atellia ' Alıntı:Aynen senin yaptığın gibi brüt ücreti 30.000 Tl üzerinden hesaplayacağız. Ercan Beyazıtlı'nın kitabında birebir sadece rakamları değiştirilmiş aynı soru var.
fıstık ' Alıntı:Dönemiçi ve envanter işlemlerinden 19 doğrum var bilanço ve gelir tablosunu yaptım. sizce geçermiyim. Tahvil faiz tahakkukunu yapamadığımdan 8800 tl zarar buldum. Faiz hesaplaması yapmadığımdan kapanış kayıtlarını yalnış olarak değerlendirdim.Geçmek istiyorum.Sizce ne olur.50 alır mıyım?
[/qu
sınırdasın sanırımşaka şaka geçersin yaa
T leri sona bırakıp önce yevmiye kayıtlarını yapıyoruz. Orada çıkan hesaplara göre kebir hesabı açıp rakamları T lere yazıyoruz.ceveevezvea ' Alıntı:şu T leri sıralı olarak nasıl yapıyorsunuz çok merak ediyorum.hangi hesapların kullanılacağını nerden biliosunuz birkaç T yi boş bırakıp öylemi devam ediosunuz zaten kağıttaki T ler yetmedi yansıtmalara başlarken hepsi bitmişti T lerin
gerçekten sıralı yapmanın formülü nedir biri anlatırsa sevineceğim
stajer34 ' Alıntı:bu puanlamayı bende merak ediyorum 21 yevmiyede 17 doğrum var ama 4 yanlıştan dolayı yansıtmalarda şaştı doğal olarak kar zarar tutmadı, e bu yanlış yansıtmalara puan vermezler o zaman dimi? bakalım inş. geçeriz
bende faizi 45000 ve iadeiy 153 hesaba attım alırken maliyete giriyorda nakliye iadede neden grimesin bence 153 kullanmak daha doğru olur mal satmıyoruz ki pazarlamaya atalım satılanı geri alıyoruz tıpkı yeni bir mal almış gibi düşünürüm ben bu sorudasserpil ' Alıntı:satıştan iade sorusunda iade edilen mallar için nakliye bedeli ödenmiştir diyor.
Ben bu nakliye bedelini o malın maliyetini artırıcı bir unsur olrak düşündüm ve 153-ticari mallar hesabını kullandım. deha ya göre 760-hesap kullanmış. sizler ne yaptınız
bende 281 e attım çünkü soruda vade sonuda tahsil edilecek faiz diyorısırgan ' Alıntı:Sanmıyorum ki faizi yıllık hesaplamayla veya 3 yıllık hesaplamadan puan kırılsın. Bence o soruda önemli olan faizin uzun vadeli olmasıydı. Deha 181'e atmış ancak bana göre 281 olmalıydı. Puan kırılırsa bu mevzudan kırılır.
yasinsayar ' Alıntı:yakıt alımı sorusunda 770 e vermiyecekmiyiz, envanterinde de yarısı kullanılmamıştır deniyor buyüzden kullanılmayan kısmını da 770 den 180 e çeviriyoruz diye düşünüyorum
raven ' Alıntı:stajer34 ' Alıntı:bu puanlamayı bende merak ediyorum 21 yevmiyede 17 doğrum var ama 4 yanlıştan dolayı yansıtmalarda şaştı doğal olarak kar zarar tutmadı, e bu yanlış yansıtmalara puan vermezler o zaman dimi? bakalım inş. geçeriz
Ben senin sınavdan geçeceğini düşünüyorum. Sonuçta 1-2 yanlış yapanında yansıtması karı zararı farklı olacak. Senin dediğine göre yansıtmaların doğru kabul edilmesi için bütün yevmiyelerin doğru olması gerekir.
E o zaman kimse yansıtmalardan falan puan alamaz. Bence gidişata göre puan veriliyor. Eski dönemlerde hatırlarsan finansaldan herkesin not durumu çok iyiydi. 4-5 yanlışım var diyenlerin 70 aldığını biliyorum. 21 tane yevmiye maddesinden 4 yanlış bence çok iyi. Ve emin ol arkadaşım geçeceksin.![]()
oztemiz80 ' Alıntı:yasinsayar ' Alıntı:yakıt alımı sorusunda 770 e vermiyecekmiyiz, envanterinde de yarısı kullanılmamıştır deniyor buyüzden kullanılmayan kısmını da 770 den 180 e çeviriyoruz diye düşünüyorum
Ben de sizin dediğiniz gibi yaptım. Deha da tam tersini yapmış önce 180 sonra 770
esperado ' Alıntı:arkadaşlar ben ücret tahakkukunda soruda işveren payını göremeyince alttaki soruyu okudum ve orda yazdığını gördüm iki soruyu birleştirerek yaptım yani brüt ücret olarak 30.000 yazdım sizce bu kabul edilir mi yoksa ayrı soru olduğu için ayrı mı yazmak gerekirdi eğer bu şekilde doğru kabul edilirse 2 tane yanlış sorum var demektir