smmmmls ' Alıntı:evet merak edenler için işte denetim sınavında çıkan sorular:
1. İşletmelerin mali tablolarının denetiminin bağımsız denetçiler tarafından yapılmasının nedenlerini açıklayınız.
2. Müşteri işletmenin ilişkili olduğu kişi ve kuruluşlar kimlerdir? Hangi durumlarda bu kişilere yapılan işlemlerde yolsuzluk bulunduğu kabul edilir?
3. Denetçinin müşteri işletmenin muhasebe sistemi hakkında bilgi edinmesi hangi amaçların gerçekleştirilmesi sağlanır? Bilgi edinmede hangi prosedürler izlenir?
4. Denetçinin olumlu görüş bildirmesini engelleyen durumları, bu durumlarda raporun hangi görüş bildirilerek düzenlenmesi gerektiğini de belirterek açıklayınız.
bu sorulara ne kolay diyebiliyorum ne de zor..sadece ilginç..
cevapları paylaşırsanız sevinirizz çünkü kırıtık kağıt verenlerin sayısı çok gibi geliyor bu derstenBağımsızDenetçi ' Alıntı:Arkadaşım doğru söylüyorsun. Sınava herkez zor dedi, ama ben işim icabı bana kolay geldiğini söylüyorum. İlgili kişi ve yolsuzlukta yazmanız gereken belli şeylerdi zaten anlaşılmayacak bişey yoktu soruda...
BağımsızDenetçi ' Alıntı:Arkadaşlar SPK mevzuatına göre sadece 1.sorunun cevabı 2 ile 2,5 sayfa arasında sürüyor. Benim en kolay geçen sınavdı basitti bence , 2.soruda yolsuzlukta örtülü sermaye transfer fiyat. bilanço peçelemesini yazmalısınız. Vakit olsaydın bu sınavda en az 8-10 sayfa cevap yazabilirdim. Bakalım 2 ay sonra kağıtları kimin, nasıl birinin okuduğunu öğreneceğim
spiderden ' Alıntı:bağımsız denetçi işin icabı sana kolay gelebilir ama adamlar konu ile tam örtüşmeyen tek cümle gördüklerinde bütün soruyu iptal ediyorlar yani hiç yorum katmadan teknik cümleyi yazmak gerekiyor, yorum kattığın zaman o soruyu unut.