2013 Defter Tasdikler Ve Genel Kurul Müzakere Defteri

meduzam

Katkı Sunan Üye
Üyelik
17 Kas 2005
Mesajlar
457
Konum
ankara
GENEL kurul müzakere defteri nasıl bir defter a4 sürekli form olabilir mi yoksa karar defteri gibi mi..

bu arada önceden tasdkil karar defteri ve ortaklar pay defeteri bitmedi onlar tekrar yeni alınıp mı tasdiklenecek yoksa eski defter tekrar mı tasdiklenecek anlamadım..
 
Sayın medzuam bahsettiğiniz genel kurul toplantı ve müzakere defterinin yapısıyla ilgili net bir durum yok. Şahsi görüşüm A4 olarak tasdikini yaptırmanız. Karar defteri ve ortaklar pay defterlerinizi yeterli yaprakları bulunmak kaydıyla yeni dönem açılış tasdiki yaptırmaksızın kullanabilirsiniz.
 
A) TİCARİ İŞLETMELERDE 2013 YILI İÇİN TASDİK EDİLMESİ ZORUNLU TİCARİ DEFTERLER
a) Ticaret Şirketleri (Anonim ve Limited Şirketler)
1- Yevmiye Defteri
2- Defteri Kebir
3- Envanter Defteri
4- Pay Defteri *
5- Yönetim Kurulu Karar Defteri(Ltd. Şirketler için, Müdürler Kurulu Karar Defteri)
6- Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri
*Halen kullanılmakta olan Pay Defterinin yeterli yaprağı bulunması halinde 2013 yılı için açılış tasdiki yapılmadan kullanılabilir.

Bu bilgiyi istanbul smmmo sitesinden aldım. Burada 2013 yılında tasdiki zorunlu defterler diyor. yevmiye, kebir, envanterden hariç diğer defterlerden bahsedelim. Elimizde karar defteri, pay defteri yada müzakere defteri olsa da 2013 yılı için yeni defter alıp tasdik ettirmek mi gerek?

İyi çalışmalar.
 
Pay defteri hariç, evet.Yeniden yaptırmak gerekiyor.Karar defterini her sene tekrar tekrar yaptırmak da çok ilginç.Takibi açısından sıkıntılı olacak.Bürolarımız karar defterlerinden geçilmeyecek yıllar içerisinde.
 
Sayın zindan cevabınız için teşekkür ederim. Gerçekten haklısınız. Sayfalarının çoğu boş olarak tutulan hatta sadece noter tasdikleriyle dolu nice defterler olacak.
 
Sayın medzuam bahsettiğiniz genel kurul toplantı ve müzakere defterinin yapısıyla ilgili net bir durum yok. Şahsi görüşüm A4 olarak tasdikini yaptırmanız. Karar defteri ve ortaklar pay defterlerinizi yeterli yaprakları bulunmak kaydıyla yeni dönem açılış tasdiki yaptırmaksızın kullanabilirsiniz.

Bu konu hakkında daha önce yazmış olduğum mesajda karar defterinin yeterli yaprakları bulunması kaydıyla açılış tasdikinin yaptırılmaksızın kullanılabilineceği kısmının hatalı olduğunu belirtir değerli üyelerden hatamdan dolayı özür dilerim.
 
Yalnız hatırlayacağınız üzere geçmiş yıllarda karar defterlerinin her yıl yeniden tasdikleneceği veya ara tastik(devam) yapılması gerektiğine dair söylenti çıkmıştı.Birkaç firmaya ait de bu defterler yeniden veya ara tasdik yapılmak suretiyle tasdiklenmişti.
Sonrasında yine bir tebliğ çıkarıp yeniden tasdiğe gerek olmadığını defter dolana kadar aynı tasdikle devam edilebileceğini açıkladılar.
Şimdi de aynı sürprizi yaşamayalım.Boşuna yeni defter tasdik ettirmeyelim.!!
 
Siciller için alacağımız kararları, "Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defterine" yazacağız yani?
Tek müdürlü işyerlerinde "Müdürler Kurulu Karar Defteri" ne gerek yok diyor?
Eski ortaklar Kurulu Karar defterini, GKTMD olarak kullanabilirsiniz diyor?

Bursa Smmm Odası yeni açılımlar getirdi şimdi? Buyrun buradan yakın :)
 
Merhaba ;

Noterlerin SMMM defter bilgi giriş bölümünde " Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri " yer almıyor.

Alınan bilgiye göre "diğer" seçilip defter ismi tarafımızca yazılacakmış.Paylaşmak istedim.
 
TTK.nun 64.maddesi sadece yevmiye defteri ile yönetim kurulu karar defterinin kapanış onayı yapılmasını, bu onayında izleyen faaliyet döneminin üçüncü ayının (mart) sonuna kadar kapanış onayının yaptırılması gerektiğini belirtmiştir. Bu hükümden yola çıkarak yönetim kurulu karar defterinin her yıl aralık ayında yeniden açılış onayının yaptırılması, mevcut defterinde kapanış onayının yaptırılması gerektiğini düşünüyorum.
 
Hazırlamış olduğum bu tablo sanırım arkadaşların işini görecektir. Saygılar

DEFTERİN NEVİYENİ DÖNEM AÇILIŞ TASDİKİKAPANIŞ TASDİKİ
YevmiyeEn Geç 31 / Aralık / 2012*31 / Mart / 2014*
Defter-i KebirEn Geç 31 / Aralık / 2012*Yaptırılmayacak
EnvanterEn Geç 31 / Aralık / 2012*Yaptırılmayacak
Yönetim Kurulu Karar DefteriEn Geç 31 / Aralık / 2012*31 / Mart / 2014*
Pay Defteri2013 Yılı İçin : 31/Aralık/2012 - İlerleyen yıllar için Sayfa Sayısının Yeterlilik Durumuna göreYaptırılmayacak
Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri2013 Yılı İçin : 31/Aralık/2012 - İlerleyen yıllar için Sayfa Sayısının Yeterlilik Durumuna göreYaptırılmayacak
* Hesap Döneminin Bir Takvim Yılı Olduğu Varsayılarak 2013 Yılı İçin Hazırlanmıştır.
 
İsmmmo' nun hazırladığı TABLO.
Ayrıca defter tastikleri ile ilgili bilgilendirme SAYFASI.Sürekli güncelleniyor, buda trajikomik birşey aslında.
 
Arkadaşlar Yönetim kurulu karar defteri zaten a.ş. lerde var idi A.ş. hükümlerine tabii olan ldt.şitketleride bu müdürler kurulu defteri kullandı ve kullanmaya devam ediyorlar. Kendi görüşüme göre limited müdürü tek de olsa bu defterin tasdik edilmesi yönünde. Çünkü A.Ş. de tek yönetim kurulu da olsa karar defteri var o zaman limited için değişen nedir???
 
Siciller için alacağımız kararları, "Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defterine" yazacağız yani?
Tek müdürlü işyerlerinde "Müdürler Kurulu Karar Defteri" ne gerek yok diyor?
Eski ortaklar Kurulu Karar defterini, GKTMD olarak kullanabilirsiniz diyor?

Bursa Smmm Odası yeni açılımlar getirdi şimdi? Buyrun buradan yakın :)

Nedir bu hal üstadlar,şu karar defteri olayı bi hayli hengameli hale gelmeye basladı..odanın konyla alakalı ve özellikle ltdlerin defterleri hususunda yayınladığı özel bir http://archive.ismmmo.org.tr/docs/duyuru/Limited_sirketlerin_tutmaları_gereken_defterler.pdf açıklama olmasına ragmen..şahsen net bir çıkarım yapamadım..biz mükellefin karar defteri olmasına ragmen yeni karar defteri tastikletmek zorundamıyız..mı oluyor şimdi bu.. ???

Ayrıca birden fazla müdürü olmayan ltd şti'nin ''müdürler kurulu karar defteri''çıkarması mevzuu da ayrı bir beis..!
 
Son düzenleme:
1-)yıl içinde müdür sayısı 2 ye çıkınca sorun olmazmı ? Müdürler Kurulu karar defteri onaylatmalıyız.. bence. 2-)Genel kurul toplantı ve müzakere defteri ise eski elimizdeki Karar defteri yerine geçer. demek istemiş İSSMMMO . sizce ?
 
Arkadaşlar ben şahsen istanbul ve bursa odalarının neye göre yorum yaptıklarını anlamış değilim TTK madde 64 hangi defterlerin tasdik edilmesi gerektiğini yazmış. Biz niye yorum yapıyoruz. Müdürler Kurulu Karar Defteri denen şey hangi kanunda yazıyor. TTK da böyle bir defteri ben görmedim.
 
Üst