Muhasebecilik Mesleğini Daha Prestijli Hale Getirdik (!)

Nasıl, noter olabilmek için sıra bekleniyorsa acaba smmm olabilmek içinde sıra mantığı uygulanabilirmi????
 
Türmob genel başkanı mesleğin içine edebileceği kadar etmişler.Yeni giren donanımlı insanlara o sınav barajını yapıyorlar kendi sitelerine girin ilkokul,lise,önlisan toplamda 10966 kişi var SM leride eklediğimiz zaman 19502 kişiye çıkıyor.İlkokul mezununda bile olan belge ne kadar uğraşırsan uğraş hayatta saygınlığa kavuşmaz.Siz hiç lise mezunu avukat gördünüzmü.Göremezsiniz onun için onlar saygın ve prestijli bu meslek böyle işte geri kalmış.Ondan sonra işte 100 liraya defter tutan adamlar türer.En büyük sorun Meslek mensuplarında...

Üye İstatistiği:
http://www.turmob.org.tr/TurmobWeb/...PqX/Yh+J6iuvz0oZ6CYoINlzWPzMCX2D5YIsrD5ljrQ==
 
üstadlar;
Vergi dairelerinin kapılarında beyanname gonderilir deyu katiplik edenleri,nice müşavirin yanında ruhsatı olmadan defter tutatanları,90'a merdiven dayamış ruhsatını coluguna torununa miras bırakan ehtiyar delikanlıları,vergi dairesinde defter tutan memurları..görmenizi tavsiye ederim.Bu meslege giren her lisans mezunu aynı sınavlara girip aynı bedelleri ödeyip,ruhsat alma hk sahip oluyor,birbiriMizi elemeye calısacagımıza meslek dısındakilere saldırsak bu pazar hepimize haydi, haydi yetecek,birlik lazım üstadlar..Hangimiz bir hakkımızın alınması için mahkeme kapılarıNA gidip,hakkımızı hukukumuzu aradık acaba..Mali müşavirlere onca haksızlıklar yapılırken,bir tek susmayı seçen bizler,en çok bu mesleği itibarsızlastırıyor ..Prestij istiyorsak.. önce düşünce şeklimizi değiştirerek bu işe başlamalıyız.Piyasa ne alem herkes farkında,dokunsanıza en yakınınızda ruhsatsız defter tutan adama..:)
Lafları icraate dönüştürmedikçe daha çok aglarız form sayfalarında.. der,herkese selam ederim..:)
 
HER YÜZ KİŞİDEN 87Sİ DAHA MESLEĞE BAŞLAMADAN ELENİYOR(!)



Nail Sanlı

cd4mqu73hhvwmn6jj.jpg

ISMMMO

Bunlardan biri doğruyu söylemiyor galiba :):)
 
Turmob Başkanı doğru söylüyor.

800.000 açık öğretim +200.000 örgün eğitim, toplam 1.000.000 işletme-iktisat mezunu son 22 yıl içinde.

90.000/1.000.000 =%9 meslek mensubu %91 'i eleniyor.

Amaçları şu 910.000 kişiyi de aidat'a bağlamak.



Gerisi laf-ı güzaf
 
mesleği daha prestijli hale getirmek için;
1-Mesleğe girişin zorlaştırılması gerek.

Alakasız bölümlerden mezun olanların yüksek lisansla mesleğe adım atmaları engellenmeli,(hukuk yüksek lisansı yapan bir smmm avukat olamazken işletme mastırı yapan bir avukat smmm olabiliyor) işletme,iktisat vb. bölüm mezunlarının da başvuru yapabilmesi için not ortalaması ve ya en azından meslekle birebir alakalı derslerden (muhasebe,hukuk vb.) belirli notlarla mezun olma şartı aranmalı.

2-Staj başlatma sınavlarının statüsü yeniden düzenlenmelidir..

En başta staja başlama sınavına LİMİTSİZ girme hakkı kaldırılmalı. Belli bir giriş hakkı verilmeli (4-5 defa) ya da en azından yeterlilikteki gibi bekleme şartı olmalı.

Sınavlarda yanlış doğruyu götürmeli ve her barajı aşan değil sınava girenlerin belli yüzdesi kazanmalı (% lik başarı dilimine girebilen ve ya en yüksek puan alan şu kadar kişi gibi) Böylelikle her sene kaç yeni stajyer geleceğini net bir şekilde bilebileceğimiz için daha rahat planlama yapabiliriz.

3-Stajların ciddi bir şekilde yapılması için gerekli ortam yaratılmalı.

Yönetmelikteki yazılanlar GERÇEKTEN uygulanmalı. Stajyerler denetlenmeli staj yerinde bulunmayanların stajı iptal olmalı. Şirketlerde staj yapanların gerçekten muhasebe servisinde çalıştıklarından emin olunmalı .Ancak bu şekilde naylon staj yapılması önlenebilir.

4-Odaların eğitim ve seminerleri büyük şehirlerle kısıtlı kalmamalı.

Eğitim mesleğin odak noktası olmalı. Tamamıyla ticari olan cd den eğitimin yerine normal eğitim olanağı sağlanmalı. Stajyerlerin yeterlilik sınavlarına girebilmeleri için belli saatte odaların eğitimine tabi tutulma şartı getirilmeli.(stajı kısaltmak için değil gerçekten kendini yetiştirmek için) Ruhsat aldıktan sonrada sürekli değişen mevzuatla alakalı eğitimler meslek hayatı boyunca da sürmeli.

5-Yeterlilik sınavları zorlaştırılmalı.

Öncelikle hiçbir şekilde amacına hizmet etmeyen staj tamamlama notunun bir ders gibi ortalamaya katılma hikayesi kaldırılmalı. (Zaten herkes 100 alıyor, hakkıyla alanlara da haksızlık oluyor.)

Sınavlar standart bir şekilde zorlaştırılmalı. 'Standart bir şekilde.' Yeterlilik sınavları hiçbir komisyon üyesinin ego tatmini ve ya kitap pazarlayacağı bir platform olmamalı.

Ders geçme notu 60 ,ortalama 65-70 olmalı.(bu puanlar en sıradan üniversitelerin ders geçme notu)

6-Meslek mensuplarının tahsilat problemine acil bir şekilde TÜRMOB unda içinde olduğu bir tahsilat modeli geliştirilmeli. Ödeme yapmayan mükelleflere meslek mensubuyla karşı karşıya gelmeyecek şekilde bir yaptırım uygulanmalı.

7-S.M.M.M.ler meslekte branşlara ayrılmalı.(denetim,defter tutma,müşavirlik gibi)

8-Akademisyenlere,kamu çalışanlarına tanınan ayrıcalıklarla,özel sınavlarla belge,ruhsat,mühür dağıtılmasına engel olunmalı.

9-TÜRMOB Bağımsız Denetim Lisansı kesinlikle eğitim ve sınavla verilmeli.

Sınavsız verilmesi lazım,meslek kanunumuzda yeri var deyip popülizm yapmaya çalışanlara kesinlikle kulak asmayıp bir anda Türkiye'de 100.000 bağımsız denetçi olmasının önüne geçilmeli.

10-YMM lik sınavlarına girmeden önce muhakkak (en az 3-4 sene önce) subayların kurmay olmak için girdikleri sınav gibi bir sınavla kimlerin ymm olabilecek potansiyele sahip olduğu belirlenmeli. (şu an için bir sıkıntı yok ama 10-15 sene sonra sayı 10.000 leri bulunca ymm mesleğinin prestijini arttırmak için ne yapmalıyız? diye forum sayfaları açılmasın)

- TÜRMOB

Linke göz attığınızda meslek mensubu sayısının 100.000 e yaklaştığını görebilirsiniz.

Bu mesajı 2011 tarihinde yazmışım o zamanlar üye sayısı 90.000 e doğru gidiyor diye endişelerini belirten meslektaşlarımız vardı.

Aradan 5 yıl geçmiş ve sadece 5 yılda 10.000 den fazla meslek mensubumuz daha olmuş.Hayırlı olsun.



Dip not:Alıntıladığım mesajı yazdığım tarih olan 03.06.2011 de henüz smmm olamamıştım.

Dip not 2: Link kopyalanmıyormuş (ya da ben beceremedim) o zaman istatistik bilgilerini kopyalıyalım.


Meslek Mensubu Cinsiyet Tablosu

[TABLE="class: table table-hover, width: 100%"]
[TR]
[TH="align: left"]CİNSİYET[/TH]
[TH="align: left"]SM SAYISI[/TH]
[TH="align: left"]SMMM SAYISI[/TH]
[TH="align: left"]YMM SAYISI[/TH]
[TH="align: left"]TOPLAM SAYI[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]8007[/TD]
[TD]63029[/TD]
[TD]4341[/TD]
[TD]75377[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]KADIN[/TD]
[TD]1660[/TD]
[TD]25949[/TD]
[TD]358[/TD]
[TD]27967[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TOPLAM[/TD]
[TD]9667[/TD]
[TD]88978[/TD]
[TD]4699[/TD]
[TD]103344[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
 
Son düzenleme:
aöf mezunuyum ve 3.5 yıldır bu meslekteyim ve belgeyi alalı 4 ay oldu, staj zamanımda çok zorluk çektim hem iş olarak hem ofis ortamı olarak, şimdi başka bir ofisteyim ve asgari ücretle çalışıyorum, yorumlara yer yer hak veriyorum ama bende şunu sormak istiyorum ? sanki dünyanın parasını alıyormuşuz gibi aöflü olanlara takmışsınız kafayı, ayak kaydıran ne kadar çok insan var şu piyasada be ayıp size, aöf lü olabilirim ama mesleğimi iyi yaptığımı düşünüyorum, araştırıyorum öğreniyorum ama siz gelmişsiniz aöflüyüz diye ne laflar ediyorsunuz, normal üni mezunu belki benim kadar geliştirmez kendini, hergün makaleler okuyorum, kitaplar aldım kanun takip ediyorum hem okuyorum hem pratik yapıyorum, işinize bakın ve insanların işlerine burnunuzu sokmayın .
 
aöf mezunuyum ve 3.5 yıldır bu meslekteyim ve belgeyi alalı 4 ay oldu, staj zamanımda çok zorluk çektim hem iş olarak hem ofis ortamı olarak, şimdi başka bir ofisteyim ve asgari ücretle çalışıyorum, yorumlara yer yer hak veriyorum ama bende şunu sormak istiyorum ? sanki dünyanın parasını alıyormuşuz gibi aöflü olanlara takmışsınız kafayı, ayak kaydıran ne kadar çok insan var şu piyasada be ayıp size, aöf lü olabilirim ama mesleğimi iyi yaptığımı düşünüyorum, araştırıyorum öğreniyorum ama siz gelmişsiniz aöflüyüz diye ne laflar ediyorsunuz, normal üni mezunu belki benim kadar geliştirmez kendini, hergün makaleler okuyorum, kitaplar aldım kanun takip ediyorum hem okuyorum hem pratik yapıyorum, işinize bakın ve insanların işlerine burnunuzu sokmayın .

ister Boğaziçi ol,ister aöf ol...İngilizce bilmiyorsan Özel sektör için bir hiçsin...
 
Nasrettin Hoca'ya sormuşlar:
-Kimsin?
-Hiç, demiş Hoca,Hiç kimseyim
Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca:
-Sen kimsin?
-Mutasarrıf demiş adam kabara kabara.
-Sonra ne olacaksın?diye sormuş Nasrettin Hoca.
-Herhalde vali olurum diye cevaplamış adam.
-Daha sonra? diye üstelemiş Hoca.
-Vezir demiş adam.
-Daha daha sonra ne olacaksın?
-Bir ihtimal sadrazam olabilirim.
-Peki, ondan sonra?
Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp son makamını söylemiş:
-Hiç.
-Daha niye kabarıyorsun be adam. Ben şimdiden senin yıllar sonra gelebileceğin makamdayım: "Hiçlik makamında!..

Sayın Emre007 bende aöf'liyim,sıkıntı yok.Siz 4 yıldır,ben 24 yıldır bu meslekteyim.Böyle şeylere takılmadım,sizde takılmayın,işinizi yapın,kendinizi geliştirin,bunlara kafa yormayın derim...
 
Son düzenleme:
Sayın Arkadaşlar,

Meslek ve Meslekdaşlar ile ilgili olarak söyleyeceğiniz birçok şey doğru. Söylenmemiş doğrular da vardır. Mesele örgün yada açık öğretim mezunu olmak kıyasında da değil. (AÖF eğitim kalitesi ayrıca tartışılabilir o ayrı. ) Meslek yasasının ilk yazıldığı yıllar yanılmıyorsam 1940 - 1950 yılları, o dönemdeki taslak birden ufak değişikliklerle yasalaştı. 7 yıllık bir müktesep hak süresi getirildi. O dönemde emlakçılık yapan hasbelkader bir bakkalın defterini tutmuş olanlar meslek mensubu oldular. Sistem, odalar, birlikler kuruldu..vs.

Ancak ciddi sorun olan başka şey. Bakın avukatlar örneğin okuldan mezun olup 1 yıl staj yaparlar (6 + 6 ay ) ve Avukat olurlar. Doktorlar 6 yıl okuyup doktor olurlar, mecburi hizmet yaparlar ama doktordurlar, ve ilgilendikleri konu insan hayatı. Peki bu meslek ? 4 yıl ünv. sonra en yakın tarihte staja başlama sınavı ve 3 yıl staj ettimi 7 sene. Sonra yeterlilik sınavı, en kısa süre 6 ay. Nedir en az yedi sene. Herşey birkereden başarılırsa. Hakların doldu 4 yıl harcadın. Sen olamazsın, git baştan başla. Avukata, doktora mühendise mimara bunu diyemezsin ama bu mesleğe girecek olmayı planlayana dersin. Sekiz sene harcayacaksın sonra olamazsın. E 6 senede doktor oluyoruz biz ?

Garip bu. Hemde çok. Harcanan zaman ve para. Doğru olmayan bu aslında. Daha düzgün standartlar ve düzenlemeler gerekli. Sürekli bir staj/sınav/yeterlilik koşusu ama olmadı ihtimali...

Bıraksanız sayfalarca yazarım. AMa bukadar yeter, amacım başka açıdan bakmayı sağlamaktı.
 
Selam ve saygılar.Sevgili meslekdaşlar şu kısacık dünya hayatında hepimiz kurallarını üst düzey baronların belirlediği bozuk bir keşmekeşin, sistemin dönen çarkları arasında parçalanmaya hazır birer aksam olarak tasarlanmış durumdayız ve bize biçilen rol de budur.Düşünmeyeceksin,üretmeyeceksin,okumayacaksın,konuşmayacaksın,araştırmayacaksın,baş kaldırmayacaksın,karar almayacaksın,uygulamayacaksın.Sen bir robotsun.Dünyada iki kısım insan vardır efendiler ve köleler.Bu efendiler bütün insanlığı toplumu halkları uyutup insanları köleleştirir ve kendi sistemi için uşak olarak kullanır.Bunun için bazen sihirli kelimeler icat eder bazen ekonomik, psikolojik,sosyolojik,filolojik,biyolojik vb krizler çıkartır ardından da bu krizleri düzeltiyormuş gibi görünür.Şu an zahiren dünyanın efendisi Amerikadır ve onun da arkasında hepimizin çok iyi bildiği Siyonist israil vardır.Avrupa da Amerikanın uzman çavuşu rolündedir.Olayları çok daha iyi analiz edebilmemiz için eski ahit,yeni ahit,kitabı mukaddes,tanah ve talmutun,tesniyenin, aziz petrusun,teolojinin de okunup anlaşılması gerekmektedir,teoloji bilmek gerekmektedir,bu arada ivan ilyiç'in okulsuz toplumunu da okumanızı tavsiye ederim.Bugün vahşi batıdan çok daha vahşi insanlık dışı uygulamalarla karşı karşıya kalınan bir dünyada yaşam mücadelesi veriyoruz,zira hiroşima ve nagasakiye atılan atom bombalarından çok daha kötü etkisi olan insanların aç,açıkda,sefil rezil,hastalıklı vatanından koparılmış ekmek bulamayan umutsuz ve ümitsiz insanların dünyası.Vahşi kapitalist sistem tüm dünyayı egemenliği altına almak için mahcevellist düşünceyle amaca giden her yol meşrudur diye hareket ediyor.Truman atom bombası atılması kararını vermekle amerikan askerlerin hayatını ve ailelerini kurtardığını söylerken ona nobel barış ödülü verilmesi teklifinde bile bulunan amerikalılar oldu.Amerika hem 1.dünya hem de 2.dünya savaşına avrupa bittikten ordular harap olduktan galip mağlup belli olduktan sonra katılmış ve istediği imtiyazları çok güzel şekilde fazlasıyla almıştır.Bugün dünyanın içler acısı durumda olmasının da en büyük sebebi aptal amerika ve onu kullanan israel dir.

Şimdi bütün bunların bizimle ne alakası var diyebilirsiniz.Ben matematik çıkışlıyım ve babamda tornacı geometrideki gibi şekilleri ve ayrıntıları parçaları bir araya getirir tornacı gibi çok çok ama çok ince detayları düşünür tıpkı bir puzzle gibi parçaları birleştiririm.Hiç bir okulda teorik de pratikde öğretilmiyor ,gereken dersler verilmiyor, okullarda sadece sisteme uşaklık yapacak kopyala yapıştır mantığıyla hareket edip sınavlara bir gün kala gece sabahlayarak okuldan mezun olan roboticolar yetiştiriliyor.Bugün bu kokuşmuş düzenden kurutulmak için her insan kendi üzerine düşen görevi yerine getirmekle sorumludur.Birey olarak erdemli bir hayat sürmemiz ve bunun çabasını vermemiz gerekmektedir.Statükoya hayır diyebilmeli,yeniliğe açık olmalı,ses getirecek hareketlerde bulunmalı,birleşebilmeli,tek ses tek yürek tek yumruk olup masaya yumruğunu vurabilmeli balyozu indirebilmeli.Bir elin nesi var iki elin sesi var,birlikten kuvvet doğar demiş atalarımız.Tek başımıza sadece nihavent makamında mıy mıy mıy diye söyleniriz oysa birleşirsen beşiktaş çarşı grubu gibi desibel rekoru kırarız.Bizim insanımızda ne yazık ki söylemeyi değilde söylenmeyi tercih ediyor.Şimdi odalar kimin hakkını koruyor,ne iş yapıyor,geliri nedir,maaşları ne kadar dır,odalarda çalışmanın avantajları nelerdir,kendi menfaatleri için nasıl bir bağlantı kurup sistemi kendi çıkarlarına göre nasıl işletiyorlar onu bir irdeleyelim.Şuculuk,buculuk,oculuk,öcülük den kurtulmadıkca hiddet,şiddet,nefret,kin bazlı hareket ettikce,siyasi partilere ve ideolojik görüşlere göre hareket ettikce,bal tutan parmağını yaladıkca hedef toplumun insanlığın meslekdaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi olmadıkca biz bir yere gelemeyiz.Bugün odanın başındakiler bu bozuk düzenin temcilcileridir çok ve boş konuşurlar edebiyat yapar feslefe parçalar insanların ağzına bir parmak bal çalarlar tek dertleri kendi konumlarını muhafaza etmek ve bürokratik kırtasiyecilikle boğulmak ara sıra suni tenefüsle nefes aldırmak bizim oksijenimizi kısmaktır.Odalar bizi her yerde rezil edip sırtımıza omzumuza basarak yükselmekte makam ve mevkilerini artırmakta biz ise körler sağırlar birbiri ağırlar misali kendi aramızda dedikodu yapmaktan bir adım öteye geçemiyoruz.Çok lüks otellerde şık kıyafetlerde kokteyl yapıp da bizi kürsüdeki konuşmalarıyla kandırmaya çalışan sonrada facebook dan kahvaltı masası akşam yemeği meslekdaşlarla bir araya gelmeyi resmedip çok güzel iş çıkartmış gibi foto yayınlamakla bu meslek ilerlemez değerli meslekdaşlarım.Herkes kendi menfaatini çıkarını düşünürse gemisini kurtaran kaptan olursa bir yere varamayız deniz kabarıyor Nuh'un gemisine kimi alabilirsek o kadar iyidir.Elimizi uzatmamız lazım insanlığın geleceği için bunu yapmamız lazım önce herkes kendisini düzeltecek sonra da birleşecek top yekün hareket edecek.Eğitim sistemi baştan aşağıya değişmeli,odaların görev ve sorumlulukları yeniden gözden geçirilip denetimi artırılmalı kendi otoritelerini değil mesleğin birliğini ve dirliğini sağlamaları için gereken adımlar atılmalıdır.Meslekdaşlar bayanname gönderme,yevimiye maddesi yapma mantığından kurtulmalı tek dertleri tahsilat sorunu olmamalı olaylrı çok çok daha geniş açıdan irdeleyebilmeli kendilerine güvenip kabuklarını kırmalı her zaman dik durmalıdırlar.Odalar eskilerin deyimiyle su küçüğün ekmek büyüğün diyerek bizim karnımızı suyla şişirip midemizi bozarlarken kendileri 5 yıldızlı otellerde havyar yiyerek kadeh tokuşturuyor senin benim maaşımın 2 katını alan şöförlerde önlerini ilikleyerek hizmet veriyor onlara.Pastayı gösteriyor ama elletmiyor kendileri ise kremesını bile zevklel yalayarak yiyor sana.Allahın on pulunu bekleye dursun on kul;Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul.Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa;Annecağazım yılllar önce benim sıvanı kazandığımın müjdesini telefonla dayıma verirken hiç unutmam şu son zamanlarda moda olup herkesin belge aldığı sıradan smmm mesleğinden mi bahsediyorsun diye alay vari konuşmuştu dayım ,oysa kendi kızı sıradan bir avukatken yere göğe sığdıramıyor neymiş efendim onun hocaları Hatemi lermiş bizimki de Kerem Alkin,rahmetli babası Erdoğan Alkin,Masum Türker ama ne yazık ki kim takar Yalova kaymakamını.Masum Türker senin isminin bile bir karşığılığı yok halk nezdinde göbeğini şişirdiğin yeter işi yap işi elle tutulur gözle görünür işi.Bu arada odaların organlarına ve amaçlarına bakın kendi otoritelerini korumak en baş görevleridir meslekdaşlarıda afedersiniz sağmal inek olarak görüp onların parasıyla onlara ağalık yapmak en temel görevidir bunu da son derece başarıyla uygulamaktadır en büyük pasta odada dır ve sistem o pastaya konmak üzere işlemektedir.Oysa smmm mesleği üçlü bir saç ayağı gibidir hem devlettir devlet adına vergiyi tahakkukettirir,hem işverendir vergiyi işveren adına tarh eder hem işçidir emek verir emeğinin karşılığını hak eder hemde kanunları bilir ve uygular bu meslek bu kadar önemlidir,peki bunun bilincinde olan işverenlerin sayısı ne dir devlet bilincinde mi veya ona göre mi hareket ediyor , biz kendimizi ifade edebildik mi,bunlar da sorulması gereken sorular.Kafamızı internetten ,magazinden boş tv programalrından,borsadan,dolardan,banka hesaplarımızdaki mevduatlardan kaldırıp kütüphanelere gitmeye sadece paramızı,eşimizi makamımızı,koltuğumuzu,şakşakcılarımızı ,kendi ideolojik görüşümüze parelel insanları kucaklamayı bırakıp bütün toplumu insanlığı kucaklamaya başlarsak işte o zaman birşeyler yapmaya başlamış oluruz.Gafletten saffete geçiş için herkes taşın altına elini ayağı bacağını değil gerekirse kafasını koysun bu uğurda gitmesi gereken kelle varsa benim kellem hazır
 
Son düzenleme:
.................bu meslek bu kadar önemlidir,peki bunun bilincinde olan işverenlerin sayısı ne dir .........
Bence de çok önemli.
Sadece alıntıladığım bu nokta hk.
Sn.Kevork beyin iletisinden yola çıkarak düşüncem,sizde bu işin doktoru sunuz,mesleğinizle ilgili olarak,mevcut görevlerinize ilave,tabiri caizse işyeri/işletmenin(hastanın)mevcut durumu,hastalık ve hastalık öncesi koruma tedbirlerini alabilir,öneriler sunabilir,ileriye dönük öngörülerde bulunabilir(belki başkaca sayamayacağım pek çok konuda katkı sunabilir)siniz,lakin Sn.tanca nın dediği gibi mesleğinizin önem ve kıymetini bilen işveren sayısı belki yok denecek kadar az desem,sanırım abartmış olmam.(bu düşüncelerim ayrıca İ.Kaynakları içinde geçerli)
 
kariyer net iş ilanı sanırım mesleğimizin durumu hakkında bilgi veriyor ;

İlan Detayı

​................

Sayın Muhasebe Uzman Adayı,
1- Muhasebe , Mali müşavir yardımcılığı,
2- Yönetim Danışmanlığı ( Erp, Muhasebe - Finans eğitim danışmanlığı, Süreç danışmanlığı.. ),
3- Web Tasarımı.
Muhasebe Portföyü oluşturma konularında çalışma yapacak,
Maddelerdeki her hangi bir konuda ihtiyaç halinde bilgi ve eğitimverilecek olup
bu konuda kendine güvenen çalışmaarkadaşları aranıyor.
Mali Müşavirlik ofisimizde Luca muhasebe programıkullanılacak olup bu programı
bilmeyenler içinde eğitim desteği her Cumartesi ofisimizdediğer konularla birlikte ücretsiz verilecektir.
Kazancınız ise 3 maddede geçen konulara istinaden eğitim sonrası oluşturulacak
portföyünüz üzerinden ay ay % 60 - 40 - 20 şeklinde prim sistemine göre aylık olarak ödenecektir.
Tecrübeli-Tecrübesiz Dürüst, Muhasebeye gönül vermiş, Hedefi Yüksek ve Çalışkan arkadaşlar tercih sebebidir.
Görüşmek dileğiyle.. Şimdiden bol şanslar dilerim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst