YILMAZÇELİKSMMM
Katkı Sunan Üye
link eklemiştim metni ekledim sonraki mesajda
Son düzenleme:
09.09.2015 Tarihinde bir dosya açtım. 1 kişi işe başladı ve 22 gün tam bildirdim.
2016 ocak-şubat-mart-nisan -mayıs-haziran-temmuz-ağustos-eylül aylarında **** 3,33TLx22=73,26 TL indirim alıcam.
Doğru mu arkadaşlar
Arkadaşlar benim anlam veremediğim bir kısım da bu teşvik otomatikmen hesaplanacak mı sgk tarafından ?= Yoksa biz manuel hesaplayıp tutarı biz mi gireceğiz ?
İşte bizde şu an onu bekliyoruz. Uygulaması nasıl olacak daha belli değil. Umarım %5 lik teşvik gibi bunuda sistem otomatik hesaplar. Yoksa çok iş çıkacak bize.
NTV kanalında SGK genel müdürü (yanlış hatırlamadı isem genel müdürdü) bizlere bu konuda hiç bir şey yapmayacağız. SGK sistemden otomatik hesaplayıp (tahakkukta göstermeyebilir) 01 ayı için 03 ay mahsup yapacak ve sonraki aylarda bu şekilde devam edecek.
Arkadaşlar, 2015 yılında tescili yapılmış ve işçi çalıştırmış işyerleri ile 2016 yılında ilk defa tescil edilen işyerleri için asg.ücret desteğinden yararlanma şartları için
- 2016 yılında ilk defa tescil edilen işyerleri için cari ay primlerinin yasal süresi içersinde ödenmesi şartı bulunuyor.
- 2015 yılında tescil yapılmış işyeri ve işçi çalıştıran için bu şart yoktur doğrumudur.?