Mükellef Bilgileri Bildirimi | VUK 413.Sayılı Tebliğ | Yeni

Ynt: Mükellef Bilgileri Bildirimi | VUK 413.Sayılı Tebliğ | Yeni

kalisper_a ' Alıntı:
ZİNDAN ' Alıntı:
11.05.2012 tarihinde açılışı yapılan bir şirket için bildirimde bulunmak gerekir mi?

01.04.2012 Tarihinden itibaren faal olanlar diyor.Dolayısıyla 11.05.2012 tarihinde açılışı yapılan şirket faal olmuş oluyor bildirimde bulunacaksınız.

3.1. Bu tebliğin konusunu teşkil eden Mükellef Bilgileri Bildirimini, bildirim verme süresinin başladığı gün olan 1 Nisan tarihi itibariyle faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dahil) tüm;
a.Kurumlar vergisi,
b.Ticari kazanç, zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi
mükellefleri vermek zorundadır.

Tebliğin 3.1. bölümünde "bildirim verme süresinin başladığı gün olan 1 Nisan tarihi itibariyle faal olan" diyor.
Benim anladığım verilmemesi şeklinde, emin olmak için sormuştum ama şimdi iyice aklım karıştı.
???

Selamlar MART ayı işci sayısını girerken, mart sonu itibariyle işten cıkanları düsüp mü yazıyorsunuz yoksa toplama dahil ediyor musunuz cıkanları da ?

ZİNDAN ' Alıntı:
kalisper_a ' Alıntı:
ZİNDAN ' Alıntı:
11.05.2012 tarihinde açılışı yapılan bir şirket için bildirimde bulunmak gerekir mi?

01.04.2012 Tarihinden itibaren faal olanlar diyor.Dolayısıyla 11.05.2012 tarihinde açılışı yapılan şirket faal olmuş oluyor bildirimde bulunacaksınız.

3.1. Bu tebliğin konusunu teşkil eden Mükellef Bilgileri Bildirimini, bildirim verme süresinin başladığı gün olan 1 Nisan tarihi itibariyle faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dahil) tüm;
a.Kurumlar vergisi,
b.Ticari kazanç, zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi
mükellefleri vermek zorundadır.

Tebliğin 3.1. bölümünde "bildirim verme süresinin başladığı gün olan 1 Nisan tarihi itibariyle faal olan" diyor.
Benim anladığım verilmemesi şeklinde, emin olmak için sormuştum ama şimdi iyice aklım karıştı.
???

Şimdi Tebliğde 1 Nisan Tarihi İitbari İle Faal Olan Diyor;Yani Diyelimki Mükellef 15.04.2012 Tarihinde Kapattı ozaman Bildirmeyecez.Ama 15.04.2012 tarihinde açtıysa bildirmeliyiz çünkü 1 Nisan tarihi itibari ile faal olmuş oluyor...

FATİH PESEN ' Alıntı:
Selamlar MART ayı işci sayısını girerken, mart sonu itibariyle işten cıkanları düsüp mü yazıyorsunuz yoksa toplama dahil ediyor musunuz cıkanları da ?

çıkanlarıda dahil ediyoruz.

melissa78 ' Alıntı:
çok teşekkür ederim tahsin bey :)

birşey daha başıma geldi ama onu çözemedim. Adres sorgulamada Bir kooperatifin adına kayıtlı olarak adres çıktı. Onu seçtim. Yani direk X Konut yapı kooperatifi diye görünüyor. Onu seçtiğimde 2 tane dış kapı no çıktı. İkisindede kooperatifin ismi yazılı, herhangi birisini seçtiğimde ise, alttaki sayfada 4 tane ayrı kapıcı daire girişi çıktı ve hepsindede sıralı olarak adres numaraları mevcut.. Bunlardan bir tanesini sisteme giricem sanırım başka yapabileceğim bişiy yok gibi:(

Bencede bir tanesini girmeniz yeterlidir.
Sonuçta adres,komple kooperatife ait.

Sn. Zindan birde bu yoruma bakın.

AYSE ' Alıntı:
Tebliğde ki ifadeden anlaşıldığı üzere çelişki normal.

İşletme 1 Nisan da faal miydi. Hayır. O zaman verilmeyecek.

Ancak; ben şu şekilde yorumluyorum 1 Nisan ve sonrası faal olanlar için bildirim yapılacak. O zaman verilecek.

FATİH PESEN ' Alıntı:

Mart Ayında APHB bildirimde bulunduğun toplam işçi sayısı dikkate alınır.

AYSE ' Alıntı:

AYSE ' Alıntı:

Ancak; ben şu şekilde yorumluyorum 1 Nisan ve sonrası faal olanlar için bildirim yapılacak. O zaman verilecek.

Selamlar
1 nisan itibariyle faal olanlar verecek,diyorsa 2 nisan ve sonrasında açan firmalar bildirim yapmayacaktır.Ben bu şekilde yorumluyorum.

twolf ' Alıntı:
AYSE ' Alıntı:

AYSE ' Alıntı:

Selamlar
1 nisan itibariyle faal olanlar verecek,diyorsa 2 nisan ve sonrasında açan firmalar bildirim yapmayacaktır.Ben bu şekilde yorumluyorum.

2 Nisan Tarihinde Açan 1 Nisan İtibariyle Faal Olmuyormu?:)

2 nisan da açan firma 1 nisanda faalmidir sizce?
"1 nisan ve sonrasında faal olanlar demiyor ki"
1 nisan itibariyle faal ne demektir.
1 nisanda kim açıksa o verecek demektir. :)

twolf ' Alıntı:
2 nisan da açan firma 1 nisanda faalmidir sizce?
"1 nisan ve sonrasında faal olanlar demiyor ki"
1 nisan itibariyle faal ne demektir.
1 nisanda kim açıksa o verecek demektir. :)

2 Nisan da açan Firma 1 Nisan İtibariyle Faaldir Evet...
1 Nisan (İtibariyle) Bunun Anlamı (Sonra) Demek.Yani 1 Nisan ve Sonrası Faal Olanlar...

Merhaba ;

3.1.Bu tebliğin konusunu teşkil eden Mükellef Bilgileri Bildirimini, bildirim verme süresinin başladığı gün olan 1 Nisan tarihi itibariyle faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dahil) tüm;

Gerçekten bu cümleyi yazan arkadaşı tebrik etmek gerekir.

Ne tarafa çekersen çekkkk. Ben de Sn kalisper gibi düşünüyorum.

Peki,siz bilirsiniz.
Yalnız tebliğin 1 nisandan önce çıktığını ve 1 nisan itibariyle yapılacağıı düşünürseniz,benim mantığım 1 nisandan sonraki firmaların bildirime dahil edilmeyeceği yönündedir.
Saygılar

işyeri sgk numarasını girin diyor ama işçi çalıştırmaya ara verildi ocak-2012 döneminde..
şuanda işçi çalışmıyor
bu sgk numarası işçi çalışmadığı halde mevcut olmasına rağmen bildirim yapayım mı?

Esma Atasoy ' Alıntı:
işyeri sgk numarasını girin diyor ama işçi çalıştırmaya ara verildi ocak-2012 döneminde..
şuanda işçi çalışmıyor
bu sgk numarası işçi çalışmadığı halde mevcut olmasına rağmen bildirim yapayım mı?

Yapınız,Sonuçta dosya kapanmasa da bir sgk numaranız mevcut.

"itibari ile" kelimesi o tarihe kadar anlamını taşıdığını düşünüyorum.Bu durumdada 01.Nisana kadar açık olan bildirilir, açık olmayan bildirilmez anlamı çıkıyor.
Ama yine de işi sağlama alıp bildirmek gerekir belkide. :)
Son güne bırakalım bakalım bunu.
Teşekkürler.

twolf ' Alıntı:
Esma Atasoy ' Alıntı:
şuanda işçi çalışmıyor

çok teşekkür ederim.

yalnız sgk işyeri numarası tahakkukta 23 haneli, sistemde 26 haneli olmalı diyor ??? ???

Kişisel Görüşüm,İtibariyle şu andan başlayarak devam etme anlamı kattığı...

Esma Atasoy ' Alıntı:
twolf ' Alıntı:
Esma Atasoy ' Alıntı:
şuanda işçi çalışmıyor

çok teşekkür ederim.

yalnız sgk işyeri numarası tahakkukta 23 haneli, sistemde 26 haneli olmalı diyor ??? ???

Aradaki 3 hane taşeron numarasıdır.Siz 3 tane sıfır ekleyin.