2016 Asgari Ücret Soru

Kanun maddesinden nasıl Ocak ayında ödenecek primden mahsubun Mart ayında yapılacağı kanaati oluşmuş ve duyuru bu şekilde yapılmış.

Madde metninden bu yorumu çıkarabilen var mı? ben mi göremiyorum ?

Anılan madde uyarınca verilecek destek tutarı takip eden ayda tahakkuk edecek prim borçlarına mahsup edileceğinden

ifade edilmiş duyuruda.

Kanun hükmünden Ocak ayı bildirgesine ilişkin Ocak ayı ödemesi için (Şubat sonuna kadar ödenecek olan ) mahsup talep etmeme hakkı olmadığı yönünde bir sonuç göremiyorum.

Ocak ayı bildirgesini ver, Şubat sonuna kadar öde, Mart ta vereceğin Şubat bildirgesinde Ocak ta hak ettiğin tutarı mahsup edeceğiz şeklinde bir duyuru.

Kanunda böyle bir düzenleme net şekilde yazmıyor.

Ki kanun düzenleyici kurumlara da mahsup süresini uzatma hakkı da vermiyor.

Saygılarımla.

GEÇİCİ MADDE 68- (1) Bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında haklarında uzun vadeli sigorta kolları hükümleri uygulanan sigortalıları çalıştıran işverenlerce;

a) 2015 yılının aynı ayına ilişkin Kuruma verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde prime esas günlük kazancı 85 TL ve altında bildirilen sigortalıların toplam prim ödeme gün sayısını geçmemek üzere, 2016 yılında cari aya ilişkin verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde bildirilen sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün sayısının,

b) 2016 yılı içinde ilk defa bu Kanun kapsamına alınan işyerlerinden bildirilen sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün sayısının,2016 yılı Ocak ila Aralık ayları/dönemleri için günlük 3,33 TL ile çarpımı sonucu bulunacak tutar, bu işverenlerin Kuruma ödeyecekleri sigorta primlerinden mahsup edilir ve bu tutar Hazinece karşılanır.

b bendindeki "bu işverenlerin Kuruma ödeyecekleri sigorta primlerinden mahsup edilir ve bu tutar Hazinece karşılanır." ifadesinden mi.
mahsup süresini uzatma yetkisi olur mu kurumun bu durumda ?

yönetmelik ile usulü belirler deniyor. mahsup etme süresi uzatabilir diye kanunun üstüne yönetmelik ile bir düzenleme yapılabilmesi bence mümkün değil.

bir mükellef dilekçe ile Kanun bana yetki vermiş, sistemin altyapısının yapılmamış olması beni ilgilendirmez diye dilekçe ile Ocak ayı tahakkuk eden SGK tutarından şu kadar mahsup etme hakkım var diye dilekçe verse işleme alınmayacak mı?

Mahsup etme hakkının bir sonraki aya ertelenmesi ne derece mümkün ?​
Son Düzenleyen YILMAZÇELİKSMMM; Bugün saat 09:46​

Evet arkadaşlar Ocak 2016 bildirgesini eskisi gibi gönderiyoruz bir değişiklik yok. Mart ayında Şubat bildirgesini yaparken hazine yardımı olacak.

Yine de biraz daha beklemekte fayda var. Kim bilir belki cari aydan mahsup şeklinde revize ederler, sonrasında ocak tahakkukunu yapanlardan mahsup dilekçesi isterler.

Sistem ocak/2015 ile ocak/2016 dönemini karşılaştıracağı için, ocak/2016 bildirgesi verildiği anda bunun yapılamayacağından yola çıkılarak bir sonraki ayda mahsup edilecektir.

SSK tahakkuk verdik de. Kdv iadeden mahsup işlemini yapsam mı yapmasam mı. Şimdi gel de çık işin içinden.

09.09.2015 Tarihinde bir dosya açtım. 1 kişi işe başladı ve 22 gün tam bildirdim.
2016 ocak-şubat-mart-nisan -mayıs-haziran-temmuz-ağustos-eylül aylarında **** 3,33TLx22=73,26 TL indirim alıcam.
Doğru mu arkadaşlar

Kanunda bir kaç bakanlığın oluru ile çıkarılacak yönetmelikten bahsettiği ve bu genelgeyi SGK tek taraflı olarak çıkardığı için bu genelge yasaya göre geçerli olmasa da açıklama getirmesi bakımından yararlı olmuş.

09.09.2015 Tarihinde bir dosya açtım. 1 kişi işe başladı ve 22 gün tam bildirdim.
2016 ocak-şubat-mart-nisan -mayıs-haziran-temmuz-ağustos-eylül aylarında **** 3,33TLx22=73,26 TL indirim alıcam.
Doğru mu arkadaşlar

Evet şu an ki duruma göre hesap bu şekilde olacak. Biraz saçma bir durum çok az bir yardım oluyor bu şekilde.

Arkadaşlar benim anlam veremediğim bir kısım da bu teşvik otomatikmen hesaplanacak mı sgk tarafından ?= Yoksa biz manuel hesaplayıp tutarı biz mi gireceğiz ?

Arkadaşlar benim anlam veremediğim bir kısım da bu teşvik otomatikmen hesaplanacak mı sgk tarafından ?= Yoksa biz manuel hesaplayıp tutarı biz mi gireceğiz ?

İşte bizde şu an onu bekliyoruz. Uygulaması nasıl olacak daha belli değil. Umarım %5 lik teşvik gibi bunuda sistem otomatik hesaplar. Yoksa çok iş çıkacak bize.

NTV kanalında SGK genel müdürü (yanlış hatırlamadı isem genel müdürdü) bizlere bu konuda hiç bir şey yapmayacağız. SGK sistemden otomatik hesaplayıp (tahakkukta göstermeyebilir) 01 ayı için 03 ay mahsup yapacak ve sonraki aylarda bu şekilde devam edecek.

Arkadaşlar, 2015 yılında tescili yapılmış ve işçi çalıştırmış işyerleri ile 2016 yılında ilk defa tescil edilen işyerleri için asg.ücret desteğinden yararlanma şartları için
- 2016 yılında ilk defa tescil edilen işyerleri için cari ay primlerinin yasal süresi içersinde ödenmesi şartı bulunuyor.
- 2015 yılında tescil yapılmış işyeri ve işçi çalıştıran için bu şart yoktur doğrumudur.?

Arkadaşlar, 2015 yılında tescili yapılmış ve işçi çalıştırmış işyerleri ile 2016 yılında ilk defa tescil edilen işyerleri için asg.ücret desteğinden yararlanma şartları için
- 2016 yılında ilk defa tescil edilen işyerleri için cari ay primlerinin yasal süresi içersinde ödenmesi şartı bulunuyor.
- 2015 yılında tescil yapılmış işyeri ve işçi çalıştıran için bu şart yoktur doğrumudur.?

Evet 2016'da her ay primleri zamanında ödemeniz gerekiyor. Eğer bir ay yasal sürede ödemezseniz o ay hazine yardımı alamıyorsunuz anladığım kadarıyla.

2015'te bazı borçları yasal süresinde değilde daha sonra ödemiş olsanızda sorun değil. Tabi tüm borçların ödenmiş olması gerekiyor yasal süresinde olmasa dahi borcunuz kalmayacak.

Yani 2015 veya daha eski dönemlerden de borcunuz olmaması gerekiyor sgkya.