Bağkur İşe Giriş Çıkış Bildirgelerine Dikkat Edin!

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bugün İstanbul'da bir sgm'ye gittim.
uygulamada karar defterinde yer alan aşler için yönetim kurulu üyeleri olan ortakları, ltdler için ise tüm ortakların işe giriş ve işten çıkış bildirgelerini doldurmuştum. e
kine karar metni + ticaret sicil gaz. + kimlik fotokopisini koymuştum.
şef hazirun cetvellerini de ekinde görmek istedi. onları ekleyeceğiz.
bir de bildirim yapacaklarınızın o tarihteki statüsüne bakın dedi. yani eğer başka bir yerde o tarih itibarıyla kaydı yok ise ilk tescil, emekli ise sgdp, 4a veya 4b'li ise başka yerde tekrar servisine verin dedi.
şimdi dedektif gibi araştırmalarımıza devam edeceğiz.
 
Bizim devir aldığımız bir şirket vardı. Devir aldığından sonra bu yana kadarki ortaklar için tamam fakat önceki ortaklar için de biz mi hazırlayacağız bu işe giriş çıkışları. Bu arada Biz devralırken mesela mehmet beyden devir almışız o anda da şirketin ahmet ve ali diye mecvut iki ortağı daha var diyelimki . bu ahmet ve ali nin de evraklarını biz mi hazırlayacağız?
 
önceki ortakları önceki meslekdaş hazırlar...sizin sorumluluğunuzda olmamalı diyeceğim...ama bu cezalar şirket adına kesiliyor...anlamadım saçmalaığı...
 
A.Ş.(yönetim kurulu ve ltd. (tüm ortaklar) önceden beri zamanında bağkur a kaydedilmiş ise bir sorun yok bu tebliğ hala olması gerekirken bağkur lu olmayanları ilgilendiriyor odalarla bağkur irtibat halinde olmadığından topu şirket ortaklarına dolayısıyla biz muhasebecilere atıyorlar 11/12/2014 e kadar kağıt ortamında başvurun ceza yazmıyacağız siz de biz de kurtulalım diyorlar..
 
Bağ Kur işe giriş bildirgesinden dolduran var mı özellikle dikkat edilmesi gereken bir kısım var mı doldururken başlayacağım kısmetse bugün yazpmaya. Önce tüm firmaların gazetelerinden işe giriş çıkış tarihlerini gösteren bir çizelge yaptım oraya göre giriş çıkışlara başlayacağım da sadece kişisel bilgiler giriş çıkış tarihi ve şirket unvanlarını yazsak yeter herhalde.
 
Bağ Kur işe giriş bildirgesinden dolduran var mı özellikle dikkat edilmesi gereken bir kısım var mı doldururken başlayacağım kısmetse bugün yazpmaya. Önce tüm firmaların gazetelerinden işe giriş çıkış tarihlerini gösteren bir çizelge yaptım oraya göre giriş çıkışlara başlayacağım da sadece kişisel bilgiler giriş çıkış tarihi ve şirket unvanlarını yazsak yeter herhalde.

Dediğiniz bilgileri yazmanız yeterli.
 
Yanılmıyorsam işe giriş çıkış bildiriminin kağıt ortamında verilmesi 5510 ile başladı. Dolayısıyla 2008 öncesi bu kapsama girmiyor diye düşünüyorum.
 
Ticaret sicil müdürlüğü ne işe yarar. SGK bilgileri oradan alsın. Muhasebeciyi rahat bıraksınlar artık.
 
Evet 01.10.2008 den sonra oluşan değişiklikler bildirilecekmiş dün ssk öyle söyledi. Ayrıca kapanmış şirketler için de bildirim yapılacakmış mış.
 
Peki?
1- 4a'lı olduğu şirkete 2008 sonrası ortak olmuşsa, 4b'ye geçecek mi?
2- başka bir işte 4a'lı olarak çalışırken bir şirkete ortak olmuşsa 4b'ye geçecek mi?
3- 4a'lıyken bir süre şirket ortağı olmuş sonra çıkmış, o tarihlerde 4b'ye geçecek mi?

Bir sürü karmaşa bizi bekliyor...
 
Peki?
1- 4a'lı olduğu şirkete 2008 sonrası ortak olmuşsa, 4b'ye geçecek mi?
2- başka bir işte 4a'lı olarak çalışırken bir şirkete ortak olmuşsa 4b'ye geçecek mi?
3- 4a'lıyken bir süre şirket ortağı olmuş sonra çıkmış, o tarihlerde 4b'ye geçecek mi?

Bir sürü karmaşa bizi bekliyor...

1-Evet artık 4a olamıyacak. 4b zorunlu.
3-Başka şirkette ise hayır. Ancak dilekçe verecek 4b yi iptal edecek. aynı tarihlerde 4a var ise.
2-Kendi şirketinde 4a lı olamaz.Başka yerde 4a var ise isterse ikisni birden öder. İsterse dilekçe verip 4a devam eder.
 
2008 sonra girmiş çıkmış kişilerin kimlik fotokopileri? imzaları?

Bunları nasıl temin edeceğiz, hadi bulduk diyelim adresleri değişmiştir, bağlı oldukları sgm'yi nasıl öğreneceğiz?
 
Sorular, sorular .... Bitmiyor gerçekten de ucu bucağı yok . Her zamanki gibi kendi kendimize çırpınıp duruyoruz. Az önce Sgk yı aradım birşey sormaya . Hanfendi bunu bilmiyor musunuz diyor? Evet bilmiyorum, bilmiyorum ki soruyorum .... Zaten gerilmiş durumdayız iyice geriyorlar. Yazık yanii.
 
Bu ülkede çalışmak isteyen, iş yapmak isteyen, dürüst adama ne kadar çok yük var! :confused:
 
Bu formların en altındaki onaylayanın / yetkilinin / kaşe - mühür - imza kısmını biz kaşeleyip işverene mi imzalatacağız yoksa ssk mı yapacak orayı? Bir de sigortalının adı soyadı imzası kısmı var sigortalıyı eski işvereni yani nerden bulup imzalattıracağım ?
 
Bu yükümlülüğü veren Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği yürürlük tarihi 12.05.2010 olduğuna göre bu tarihten sonraki hisse devirlerini dikkate almak yeterli olacaktır diye düşünüyorum.


Sosyal İşlemler Yönetmeliğindeki bölüm bu arkadaşlar :

4) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılanlardan;
a) (Değişik:RG-16/6/2011-27966)[SUP](4)[/SUP] Ticari kazanç veya serbest meslek kazancı nedeniyle gerçek veya basit usulde gelir vergisi mükellefi olanların sigortalılıkları, bu mükellefiyetlerinin başlangıç tarihi itibarıyla başlar ve vergi mükellefiyeti işleminin tesis tarihinden itibaren iki ayı geçmemek üzere vergi mükellefinin işe başlama işlemlerinin tekemmül ettirildiği tarihten itibaren vergi dairelerince,
b) Gelir vergisinden muaf olanların sigortalılıkları, esnaf ve sanatkâr sicil müdürlüklerine tescil tarihi itibarıyla başlar ve bu tarih esnaf ve sanatkâr sicil müdürlüklerince,
c) Şirket ortaklarından;
1) Kollektif şirket, adi komandit şirketlerin komandite ve komanditer ortakları ile donatma iştiraki ortaklarının sigortalılıkları, vergi mükellefiyetlerinin başladığı tarihte başlar ve bu tarih vergi dairelerince,
2) Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortaklarının sigortalılıkları, yönetim kurulu üyeliğine seçildikleri tarihte başlar ve bu tarih şirket yetkililerince,
3) Limited şirket ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortaklarının sigortalılıkları, şirketin ticaret siciline tescil edildiği tarihte başlar ve bu tarih ticaret sicil memurluklarınca,
4) Limited şirket ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortaklarından hisse devri alan yeni ortaklarının sigortalılıkları, ortaklar kurulunca devrin yapılmasına karar verildiği tarihte başlar ve bu tarih ortaklar kurulu kararının, hisse devrine ilişkin tanzim edilen noter devir sözleşmesinin, devrin yapıldığının işlendiği pay defterinin birer sureti veya devir ticaret sicil memurluğunca tescil edilmiş ise ticaret sicil gazetesinde ilan edildiği nüshasının ibraz edilmesi kaydıyla şirket yetkililerince,
 
İyi günler arkadaşlar. Benim de konu ile ilgili bir iki sorum olacaktı.

1- Yönetim Kurulu 3 yıllığına seçiliyor. Bu kurul sonraki yıllarda yenilendiğinde ama kurul üyeleri aynı kalırsa, çıkış-giriş bildirgesi verilmesine gerek var mı? Yoksa sadece değişen üyelikler mi bildirilecek, değişiklik yoksa bir bildirim yapılmayacak mı?

2- 01.10.2008 tarihinden önceki son Yönetim Kurulu Üyelerinin girişlerinin yapılmasına gerek var mı? Yoksa bir sonraki Yönetim Kurulu 2010 yılında seçilmiş olsun, bu kurulun giriş bildirgesini mi hazırlamamız gerekiyor? 01.10.2008 tarihinden sonraki değişiklikler bildirilecek derken, 2010 yılındaki yönetim kurulu 2007 de seçilen kurulun aynıysa bir işlem yapılacak mı?
 
Üst