazırlanma amacına uygun olarak yeterli bilgi bulunmalıdır.
e-ulaşılan sonuç öz ve açık olarak gösterilmelidir.
f-çalışma kağıtları ait oldukları konuda genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine ne ölçüde uygun hazırlanmış olduğu hususunda güven yaratacak şekilde açıklık taşımalıdır.

SORU 4-bilanço tarihi ile bilançonun onaylanması arasında geçen süre içinde meydana gelen aşağıdaki olayların mali tablolarda değişiklik yapılmasını gerektirip gerektirmediğini yorumlayınız.
a) işletmenin taraf olduğu bir dava, bilanço tarihinden sonra bilanço tarihi itibariyle işletmenin bir borcunun bulunduğunu teyit edecek şekilde sonuçlanmıştır. bu dava konusu borç için daha önce ve karşılık ayrılmıştır.
b) bilanço tarihi itibariyle işletmenin alacaklı olduğu bir müşteri, bilanço tarihinden sonra iflas etmiştir.
c) bilanço tarihi ile bilançonun yayımı için onay verme tarihi arasında yatırımların piyasa değerlerinde % 40 nispetinde değer düşüklüğü meydana gelmiştir.
d) bilanço tarihinden sonra önemli bir bağlı ortaklık elden çıkarılmıştır.
Tüm şıklara mali tablolarda herhangi bir değişiklik yapılmaması ve dipnotlarda açıklanması gerektiğini yazdım.
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

arkadaşım çalışma kağıtlarının nteliklerinde sana katılıyorum bencede aradıkları bilgi bu. yalnızz 4 . sorumuz farklı ben şlkine gerekmez geriikalanlarına gerekir dedim.bence maliyet muhasebesinin tartışmalı hatalı sorusunu tartışmaktansa denetim hakkında ki görüşlerimizi burda paylaşmak daha mantıklı geliyor.

maliyet muhasebesinde böyle saçma sorular sordukları için komisyonu kınıyorum ;D
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

arkadaşlar beklemek gerçekten zormuş yaaa. iki üstte yazmış olduğum ve sınavda noktası virgülüne vermiş olduğum kağıt 50 alırmı sizce hiç kimse bir yorum yapmamış. ??? stresten uçuk çıktı. stresin sebebi ise olmadıysa mart sınavı son hakkım olacak. eğer bir 50 alırsam smmm olacağım.
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

ardahan75 ' Alıntı:
arkadaşlar beklemek gerçekten zormuş yaaa. iki üstte yazmış olduğum ve sınavda noktası virgülüne vermiş olduğum kağıt 50 alırmı sizce hiç kimse bir yorum yapmamış. ??? stresten uçuk çıktı. stresin sebebi ise olmadıysa mart sınavı son hakkım olacak. eğer bir 50 alırsam smmm olacağım.

Bence kağıdın 65'lik
Kolay gelsin
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

yorumun için saol 1 kişide olsa bir not verebilmiş. kaç aldığımı burada paylaşacağım. en azından böyle bir kağıda kaç verdiklerini sizde görebilirsiniz.50 altı verecekler diye ödüm patlıyor.
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

benimde tek sınavım kardeşim

cevaplarım da sana benzer
umarım 50 nin üzerinde alırız
50 olsun bizim olsun değilmiiiiiiiiiiiii
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

aynen öyle kardeşim 50 fazlasıyla yetiyor inşallah kurtulacağız bu çileden
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

arkadaşlar tek denetim kaldı, acil not lazım . yada tavsiye edeceğiniz kitaplar .
mail adresim [email protected] ???
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

4.soru TMS-10 Bilanço Tarihinden Sonraki Olaylara İlişkin Türkiye Muhasebe
Standardı yani Muhasebe Standartlarından çıkmış...muhasebe standartlarınada bakmalıyız demekki...
 
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

arkadaşlar forumlarda belki ilk denetimden yukarıda yazmış olduğum ve sınavda noktası virgülüne aynen vermiş olduğum kağıt 68 almış karşılaştırma yapabilmek açısından haber vereyim dedim
 

Benzer konular

Üst