Mükellef Bilgileri Bildirimi | VUK 413.Sayılı Tebliğ | Yeni

Ynt: Mükellef Bilgileri Bildirimi | VUK 413.Sayılı Tebliğ | Yeni

Tarih 28/05/2012
Sayı VUK - 53 / 2012- 3 / Mükellef Bilgileri Bildirimi - 01
Kapsam
T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı

VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ / 53

Konusu:
31.05.2012 tarihine kadar verilmesi gereken Mükellef Bilgileri Bildiriminin verilme süresinin uzatılmasına dair açıklama.

Tarihi:
28.05.2012

Sayısı :
VUK - 53 / 2012- 3 / Mükellef Bilgileri Bildirimi - 01

İlgili maddeler:
213 Sayılı VUK Mükerrer 28 ve Mükerrer 257'nci maddesi.

1- Giriş:

413 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği uyarınca alınan Mükellef Bilgileri Bildiriminin verilme süresinin uzatılması bu sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.

2- Bildirim formlarının verilme süresinin uzatılması:

Bilindiği üzere, 413 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde; bildirim verme süresinin başladığı gün olan 1 Nisan tarihi itibariyle faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dâhil) tüm kurumlar vergisi mükellefleri ile kazancı basit usulde tespit edilenler hariç ticari kazanç, zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi mükelleflerince merkez ve her bir şube için ayrı ayrı verilmesi zorunlu olan bildirimin 31 Mayıs günü akşamı saat 24:00'e kadar sistem üzerinden onaylamak suretiyle verilebileceği açıklanmıştı.

Ancak, yoğun iş yükü nedeniyle meslek odaları, meslek mensupları ve mükelleflerin taleplerinin değerlendirilmesi sonucunda; Vergi Usul Kanununun mükerrer 28 inci maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye istinaden, 31 Mayıs 2012 tarihine kadar verilmesi gereken 2011 dönemine ilişkin Mükellef Bilgileri Bildiriminin verilme süresi 29.06.2012 günü saat 24:00'e kadar uzatılmıştır.

3- Sonuç:

Buna göre, 2011 dönemine ilişkin Mükellef Bilgileri Bildirimi 29.06.2012 günü saat 24:00'e kadar verilebilecektir.

Duyurulur.

Mehmet ŞİMŞEK

Maliye Bakanı

Böyle şeyler yüzünden uzata uzata, uzata uzata ömrümüz bitiyor, şubattan beri rahat bir nefes alamadık.. her sene aynı şey.. yılın ortası geldi, ömrümüz bitiyor bu iş yüzünden..

herkes rahatça çayını kahvesini iş çıkışı bir yerde yudumlarken, biz meslek mensupları hiçbişeye vaktimiz olmuyor bu bildirim işleri yüzünden, hep akılda ertesi günkü, ondan sonraki günkü işler, planlama yapıyosun hooop bişey çıkıyor haydi işini gücünü bırak ona yoğunlaş v.s, vs.

bu gibi şeyleri uzatmak da çözüm değil, eninde sonunda başına geliyor ama böyle de olmaz yani. Hakikaten olmaz. Yılın ortası gelmiş, şubat ile haziran arasını, sıralı vagonlara benzetiyorum.. Her sene aynı şey.

başka bir ilde fabrikamız var ancak şube tescili yapılmadı vergi dairesi yok merkezden bildiriliyor bu durumda şube olarak bildriemeye gerek var mı merkezin sgk sına ekleyeceğim bir sorun olur mu.

Olur tabi, arşivler-depolar-aktarma merkezleri bile ayrı şube olarak bildiriliyor ki, burada koskoca fabrika var, mutlaka ayrı olarak bildirilmeli.

bu sirkülerin tarihi 28.05.2012, ama neden 30.05.2012 de yayımlanıyor.

Esma Atasoy ' Alıntı:
Böyle şeyler yüzünden uzata uzata, uzata uzata ömrümüz bitiyor, şubattan beri rahat bir nefes alamadık.. her sene aynı şey.. yılın ortası geldi, ömrümüz bitiyor bu iş yüzünden..

herkes rahatça çayını kahvesini iş çıkışı bir yerde yudumlarken, biz meslek mensupları hiçbişeye vaktimiz olmuyor bu bildirim işleri yüzünden, hep akılda ertesi günkü, ondan sonraki günkü işler, planlama yapıyosun hooop bişey çıkıyor haydi işini gücünü bırak ona yoğunlaş v.s, vs.

bu gibi şeyleri uzatmak da çözüm değil, eninde sonunda başına geliyor ama böyle de olmaz yani. Hakikaten olmaz. Yılın ortası gelmiş, şubat ile haziran arasını, sıralı vagonlara benzetiyorum.. Her sene aynı şey.
Size katılmamak mümkün değil yani.. :( :(

Esma Atasoy ' Alıntı:

tamamen hislerimizin tercümanı olmuş ifadeler olup altına imzamı atıyorum. mesleki isyanlarımız hala kendi bünyemizde bomba olup patlıyor ve zararını biz çekiyoruz. bunu birleştirip doğru kanala akıtabilirsek bu angarya bombardımanına belki göğüs gerebiliriz.inanılmaz bir sessizlik hakim meslek camiamızda.

Belediyeler tarafından yapılan adres değişikliği için, öncelik ve özellikle firmalar için yazı göndersinler. O kadar vergi ödeniyor.

Selamlar, Mükellef 2011 yılında işyerini kapattı, 2012 yılı 1 mayısda baska bir faaliyet alanında farklı bir adresde yeniden işe basladı, formu doldururken 2011 yılı GAYRİSAFİ HASILAT bilgisini eski faaliyet konusu ve hasılatıyla forma yazmak mı gerekir yoksa bos mu bırakmak gerekir ?

Boş bırakmalısınız. 2012 açılış olunca 2011 hasılatı olmamalı.

Merhaba ;

Başka bir bilgi ararken bir meslekdaşın sayfasında gördüğüm yazıdan alıntıdır.( Uzatmadan önce yazılmış )

Özellikle şifre bölümüne dikkatinizi çekerim. Bu şifre konusunun bence derhal çözüme kavuşturulması gerekir diye düşünüyorum.

Bir eleştiride ben yapayım. Büroda çalışan personel müşteri bildirimi forumlarını GİB internet sitesine girişte tek şifre kabul etmektedir. Personel oturmakta diğer kişinin işleminin bitmesini beklemektedir. Bir büroda ne kadar personel çalışıyorsa her büroya o kadar şifre tahsis edilmelidir. Bu artık mecburi hale gelmiştir. Muhasebecilere devamlı angarya yükleyeceğinize, birazda kendi sisteminizi gözden geçirmeniz gerekir. Ne demek tek şifre kaçıncı asırdayız. Hem 31 Mayıs 2012 son gün diyorsun hemde tek şifreyle idare edin diyorsun. Nasıl yetiştirecez bu büyük sorunu bir an önce halletmeniz gerekir diye düşünüyorum. Mükellef bilgileri bildirim formunu alıyorsun, Muhtasar beyannamelere bir sürü gereksiz bilgileri istemenizdeki amaç nedir? Nasılsa muhasebeci kölelerimiz var diyemi düşünüyorsunuz. Muhasebecilere bu tür angaryalarınızı bedava yaptırırken muhasebecilere bu özel angaryalarınızı yaptırmak için ücret ödemeyi ne zaman düşüneceksiniz. Muhasebeciler kamu personelimi? ...........................

AYSE ' Alıntı:
Boş bırakmalısınız. 2012 açılış olunca 2011 hasılatı olmamalı.
Yanıt icin tesekkürler, bende öyle dusundum ama emin olamadım.

muhasebe ' Alıntı:
Merhaba ;

Başka bir bilgi ararken bir meslekdaşın sayfasında gördüğüm yazıdan alıntıdır.( Uzatmadan önce yazılmış )

Özellikle şifre bölümüne dikkatinizi çekerim. Bu şifre konusunun bence derhal çözüme kavuşturulması gerekir diye düşünüyorum.

Bir eleştiride ben yapayım. Büroda çalışan personel müşteri bildirimi forumlarını GİB internet sitesine girişte tek şifre kabul etmektedir. Personel oturmakta diğer kişinin işleminin bitmesini beklemektedir. Bir büroda ne kadar personel çalışıyorsa her büroya o kadar şifre tahsis edilmelidir. Bu artık mecburi hale gelmiştir. Muhasebecilere devamlı angarya yükleyeceğinize, birazda kendi sisteminizi gözden geçirmeniz gerekir. Ne demek tek şifre kaçıncı asırdayız. Hem 31 Mayıs 2012 son gün diyorsun hemde tek şifreyle idare edin diyorsun. Nasıl yetiştirecez bu büyük sorunu bir an önce halletmeniz gerekir diye düşünüyorum. Mükellef bilgileri bildirim formunu alıyorsun, Muhtasar beyannamelere bir sürü gereksiz bilgileri istemenizdeki amaç nedir? Nasılsa muhasebeci kölelerimiz var diyemi düşünüyorsunuz. Muhasebecilere bu tür angaryalarınızı bedava yaptırırken muhasebecilere bu özel angaryalarınızı yaptırmak için ücret ödemeyi ne zaman düşüneceksiniz. Muhasebeciler kamu personelimi? ...........................

Çok yerinde bir eleştiri...

İsmmm Odası yaptığı duyuruda, Maliye Bakanını bildirimleri uzatması için daha ne beklediğini söyleyerek artistlik yapacağına, bu bildirimlerin verilmesi işini kabul etmemek için diklense, daha mantıklı olur.İş işten geçmiş iş bitmiş, yazı yazsan ne olur, uzattırsan ne olur.Hedef yanlış ... mantık yanlış...

ZİNDAN ' Alıntı:
İsmmm Odası yaptığı duyuruda, Maliye Bakanını bildirimleri uzatması için daha ne beklediğini söyleyerek artistlik yapacağına, bu bildirimlerin verilmesi işini kabul etmemek için diklense, daha mantıklı olur.İş işten geçmiş iş bitmiş, yazı yazsan ne olur, uzattırsan ne olur.Hedef yanlış ... mantık yanlış...

her zamanki gibi son gün uzatma açıklaması.. önce telaş, yorucu günler ve yalvarışları yaşa, günler burnundan gelsin sonrada uzattık bilmem hangi güne..

çoğu kişi bu bildirimleri bitirdi artık, ne yapicaz şimdi

29 Mayısta mükellef bilgileri bildirimini son güne bırakmamak için gece geç saatlere kadar çalıştım. ertesi gün yani 30 unda da erken gelerek yine oturdum bilgisayarın başına her halde uzatılmayacak diye düşündüm hatta uzatılmayacağına dair bir açıklamada okudum. yani yetiştirmek için çok yoruldum. ve çoğunuda gönderdim. 30 unda saat 10 da uzatıldığı açıklandı. resmen dalga geçiyorlar bizimle ne zaman biri buna dur diyecek. Bu gidişte SMMM açılımı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir değil; Sigortanın Maliyenin Maaşsız Memuru olarak değiştirilecek.

Azminize hayran kalmamak mümkün değil

Günaydın
1. Brüt satışların toplamında ticari mal satışları ve diğer gelirler rakamlarıda var, faaliyet karşılığını yazarken hepsini esas faaliyet konusuna yazmanın bir sakıncası varmı,
Mesela firmanın esas faaliyet konusu kumaş örme, ticari mal olarakta dış giyim alıp satıyor, diğer gelirlerindede reklemasyon,ssk teşviği gibi gelirler var, bunların hepsini kumaş örme faaliyeti olarak yazabilirmiyim, ,
2. Gelir tablosundaki brüt satış rakamı ile faaliyet satışları toplamı tutmalımı